Uutiset / 2007 / Jatkuuko JJK:n hurja lento Rovaniemellä

14.07.2007

 

Jatkuuko kohujoukkue JJK:n hurja lento, kun jyväskyläläiset matkaavat sunnuntaina Napapiirille RoPSin vieraaksi?

 

Ykkösen nousijajoukkue on porhaltanut kuin hurmiossa voitosta voittoon. Viimeisin uroteko on torstai-illan upea 2-0 -voitto liigajoukkue MyPasta Suomen cupissa Harjun stadionin ennätysyleisön, lähes 3400 katsojan edessä. Voitto oli jo yhdeksäs perättäinen tappioton peli JJK:lle.

– Jyväskylä on sanan mukaisesti liekeissä. Onnistumiset ruokkivat aina itseluottamusta ja tuntuu kuin mikään ei pysäyttäisi joukkuetta. Edessä on todella mielenkiintoinen ottelu, arvelee RoPS-valmentaja Kari Virtanen.

RoPS on JJK:n tavoin iskeytynyt mukavaan voittoputkeen ja rovaniemeläiset ovat parannelleet sarjasijoitustaan kolmen perättäisvoiton myötä. Voitto JJK:sta nostaisi RoPSin tasapisteisiin jyväskyläläisten rinnalle ja aivan kärjen tuntumaan. Kärkiotteluun riittää panoksia ja rovaniemeläisyleisönkin uskoisi vähitellen heräävän toden teolla kannustamaan joukkuettaan kärkikahinoihin.

JJK on yllättänyt kaikki asiantuntijat ennakkoluulottomilla otteillaan. Sarjanousija toki tiedettiin hyväksi porukaksi, mutta terävimpään kärkeen jyväskyläläisiä ei kauden alussa veikkailtu. Valmentaja Ville Priha, Vaasassa pitkään liigatasolla pelannut hyökkääjä on kuitenkin tehnyt syntymä-kaupungissaan parin vuoden ajan hyvää työtä.

JJK on nuori, juoksuvoimainen ja taistelutahtoinen porukka, joka on onnistumisten myötä hitsautunut entistäkin yhtenäisemmäksi. Kuntopuolikin näyttäisi olevan erinomaisesti kohdallaan. MyPa-voiton JJK hieroi kasaan jatkoajalla aivan samaan tapaan, kuin cupin edellisellä kierroksella kuukausi sitten. Silloin tappion karvasta kalkkia maisteli toinen liigajoukkue TPS. Kahden kovan liigajoukkueen pudottaminen cupista ei voi olla silkkaa sattumaa tai onnenkauppaa.

JJK on RoPSille kauden tähänastisista vastustajista ehdottomasti kovin haaste, lähes liigatasoa. Mikäli RoPS selättää JJK:n, niin loppukesän ja syksyn ratkaisukierroksille RoPS voi lähteä luottavaisin mielin. Kovin pitkälle Virtasen tai RoPSin ei parane kuitenkaan ajatuksiaan suunnata.

Tärkeintä on miettiä, miten pysäytetään Ykkösen tehokkain – liigajoukkueidenkin kovasti havittelema – kärkipari Babatunde Wusu ja Tommi Kari. Kaksikko on värkännyt JJK:n 20 maalista peräti 17. Wusun saldo osoittaa kymmentä ja Karin seitsemää osumaa.

– Mitään isompia erikoisjuttuja tai miesvartiointia ei kaksikon varalle suunnitella. Kyllä toppareiden ja puolustajien pitää hoitaa kaikki hyökkääjät, Virtanen painottaa.

Tarkkana RoPSin alakerta ja maalivahti Kalle Rönkkö saavat kuitenkin olla. Nigeriasta 2000-luvun alussa Suomeen saapunut Wusu, 23, on tällä hetkellä kotimaan sarjojen kuumin hyökkääjä liigajoukkueetkin huomioiden. Wusun kintereillä juoksee useampikin liigaseura siinä määrin, että JJK:n seurajohtaja Joni Vesalainen on syystäkin ihmetellyt liigajoukkueiden menettelytapoja. Edellisellä kierroksella Wusu pommitti neljä maalia PP-70:n verkkoon.

RoPS pääsee JJK:n kimppuun hyvistä asemista ja kutakuinkin parhaalla miehistöllä. Loukkaantuneiden listalla ovat nivusvammaa poteva Chanda Mwaba ja Abeiku Junior Adams. Jari Gröhn on jo aloittanut harjoittelun tällä viikolla, mutta täydessä pelikunnossa hän on vasta seuraavilla kierroksilla.

– Porukka on ollut hieman hajallaan, kun kuusi kaveria oli nuorten Akatemia-turnauksessa Eerikkilässä. Mikään iso ongelma se ei ollut ja reissu oli etukäteen tiedossa, mutta ainahan pelaajien poissaolo jonkin verran vaikuttaa yhteisharjoitteluun, Virtanen sanoo.

Hyvä uutinen Virtaselle on maalintekijäksi hankitun Nchimunya Mweetman tehojen löytyminen. Mies on viimeistellyt neljässä perättäisessä ottelussa. Vanha herra Zeddy Saileti on edelleen kovassa iskussa ja johtaa viidellä osumalla RoPSin maalipörssiä. Sambialaiskaksikon yhteispeli on loksahtanut kohdalleen ja hyvää taustatukea antaa kolmas Sambian apu Chileshe Chibwe.

RoPSin ja JJK:n mielenkiintoinen pistetaisto alkaa sunnuntaina klo 18.30 Keskuskentällä.

www.miestenykkonen.fi / fcjjk.com