Uutiset / 2007 / JJK:n B-nuoret hienoon kotivoittoon

05.05.2007

JJK:n B-nuoret voittivat ensinmäisessä SM-karsintasarjan kotiottelussaan FC Hongan hienon esityksen jälkeen 5-0 (2-0). JJK siirtyi 1-0 johtoon jo 7. minuutin kohdalla, maalin teki Morteza Hafas Jasin Abahassinen syötöstä. Toista maalia edelsi Riku Lambergin hyvä keskialueen syötön katko, nopea pelin kääntö Niko Markkulalle, joka jatkoi Jasinille (37 min). Jasin sijoitti pelivälineen hallitusti Honka-maaliin. Ensimmäinen puoliaika oli selvää kotijoukkueen hallintaa ja JJK esitti aivan erilaisia otteita kuin avausottelussa Turussa.

”Marsun” syötöt kohdallaan
B-nuoret olivat saaneet päivän otteluun lainaksi A-nuorista Niko Markkulan ja Timi Lahden jotka toivatkin otteluun tärkeän lisän. Timi piti huolen alakerrasta ja Niko kunnostautui syöttäjänä kahdessa maalissa ja oli muutenkin ahkerasti kiusaamassa vierasjoukkueen puolustajia. 3-0 maalin syötti Niko Markkula pitkällä vaparilla ”boksiin” Morteza Hafasille, joka laittoi kahden puolustajan ahdisteluista huolimatta pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin Ville Soininen riisti pallon Hongan puolustajien sekoillessa ja murtautui rangaistusalueelle ja iski pallon varmasti maalin perukoille, näin tilanne oli jo 4-0 (70 min.). Illan viimeisen maalin syötti vaparista puolesta kentästä Niko Markkula Timi Lahdelle, joka teki väkevästi itselleen laukaisupaikan ja Honka-puolustus joutui toteamaan hienon 5-0 -viimeistelyn.

”Joukkueella oli lataus ja keskittymien päällä jo pukuhuoneessa. Kaikki halusivat voittoa tänään. Koko joukkueelta hieno esitys”, JJK-luotsi Matti Silvennoinen kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen. ”Honka  lähenteli JJK maalia pariin otteeseen vaarallisesti, mutta  maalivahti Valtteri Kairaluoma piti joukkueen pystyssä muutamalla hyvällä  torjunnalla. Avauspisteet lämmittävät ja nostavat joukkueen itseluottamusta varmasti”, Silvennoinen päätti.