Uutiset / 2007 / JJK Akatemia koki tappion Vaasassa

14.12.2007

Vaasa-Akatemia-JJK-Akatemia 3-1

JJK Akatemialla oli viime sunnuntaina vierasottelu Vaasassa.
Vaasa otti voiton terävien vastahyökkäyksien ansiosta. JJK hallitsi
peliä lukuunottamatta ensimmäisen puoliskon hetkeä jolloin Vaasa teki kaksi nopeaa maalia. JJK hallitsi ajoittain näyttävästikin ottelua, mutta lukuisista paikoista ei maalia saatu aikaiseksi. Vaasan maalit syntyivät selkeistä puolustuksen virheistä.

Ensimmäisessä maalissa Vaasa pelasi pallon korkeana pallona puolustuslinjan taakse. Oikea puolustaja oli sijoittunut tilanteessa väärin ja topparin ja maalivahdin kommunikaatiossa oli ongelmia. Niinpä maalivahti joutui rikkomaan hyökkääjää pilkun arvoisesti, 1-0. Toisessa maalissa purkupallo jäi vajaaksi. Sitä seurannut nopea siirto eteenpäin
puolustuslinjan taakse saatiin vielä katkaistua, mutta liian hiljainen
palautuspallo maalivahdille kostautui hyökkääjän päästessä väliin ja
tuikkaamaan pallon ohi maalivahdin.

JJK:n painostus tuotti jakson lopulla tulosta kun pallo pelattiin näyttävästi Otto Piilille jonka keskitys löysi Jasin Abahassisen. Tämän loistava vasemman jalan veto painui oikeaan ylänurkkaan.

Toinen puoliaika oli Vielä selkeämpää JJK:n hallintaa. Vaasan hyvä aluepeli esti kuitenkin maalien synnyn. Ja niin kuin useasti käy, vastustaja tekee kesken painostuksen maalin. Ainoasta kulmastaan Vaasa sitten teki helpohkosti 3-1.

”Olen tyytyväinen pelin sisältöön hyökkäyspelissä viimeistelyä lukuun ottamatta. Voitimme kulmatilaston 8-1. Koko kentän paras pelaaja oli Khyam Aftab JJK:n keskikentällä. Puolustus hakee vielä ryhmitystään. Lisäksi joukkueen puolustuspelin roolittaminen on vielä selkeästi kesken. Akatemiapelien vauhtiin ja taklauspelin opetteleminen vie paljon aikaa. Koossa on kuitenkin motivoitunut ryhmä ja uskonkin pelin paranevan kunhan kausi tästä etenee” totesi valmentaja Anssi Leino ottelun jälkeen.

JJK:lla on kasassa nuori Akatemia-joukkue. Tämän kauden tavoitteeksi on asetettu pelaajien oppiminen Akatemia-pelien vauhtiin ja aluepelin kehittäminen joukkueena.