Uutiset / 2007 / JJK Akatemia Talenttiakatemioiden lopputurnaukseen – Vaasa kaatui 5-0 (1-0)

24.03.2007

Vaasa kaatui 5-0 (1-0)

JJK Akatemia voitti lauantaina jatkosarjan toisessa osaottelussa FC Vaasan Talentit 5-0 (1-0) kotikentällään ja saavutti näin ensimmäisenä joukkueena paikkansa heinäkuussa pelattavaan kuuden joukkueen lopputurnaukseen.
Viikko sitten JJK oli voittanut ensimmäisen osan Vaasassa 2-0.

”Krisun” maali vapautti peliä.
Kotijoukkueen kannalta tärkeän ja peliä vapauttavan ensimmäisen puoliajan ainoan maalin teki Kristian Lahtinen (22 min) kaukolauksella Niko Markkulan syötöstä. ”Krisun” laukaus lähti yli kahdenkymmenen metrin päästä maalista ja yllätti täysin vierasjoukkueen maalivahdin. JJK hallitsi ottelua ensimmäisellä puoliajalla, mutta hyökkääjien hyvät paikat jäivät hyödyntämättä.

Hyökkääjät tehokkaina toisella puoliajalla.
Johtoasemassa kotijoukkueen oli hyvä lähteä toiselle puoliajalle ja tulosta alkoi myös syntyä. 63 minuutin kohdalla Zakaria Abahassine syötti Markkulalle puolustuslinjan läpi ja Markkula viimeisteli 2-0 johdon. Kotijoukkueen kolmas maali syntyi puolustaja Timi Lahden pitkän kuljetuksen jälkeen antamasta hyvästä syötöstä Jukka-Pekka Laitiselle (72 min.). 4-0 numerot viimeisteli Abahassine (78 min) ja viimeisen ja viidennen maalin iski Jukka-Pekka Laitinen(87 min), joka sai Abahassinelta mainion syötön läpiajoon. Esityön maaliin teki toppari Tuomo Janatuinen. Kotijoukkue hallitsi täysin toista puoliaikaa ja maalilukemat olisivat voineet olla tarkemmalla viimeistylyllä vieläkin suuremmat. Ottelun loppupuolella maalivahti Niila-Ville Laitinen teki muutaman hienon torjunnan ja piti vierasjoukkueen nollilla. JJK Akatemian valmentajina toimivat Ilkka Hyvärinen ja Pertti Kastarinen. Joukkueenjohtaja toimii Janne Poutiainen.

JJK: Niila-Ville Laitinen, Antto Tapaninen, Tuomo Janatuinen, Aku-Jaakko Saukkonen, Timi Lahti, Kristian Lahtinen (46 min Niilo Torkkell), Sampo Ojala(79 min Miika Nykänen), Khyam Aftab (81 min Joni Kivelä), Zakaria Abahassine, Niko Markkula (79 min Niko Kinnunen) ja Morteza Hafas (46 min Jukka-Pekka Laitinen).