Uutiset / 2006 / KSML GALLUP: JJK:n menestyminen tärkeää jyväskyläläisille laajan kyselyn mukaan

14.09.2006

 

MC-Info Oy on tehnyt sanomalehti Keskisuomalaisen tilauksesta kyselyn, johon vastasi 305 Jyväskylässä asuvaa henkilöä. Vastaajista 147 oli miehiä ja 158 naisia. Heitä pyydettiin valitsemaan Jyväskylälle eniten merkitystä tuottava saavutus kolmesta vaihtoehdosta: Kirittärien naisten pesäpallon Suomen mestaruus, Kirin miesten nousu pesäpallon Supersarjaan ja JJK:n nousu jalkapallon Ykköseen.

JJK kiilasi miesten pesäpallon edelle

Merkittävimmäksi asiaksi kyselyssä nousi Kirittärien menestys joka sai 45 %:n osuuden vastauksista. JJK:n nousua Ykköseen piti merkittävimpänä 30 % vastaajista ja Kirin miesten nousua pesäpallon Supersarjaan piti merkittävimpänä 16 % vastaajista.

Miehet, nuoret ja lapsiperheet JJK:n takana

Gallupin perusteella jalkapallo ja JJK on miesten, nuorten ja lapsiperheiden juttu. Miehistä 40 %, alle 25-vuotiaista 41 % ja peräti 47 % 3-4 henkilön talouksista piti JJK:n menestymistä tärkeimpänä. Myös opiskelijoiden 44 %:n osuus ja yrittäjien ja ja johtajien ryhmän 40 %:n kannatusosuus olivat merkittäviä.

Tulos kertoo JJK:n ja jalkapallon aseman vahvistumisesta

”Gallup-tulos ei sinällään ollut yllätys kun mietitään jalkapallon harrastajamäärien kasvua Jyvässeudulla viime vuosien osalta ja JJK:n kannatuspohjan kasvua eri mittareilla mitattuna”, Janne Särkkä toteaa. ”Jalkapallo on noussut merkittäväksi asiaksi Jyväskylässä ja siitä meidän kaikkien jalkapalloihmisten täytyy olla iloisia ja tyytyväsiä”.

Lähde: Keskisuomalainen 6.9.2006 / MC-Info Oy

fcjjk.com