Uutiset / 2007 / JJK Akatemialle hieno 3-0 voitto pronssiottelussa

12.07.2007

JJK Akatemia Jyväskylästä otti pronssiset mitalit talenttiakatemioiden SM-turnauksessa. Vahvan toisen puoliajan ansiosta JJK voitti lopulta Pirkanmaan selvästi 3-0.

Pronssiottelu kulki alusta lähtien JJK Akatemian hallinnassa. Nopeat hyökkäykset toivat painetta Pirkanmaan puolustukselle tasaisin väliajoin. Maalipaikkojen hyödyntäminen ei kuitenkaan onnistunut. Ajoittain Pirkanmaa Akatemiakin sai kontrolloituja hyökkäyksiä, mutta pelaajat vaikuttivat kuitenkin jyväskyläläisiä väsyneemmiltä. Puoliaikatulos oli 0-0.

Toinen puolaika vanheni vain kuusi minuuttia, kun avausmaali syntyi. Läpi turnauksen erinomaisesti pelannut Patrick Poutiainen harhautti alueen ulkopuolella vastustajan terävästi ja laukoi etualakulmaan. JJK 1-0 johtomaali painoi Pirkanmaalaisten päät ja muutamaa minuuttia myöhemmin puoliajalta kentälle tullut Khaym Aftab iski Zakaria Abhassinen esityöstä 2-0 johtolukemat taululle. Loppuluvut 3-0 laukoi varsinaisen peliajan jo täytyttyä juuri kentälle tullut Kristian Lahtinen.

Ottelu oli rankasta turnausohjelmasta huolimatta hyvätasoinen ja tappiosta huolimatta Pirkanmaan Akatemia jätti tässäkin ottelussa hyvän kuvan itsestään. Jonne Hjelm valittiin joukkueen turnauksen pelaajaksi ja hänen lisäkseen joukkueen keskikenttä pelaajat Kustaa Käki, Jarno Majamaa, Kimmo Ruukki sekä nuori Aleksi Nieminen pelasivat jälleen pirteästi. Puolustuksessa luutivat Sami Kohonen ja Ilari Ruuth tehokkaasti.

Pronssijoukkue JJK on täynnä mielenkiintoisia pelaajatyyppejä. Joukkueen parhaana palkittiin toppari Aku-Jaakko Saukkonen, jonka katkontapeli sekä avaukset olivat kaikissa otteluissa kohdallaan. Keskialueen pelintekijä Patrick Poutiainen oli pronssiottelussakin vahvassa roolissa laukoen voittomaalin. Muita profiilipelaajia olivat laitapuolustaja Antto Tapaninen, keskikentän Khaym Aftab ja Niilo Torkkeli sekä hyökkäyksen Niko Kautto ja Zakaria Abhassine.

Maajoukkuevalmentajat palkitsivat ottelun pelaajat: 3p Patrick Poutiainen (JJK), 2p Aku-Jaakko Saukkonen(JJK), 1p Kimmo Ruukki(Pirkanmaa). JJK Akatemian turnauksen pelaaja Aku-Jaakko Saukkonen. Pirkanmaa Akatemian turnauksen pelaaja Jonne Hjelm.

JJK Akatemia: 30. N-V Laitinen(+46) – 2.Janatuinen, 4.Saukkonen, 12.Tapaninen, 3.Kari(+46) – 10.Torkkeli, 23.Poutiainen(-90), 24.Lamberg(-36) –  17.Kastarinen(-46), 13.Hafas(-46), 19.Ojala(-46). Vaihtopelaajat: 1.Myllymäki, 6.Khaym Aftab(+46),7.Lahtinen(+90), 22.Ahonen, 5.Abhassine(+46), 11.Kautto(+46),15.J.Abhassine, 16.Markkula(+36), 21.J-P Laitinen(+46),22.Anssi Ahonen, 31.Kairaluoma

Pirkanmaa Akatemia: 30.Jalanne – 3.Kohonen, 5.Ruuth, 6.Lehtinen(-55), 18.Kylä-Laurila(-55) – 10.Käki, 11.Ruukki, 14.Nieminen(-61) – 8.Äijälä(-46), 7.Majamaa(-71), 21.Hjelm. Vaihtopelaajat: 12.Mäkinen, 13.Järviö(+71), 17.Siukola(+55), 19.Tulehmo(+55), 20.Kiviharju(+46)24.Kupiainen(+61