Uutiset / 2007 / JJK:n nuoret ulkomaan leireillä Italiassa ja Ruotsissa

23.10.2007

JJK:n lahjakkaat nuoret pelaajat Patrick Poutiainen ja Joel Leino käivät leireilemässä kauden päätteeksi ulkomailla kun Patu tutustui italialaisen Parman toimintaan ja Jolle harjoitteli syyslomaviikon Tukholman AIK:n matkassa.

Patrick Poutiainen suuntasi syyslomalla Italiaan ja FC Parman harjoituskeskukseen. Laaja harjoituskeskus (10 kenttää) tarjoaa upeat puitteet harjoittelulle niin Parman edustusjoukkueelle kuin nuorten joukkueillekin. Patu treenasi vikon sekä Parman A- että B-nuorten mukana. ”Parman toiminta on hyvin ammattimaista. Suurin ero löytyi pelitemmon suhteen joka Italissa on todella kova. Olen tyytyväinen viikon antiin”, Patu totesi leiriviikon jälkeen.

Jolle toistamiseen Tukholmassa AIK:n mukana

JJK:n kanssa hiljattain 5-vuotisen sopimuksen tehnyt 14-vuotias Joel Leino kävi syksyn aikana jo toistamiseen haistelemassa tekemisen tasoa lätäkön takana Ruotsissa, missä nuorukainen harjoitteli syyslomaviikon AIK:n -92 syntyneiden matkassa. Leino teki jo ensimmäisellä käynnillään vaikutuksen Ruotsin suurimman jalkapalloseuran juniorivalmennukseen ja yhteistyötä solnalaisseuran kanssa tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa.

– Pelaajan taitotaso ja valmius kovatempoiseen harjoitteluun ovat luonnollisesti edellytys tällaiseen yhteistyöhön, mutta vähintään yhtä tärkeää on myös kielitaito ja avoin ja ennakkoluuloton suhtautuminen uuteen ympäristöön. Pitäähän pelaajan tulla ymmärretyksi ja voida kommunikoida myös pelikavereiden kanssa, AIK:n kykyjenetsijänä toimiva Magnus Österberg sanoo.

fcjjk.com