Uutiset / 2007 / Nykänen ja Poutiainen mukaan sisäoppijaksokokeiluun

05.07.2007

 

Poikien kykyvalmentaja Timo Liekoski (kuva) on valinnut 1991- ja 1992-syntyneitä pelaajia Eerikkilän Urheiluopistolla ja Forssan Yhteislukiossa järjestettävälle sisäoppijaksolle.

Suomen Palloliiton 2007–sisäoppijakso toteutetaan viime vuoden tapaan ensimmäisen lukiojakson aikana. Ajankohta koettiin erittäin onnistuneeksi, joten samalla kokeilulla jatketaan tänä vuonnakin.

– Syksyllä alkaa on toinen lukuvuosi kolmen vuoden projektista. Tulevana syksynä olemme viisaampia ensimmäisen jakson kokemusten perusteella. Kolmen vuoden jälkeen arvioimme huolellisesti sisäoppijaksokokeilun ja päätämme jatkosta, Timo Liekoski kertoo projektin toteutuksesta.

Sisäoppijakson päätavoitteena on yhdistää koulunkäynti ja jalkapallo mahdollisimman tehokkaasti. Pelaajat majoittuvat, harjoittelevat ja opiskelevat terveysoppia Eerikkilän Urheiluopistolla. Muut ensimmäisen jakson lukiokurssit käydään Forssan Yhteislukiossa.

– Alkukankeuden ja epäilyjen jälkeen on ollut hienoa huomata, että kaikki tahot, kuten seurat ja koulut, ovat positiivisesti mukana tukemassa projektia, valmentaja Liekoski kehuu ilmapiiriä.

Nyt valitut 32 pelaajaa ovat ikäluokkansa valtakunnallista parhaimmistoa, joiden kehittymisen halutaan jatkuvan kohti maajoukkuetehtäviä. Koulunkäynnin ja jalkapallon yhdistämisen lisäksi halutaan edistää poikien itsenäistymistä sekä olla luomassa uusia ystävyyssuhteita.

– Paikka sisäoppijaksolla ei takaa vielä maajoukkuepaikkaa, mutta porkkanana osallistuville pelaajille on mahdollisuus päästä mukaan alle 17-vuotiaiden poikien EM-alkukarsintajoukkueeseen, valmennusjohto korostaa pelaajille.

Sisäoppijaksolle valitut pelaajat:
Aku-Teppo Kelo, HJK
Heikki Kärkkäinen, PK-35
Olli Lehtilä, TPS
Jere Pyhäranta, Honka
Henri Toivomäki, Reipas
Teemu Honkaniemi, HJK
Tero Mäntylä, TP-Seinäjoki
Tuomas Rannankari, KuPS
Juho Lähde, TPS
Cedric Duah, HJS
Juuso Simpanen, TiPS
Matias Koskimäki, HJK
Kalle Sotka, TiPS
Mikael Liespuu, TPS
Kim Alonen, TPS
Casey Odei, Inter
Santeri Mäkinen, TPS
Miro Olsoni, HyPS
Patrick Poutiainen, JJK
Rasmus Schüller, Honka
Jami Laaksonen, TPS
Miika Nykänen, JJK
Jerry Valtanen, TPS
Juuso Haapala, Tervarit-jun.
Tony Honkanen, Boulder Force
Joni Nissinen, KuPS
Aleksi Jäkälä, HJK
Henri Hanhela, Tervarit-jun.
Ionel Armean, Honka
Roope Riski, TPS
Juho-Matti Heikari, Reipas
Niklas Kivinen, MP

www.palloliitto.fi / fcjjk.com