Uutiset / 2006 / Mielikuvat ja Veikkausliiga

28.07.2006

Naulan kantaan – viikon kommentti

”Kotimaisessa seurajalkapalloilussa ei ole rahaa. Siksi kotimainen seurajalkapalloilu ei kehity. Ja koska rahaa ei ole, on mielikuva suomalaisesta seurajalkapalloilusta vielä vaatimattomampi kuin sen oikeasti pitäisi olla. Väite on osittain totta, mutta silti se on vain tekosyy yleiselle saamattomuudelle. Miksi?”

”Siksi, että tuotetta, tässä tapauksessa Veikkausliigaa, ei lopulta myydä tai markkinoida rahalla, vaan huomattavsti puhdasta rahaa edullisemmilla mielikuvilla. Mielikuvat taas syntyvät kaikesta Veikkausliigaan sekä pelillisellä että imagollisella tasolla liittyvästä”.

”Siis pelistä, kentistä, nurmien kunnosta ja siitä miten ne on leikattu sekä maalikehikkojen muodosta ja verkkojen väristä. Peliasuista ja niiden istuvuudesta, materiaalista sekä siitä kuinka paljon tai vähän mainoksia niissä oikein on. Verrytelyasuista, käsiohjelmista, joukkueiden kentälle saapumisen hohdokkuudesta, kuuluttajasta, musiikista, lipuista, tv-toteutuksesta, pallopojista ja seurojen kotisivuista. Sekä pelaajien, valmentajien, tuomareiden ja kaikkien ottelutapahtumassa mukana olevien henkilöiden yleisestä olemuksesta ja sen olemuksen antamasta vaikutelmasta, että he ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät.

Antti J. Peltonen / Urheilulehti 28.7.2006

fcjjk.com