Uutiset / 2007 / Tommi Kari odottaa debyyttia maajoukkueessa

31.10.2007

 

Hanoihin tiistai-iltana (30.10.) saapuneen haastajamaajoukkueen ensikertalaisiin lukeutuva Tommi Kari odottaa innolla Agribank Cupin avausottelua. Ykkösessä JJK:lle kymmenen maalia kauden aikana tehnyt hyökkääjä hakee Vietnamissa ensimmäisiä minuuttejaan maajoukkueessa.

Suomi kohtaa neljän maan turnauksessa isäntämaan lisäksi Zimbabwen ja Uzbekistanin. Tommi Kari ei osannut odottaa kutsua haastajamaajoukkueen mukaan, vaikka usko näyttöpaikasta edustustehtäviin olikin horjumaton.

– Kutsu oli positiivinen yllätys, sillä en uskonut olevani mukana turnausjoukkueessa. Pelit ovat sujuneet kauden mittaan kuitenkin sen verran hyvin, että ajattelin olevani mukana jollakin alle 21-vuotiaiden leirillä, JJK:n kärkimies kertoi koneessa matkalla Pekingistä Hanoihin.

JJK pelasi monessa mielessä näyttävän kauden. Toimiva taustaorganisaatio ja pitkäjänteinen työ jalkapallon eteen ovat nostamassa perinteistä urheilukaupunkia vauhdilla jalkapallokartalle. Yksittäisiä pelaajia Jyväskylän suunnalta on noussut tasaisesti aina maajoukkueisiin asti, mutta JJK on rakentamassa menestyvää joukkuetta yliopistokaupunkiin.

– Kausi oli hyvä, mutta nousukahinoista putoaminen harmittaa. Ensi kaudeksi joukkue pysyy kuitenkin hyvin kasassa, joten tulevaisuus näyttää hyvältä. Itse menetin syyskierroksella viisi peliä kylkivamman takia. Loukkaantumisesta palautuminen täyteen kuntoon vei myös oman aikansa.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Markku Kanerva on seurannut Karin edesottamuksia jo pidemmän aikaa. Vaikka ikäluokan EM-karsinta on alkanut neljällä peräkkäisellä voitolla ja hyökkäyspeli on toiminut ajoittain näyttävästikin, Karin valinnalla Agribank Cupin ryhmään haetaan lisää laajuutta pelaajamateriaaliin. Jyväskyläläisellä on selvä mielipide lempipaikastaan kentällä, jos ja kun komennus edustustehtäviin käy.

– Kyllähän se omin paikka on toisena hyökkääjänä kahden kärjen taktiikassa. Valmentaja on kuitenkin se joka päättää.

www.palloliitto.fi