Uutiset / 2007 / A-nuorille tärkeä voitto – Kuusysi kaatui 2-0

08.06.2007

JJK:n A-nuoret kohtasivat perjantai-iltana Hippoksella Kuusysin. Kotijoukkue oli hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, molemmat kotikentällä. Joukkueenjohdon ja valmentajien kovat sanat edellisien otteluiden esityksistä oli herättynyt joukkueen. Myös pelaajat olivat ymmärtäneet, että enää ei voida hävitä, ollaan oltu niin lampaita viime otteluissa. ”Nyt taistellaan, liikutaan enemmän ja puolustetaan omaa maalia, nolla pitää pitää”, kuuluivat valmentajien ohjeet ennen ottelua. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia alusta alkaen, tosin vieraillakin oli omat paikkansa tehdä avausmaali. Puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa.

”Sämpy” sankarina
Toisella puoliajalla maalihanat vihdoin aukesivat. Niko Markkula vapautti Niko Kauton maalintekoon. Hieman helpotti. Kuusysi loi kuitenkin vaaranpaikkoja tasoitukseen. Illan sankariksi nousi JJK:n maalivahti Sami Myllymäki. Vierasjoukkueen erikoistilanteen jälkeen JJK:n kapteeni Tuomo Janatuinen koski palloa vahingossa kädellään. Tuomarilla ei ollut vaihtoehtoja kuin tuomita rankkari Kuusysille. JJK:n maalivahti Sami Myllymäki torjui rankkarin. Sami oli torjunnan jälkeen koko joukkueen halailtavana. Ehkä eniten halauksia antoi Tuomo, joka ennen rankkarin vetoa  huusi ”nyt Sami”.

Ottelun lopullisen ratkaisun (2-0) ottelun viime hetkellä viimeisteli Zakaria Abahassine, vierasjoukkueen maalivahdin avustuksella. ”Kentänhoitajan pomppu”, maalivahti ei osunut palloon, jalan alta pallo rankkarialueelle, ja Sakke laittoi maalin tyhjään maaliin. ”Maaleja kaksi, mutta kyllä puolustajien ja keskikentän oman maalin varjelu oli todella hienoa. Maalintekoharjoituksia tarvitaan koko joukkueelle, viimeistely oli edelleen heikkoa”, valmennusjohto kommentoi pelin jälkeen