Uutiset / 2007 / JJK Akatemia jäi niukasti pronssiotteluun

11.07.2007

HJK selvitti dramaattisesti tiensä loppuotteluun talenttiakatemioiden SM-lopputurnauksessa. Jännittävässä ja tasaisessa kamppailussa JJK Akatemia kaatui lopulta 3-2 (1-0). HJK:n voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

HJK -Akatemia – JJK Akatemia 3-2 (1-0)

HJK ja JJK ratkaisivat loppuottelupaikan kohtalon hyvätasoisessa kamppailussa. Jyväskyläläiset hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa, mutta HJK:n terävyys maalinedustalla palkittiin puoliaikajohdon muodossa. Vähitellen otteluun lämmennyt Eetu Kaipio täräytti hyvän harhautuksen päätteeksi rangaistusalueen rajalta HJK:n 1-0 johtoon. Pelikello näytti pelatuksi 36.minuuttia. Ennen johto-osumaa oli JJK hukannut kaksi huippupaikkaa ja ollut muutoinkin aktiivisempi hyökkäyspelissä.

Toisen puoliajan HJK aloitti terävämmin. Vain viiden minuutin pelin jälkeen Werner Kaitila kääntyi hyvin maalin edessä ja laukoi ylös maalivahti Sami Myllymäen ulottumattomiin HJK:lle jo 2-0 johdon. Tämän jälkeen JJK hallitsi tapahtumia parinkymmenen minuutin ajan selkeästi. Niko Markkulan matala laukaus livahti märällä kentällä HJK:n maalivahdin alta verkkoon 51.minuutilla ja jyväskyläläiset kavensivat 2-1 lukemiin. Hyvä hyökkäys 62.minuutilla mursi HJK:n puolustuksen vasemman sivustan. Epäonninen HJK pelaaja liukui keskityksen eteen, mutta pallo pysähti käteen ja erotuomari vei pallon pilkulle. JJK:n Khaym Aftab laukoi 2-2 tasoituksen varmasti.

Tasatulos olisi riittänyt JJK:lle finaalipaikkaan, mutta HJK sai vaihtojen kautta uutta liikettä eikä antanut periksi. Ottelun viimeisellä minuutilla HJK:n hyvä hyökkäys katkesi rikkeeseen vasemmalla. Seuranneesta vapaapotkusta erinomainen keskitys löysi vaihdosta tulleen Tomi KOntion, joka puski vastustamattomasti HJK:lle 3-2 voiton. Näin HJK Akatemia kohtaa torstaina TPS Akatemian ottelussa, jossa ratkeaa SM kulta.

Maajoukkuevalmentajat palkitsivat ottelun pelaajat: 3p Sami Salmi(HJK), 2p Aku-Jaakko Saukkonen(JJK), 1p David Ramadingaye

JJK Akatemia: 1.Myllymäki(-46) – 2.Janatuinen, 4.Saukkonen(v85), 12.Tapaninen(-65),29.Eerola(-46) – 6.Khaym Aftab, 23.Poutiainen, 21.J-P Laitinen(-46) – , 15.J.Abhassine(-46), 11.Kautto, 19.Ojala(-59). Vaihtopelaajat: 30. N-V Laitinen(+46), 3.Kari(+46),7.Lahtinen, 22.Ahonen, 5.Abhassine(+46), 10.Torkkeli(+59), 13.Hafas, 16.Markkula(+46), 17.Kastarinen, 22.Anssi Ahonen, 24.Lamberg, 27.Nykänen, 31.Kairaluoma

HJK Akatemia: 12.Kelo – 2.Ojala, 4.Lehtinen(-61), 5.Nongotamba, 26.Salmi(v.79) – 7.Rasimus(-71), 8.Kaipio, 10.Tammilehto(-58), 22.Kinnunen – 19.Kaitila, 20.Ramandigaye. Vaihtopelajat: 1.Karike, 3.Koskimäki, 6.Kärki(+58), 11.Honkaniemi(+61), 18.Kontio(+71), 21.Jäkälä.