Uutiset / 2007 / ”JJK:lla pallo hallussa – peli käyntiin!”

29.04.2007

 

Kaupungin urheiluelämä on näivettynyt. Fanit eivät fanita mitään omaa, satelliitit tarjoavat kaiken seuraamisen arvoisen. Seurat ovat ihmeissään, missä vika? Nykyihminen etsii kumppanuutta ja sitä haetaan liike-elämän eri toimialojen lisäksi myös urheilusta. Kenet halutaan kumppaniksi? Jyväskyläläinen on ”kasvukeskusihmisenä” hieman kranttu. Meillä on tarjolla kaikki mahdollinen ja se on tehnyt lajien menestymisen miltei mahdottomaksi.

Futis on maailmalla ja nyt myös hiljalleen Suomessa in. Fanit ja muu liituraitaporukka löytävät lajista eri puolia miksi siihen intohimoisesti ihastutaan. Samoja merkkejä tai ainakin sen esiasteita voi halutessaan nähdä myös Jyväskylässä. Haluamme löytää jotain uutta sillä ”vanhat jutut” alkavat olla jo liian kuluneita ja poissa muodista ja jotain uutta halutaa kokea.

JJK:n tarina on vielä melko nuori (1992). Notts Countyn ja HJK:n historia hieman pidempi. JJK:lta odotetaan tällä hetkellä kaupungissa paljon, paljon enemmän kuin seuraväki itse arvaakaan. Futis on levittänyt lonkeronsa ansiokkaasti alueen eri kerroksiin muutaman viime vuoden aikana ja sitä hyödyntäen JJK tulee ottamaan kaupungin urheiluelämästä oman vahvan paikkansa pitkäksi aikaa jos se vain sen haluaa tehdä.

Onko futisväki liian kilttiä? Mikään toinen palloilulaji ei pysty esittämään kaupungissa samanlaisia harrastajamääriä kuin jalkapallo. Lajin suosio on hypännyt toiseen potenssiin jo monta vuotta sitten mutta kenttätilanne ja olosuhteet makaavat vielä lähtöruudussa. Miksi futisväki ei nosta kissaa pöydälle ja vaadi tilanteeseen muutosta? Vehkalampi II liikkeelle heti ja Hippoksen nurmen paikalle uusi lämmitettävä pinta ja katsomot hiljalleen ympärille. Nyt kun lajia kuunnellaan jo herkemmällä korvalla niin futisväen kannattaisi puhua päättäjille – ja isolla äänellä.

JJK:lla on pallo hallussa – laitetaan se yhdessä vastustajan maaliin!

nimim. Väli(in)hyökkääjä

FCJJK.com-julkaisu 1/2007

fcjjk.com