Uutiset / 2007 / HJK, MyPa ja Haka jahtaavat UEFA cupissa jatkopaikkaa

01.08.2007

 

UEFA cupin ensimmäisen karsintakierroksen toiset osaottelut pelataan torstaina. Suomalaisjoukkueista tulessa ovat JJK:n kanssa Suomen Cupia kaudella 2007 pelaavat HJK ja MyPa sekä FC Haka.

HJK:lla on MyPalla on ennakolta parhaimmat lähtöasetelmat otteluun, sillä molemmat voittivat kaksi viikkoa sitten pelatut ensimmäiset osaottelunsa kotikentällään. Haka taas hävisi walesilaiselle Rhyl FC:lle Walesissa.

HJK voitti Finnair stadionilla luxemburgilaisen FC Etzellan ensimmäisessä osaottelussa 2-0. Lukemat olisivat voineet olla huomattavasti suuremmatkin, mutta HJK tuhlasi ottelussa paljon maalipaikkoja. Näin toiseen osaotteluun jäi vielä jännitystä jäljelle. HJK pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella miehistöllään, sillä riveistä puuttuvat Sebastian Sorsa sekä Erfan Zeneli.

– Olemme pärjänneet hyvin viime aikoina ja itseluottamus on joukkueessa korkealla, HJK:n päävalmentaja Keith Armstrong kertoo.

MyPa joutui kotikentällään myös tiukoille färsaarelaista EB/Streymuria vastaan. Vierasjoukkue keskittyi puolustamaan tiukasti koko ottelun, eivätkä myllykoskelaiset pystyneet murtamaan puolustusta kuin färsaarelaisten puolustusta kuin kertaalleen. MyPaa vaivanneet topparihuolet ovat helpottumassa, sillä paraguaylaispuolustaja Hugo Miranda on jälleen pelikunnossa. Kotiin jäivät sen sijaan toinen toppari Vasile Marchis, Tero Karhu sekä Niki Helenius. Helenius ja Marchis parantelevat vammojaan, kun taas Karhu on pienessä flunssassa.

– Luontevastihan se menisi niin, että he yrittävät hyökätä ja avata peliään. Tuntuisi ihmeelliseltä jos he harrastaisivat taas sitä asemasotaa ja luottaisivat, ettemme saa tehtyä maaleja, ja kyttäisivät maalia jostain erikoistilanteesta, MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä pohdiskelee.

FC Haka oli ainoa joukkue joka koki tappion ensimmäisessä osaottelussa. Koskilaiset aloittivat ottelun hyvin mennen ottelussa johtoon, mutta tiukasti taistelleet walesilaiset tulivat rinnalle ja ohi voittaen lopulta 3-1. Ensimmäisestä osaottelusta Hakalta puuttui lentopelkoinen Valeri Popovits, joka on kotiottelussa mukana. Hakan päävalmentaja Olli Huttunen pääsee lähtemään otteluun hyvistä asemista, sillä loukkaantumisia Hakalla ei ole.

– Liike on tärkeä asia tulevassa toisessa osassa. Meidän on pystyttävä pitämään pallo koko ajan liikkeessä ja saada vastustaja sitä kautta väsymään, Huttunen miettii.

www.palloliitto.fi / fcjjk.com