Uutiset / 2007 / JJK-GAALA: JJK:lle kova vahvistus – Ady tuo kokemusta ja tulivoimaa

11.11.2007

 

JJK Jyväskylä yllätti lauantai-iltana Kharmaan kokoontuneen runsaslukuisen gaalayleisön hienolla tavalla kun seura julkisti myös toisen kokeneen ja tasokkaan pelaajan kanssa tehdyn pelaajasopimuksen. JJK ja Ady allekirjoittivat aikaisemmin iltapäivällä 2-vuotisen pelaajasopimuksen.

Adailton Pereira dos Santos eli taitelijanimeltään Ady (34) on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Keskikentällä viihtyvä vasuri omaa sekä Brasilian että Tunisian kansalaisuuden. Brasiliassa syntynyt ja siellä myös jalkapallo-oppinsa saanut pelaaja ehti edustaa Brasiliassa viittä eri pääsarjajoukkuetta ja pelata lähes 150 ottelua ennen siitymistään Tunisiaan.

1994 Pogoes
1996 Bahia
1997 Santa Cruz
1998 Madureira
1998 Goias
1998 Santos
1999 Portuguesa

Tunisiassa värikäs jakso ja kansalaisuuden saaminen

1999 Ady siirtyi Afrikkaan ja Tunisian pääsarjajoukkue Esperance Tunisiin. Keskikentän taituri edusti seuraa yli sadassa pääsarjaottelussa ja Afrikan seurajoukkueiden mestareiden liigassa. Ady on pelannut Tunisian paidassa myös kolme kertaa ystävyysotteluissa. Tunisian jaksollaan Ady hankki myös Tunisian kansalaisuuden.

Tunisian vuosien jälkeen Ady edusti myös seurajoukkueita Libyassa (Al-Ahly) ja Saudi-Arabiassa.

Veikkausliigan tulivoimaisin keskikenttäpelaaja

Ady siirtyi Turun Palloseuran liigajoukkueeseen kesken kauden 2005. Hän ehti edustaa turkulaisia 12 ottelussa tehden niissä 4 maalia. Kausi 2006 oli hieno ja tulivoimainen vasuri tulitti peräti 10 maalia raitapaidoille. Juuri päättyneellä kaudella syntyi 4 maalia. Ady edusti Turun Palloseuraa 56 liigaottelussa tehden keskikenttäpelaajalle upean maalimäärän eli 18 osumaa.

fcjjk.com