Uutiset / 2007 / JJK palasi voittokantaan – PP-70 kaatui Tammelassa 1-2 (1-0)

30.09.2007

JJK:n kolmen ottelun mittainen tappioputki Ykkösessä katkesi päivän ottelussa Tampereella kun jyväskyläläiset hakivat täyden pistepotin Tammelan stadionilta PP-70:n isännöidessä Ykkösen mittelöä.

JJK hallitsi ensimmäistä jaksoa näennäisesti mutta palloa siirreltiin tehottomasti ja varsinaisiin maalintekopaikkoihin ei joukkueella ollut asiaa. 23. minuutilla isäntäjoukkue siirtyi 1-0 johtoon kun Jaakko Pasanen pamautti todellisen euromaalin ”petrescumaisesti” 25 metristä JJK-maalin takaylänurkkaan. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

JJK pelasi toisen jakson suoraviivaisemmin

”Päätimme tauolla että peliämme pitää yksinkertaistaa ja palloja saada nopeammin PP-70:n selustaan. Pelitavan muutos toikin tarvittavan tuloksen”, JJK-luotsi Ville Priha kertoi taktisesta muutoksesta.

JJK:n ilme parani toiselle jaksolle ja myös tulosta alkoi syntyä. 56. minuutilla Janne Hannula syötti pallon oikealla laidallaan tamperelaispuolustuksen linjan taakse. Zakaria Abahassine keskitti matalan keskityksen takaviistoon ja Janne Järvisen (kuva) tyylikäs laukaus tasoitti ottelun.

62. minuutilla Tommi Karin kulmapotku jätti pallon pyörimään PP:n maalille huonon purkuyrityksen jälkeen ja Vesa-Matti Alhonen hyödynsi mainiosti avautuneen maalintekopaikan maalin edustalla ja sijoitti JJK:n 1-2 johdon ja samalla loppunumerot.

JJK:n johto pakotti tamperelaisten hyökkäämään rohkeammin ja tämä tarjosi JJK:lle runsaasti vastahyökkäyksiä. ”Meidän olisi pitänyt pystyä iskemään ottelulle lopullinen niitti saaduista vastaiskuista mutta olimme hieman huolimattomia. Toisen jakson ilmeemme oli kuitenkin ensimmäistä parempi ja se riitti tänään”, Ville Priha iloitsi.

JJK vankisti voitollaan asemaansa sarjan kolmosena ja kuroi eroa kiinni sarjan kakkosena olevaan KuPS:iin ainakin väliaikaisesti.

JJK: Salkojärvi, Latikka, Häkkinen, Lehtonen, Hannula, Pulkkinen (43 min Alhonen), Veijonen (52 min Wusu), Leppänen, Järvinen, Kari ja Abahassine (81 min Katajamäki). Muut vaihtomiehet: Szerovay, Markkula ja Juntunen.