Uutiset / 2007 / JJK:n Patrick Poutiainen U-16 PM-turnaukseen

19.07.2007

 

Alle 16-vuotiaiden (1.1.1991) maajoukkuevalmentaja Timo Liekoski nimesi Tanskan Vejleen PM-turnaukseen lähtevän 18 pelaajan joukkueen. PM-turnauksessa joukkue pelaa kolme alkulohko-ottelua sekä niiden jatkoksi yhden sijoitusottelun.

Suomi kohta avausottelussaan 30.7. maanantaina Ruotsin. Vuonna 1991 ja sen jälkeen syntyneiden ikäluokka on pelannut tähän mennessä yhteensä kahdeksan maaottelua, joista kahdessa viime vuonna pelatussa ottelussa se on kohdannut turnauksen avausvastustajansa, Ruotsin. Näistä otteluista toinen päättyi 3-3 tasapeliin sekä toinen Ruotsin 3-0 voittoon. Turnauksen avaavana maanantaina Suomella on siis revanssin paikka Ruotsista.

– Ruotsilla on nykypäivänä taitavat, kulttuurisesti monipuoliset nuorten joukkueet. Olemme aina pärjänneet hyvin Ruotsia vastaan, joten odotan turnauksen avausottelusta tasaista kamppailua, kertoi Liekoski.

Omalta joukkueeltaan Liekoski toivoo PM-turnauksessa ennen kaikkea onnistumista maalinteossa. Joukkue on pelannut viimeiset kolme ottelua, eli 240 minuuttia tekemättä maalin maalia.

– Jos onnistumme maalinteossa, niin meillä on kaikki mahdollisuudet pärjätä turnauksen jokaista maata vastaan, kommentoi Liekoski.

PM-turnaukseen Tanskaan valittu joukkue:

Aku-Teppo Kelo, HJK
Heikki Kärkkäinen, PK-35
Santeri Mäkinen, TPS
Teemu Honkaniemi, HJK
Mikael Liespuu, TPS
Tero Mäntylä, TP-Seinäjoki
Kim Alonen, TPS
Juuso Simpanen, TiPS
Johannes Westö, HJK
Patrick Poutiainen, JJK
Juho Lähde, TPS
Tuomas Rannankari, KuPS
Rasmus Schüller, Honka
Alexander Ring, Bayer 04 Leverkusen
Kalle Sotka, HJK
Roope Riski, TPS
Niklas Kivinen, MP
Henry Hanhela, Tervarit-jun.

www.palloliitto.fi / fcjjk.com