Uutiset / 2007 / Tommi Kari nälkäisenä maajoukkueen mukana Vietnamiin

27.10.2007

 

Markku Kanervan valmentama haastajamaajoukkue matkustaa maanantaina Vietnamiin puolustamaan viimevuotista turnausvoittoaan. Hanoissa pelattavaan Agribank Cupiin osallistuu Suomen ja isäntämaan lisäksi Zimbabwe ja Uzbekistan. Lähtökohtaisesti kaikilla mailla on mukana U23-joukkue, mutta joukkueissa on myös yli-ikäisiä pelaajia.

Suomen joukkueen mukana Vietnamiin matkustaa myös JJK:n energinen ja sähäkkä hyökkääjä Tommi Kari (21) joka samalla debytoi maajoukkuepaidassa. Tommi ehti hieman jo säikähtää turnausmatkan vuoksi Ykkösen päätösottelussa Kuopiossa. Hyökkääjäpelaaja sai pallontavoittelutilanteessa KuPS:ia vastaan tärskyn oikeaan nilkkaansa mutta vamma ei onneksi ollut vakavampi ja Kari on ehtinyt jo harjoittelemaan kuluvalla viikolla normaalisti.

– Olin toki yllättynyt maajoukkuekutsusta kun katsotaan varsinkin ryhmän nimiä ja tasoa mutta omilla vahvuuksillani matkalle lähden. Tavoitteenani on saada otteluissa peliaikaa, avata maalitili ja vakuuttaa Kanerva niin että pääsisin mukaan 21-vuotiaiden EM-karsintaryhmään joka pelaa Liettuaa vastaan marraskuussa Helsingossä, Kari kertoo tavoitteistaan.

– Kovinkaan moni pelaaja ei ole entuudestaan itselleni tuttu mutta Pyry Kärkkäisen kanssa olen pelannut aluejoukkueissa ja Iiskolan Ville on tullut vastustajana tutuksi. Suomi lähtee puolustamaan turnausvoittoa ja siinä yritän auttaa joukkuetta omalla panoksellani parhaani mukaan, Kari jatkaa.

– Omaan Ykkösen kauteeni olen kohtuullisen tyytyväinen vaikka syyskausi olisi voinut mennä paremminkin. Keväällä vireemme oli vahva mutta syksy jätti parannettavaa tulevalle kaudelle, 10 sarjamaalia viimeistellyt Kari mietti.

Markku Kanervan luotsaama Suomen haastajamaajoukkue matkustaa Vietnamiin maanantai-iltana ja avausottelussa torstaina astelee vastaan isäntämaa Vietnam.

fcjjk.com