Upea vierasvoitto Oulusta

15.08.2016

acoulu-jjk-20160815-2-

JJK haki komean ja tärkeän vierasvoiton kärkikamppailusta AC Oulusta! Ottelun ainoan maalin viimeisteli Gaël Etock jo ottelun yhdeksännellä minuutilla.

JJK antoi AC Oulun hallita palloa, mutta etenkin avausjaksolla loi itse selvästi vaarallisemmat maalipaikat. Kettupaidoille tyypilliset terävät vastaiskut saivat isännät kerta toisensa perään vaikeuksiin, mutta ajoittain JJK piti palloa myös pidemmissä hyökkäyksissä. Keskikentällä nelikko Benno Hanslian-Gaël Etock-Tomi PetrescuMikko Manninen liikutteli palloa taidokkaasti muodostaen vaaran niin keskeltä kuin laidoiltakin ja oululaisten puolustus saikin olla jatkuvasti varuillaan.

Kauan ei maalia tarvinnutkaan odottaa: yhdeksännellä minuutilla Hanslian nousi vasemmalta ja laittoi palloa luukulle – Johannes Wentin ei saanut liimattua palloa hanskoihinsa vaan se ajautui boksiin nousseelle Etockille, jolla oli lopulta helppo työ iskeä vieraat johtoon! Maali oli Etockille jo neljäs Kettupaidassa – neljännessä pelaamassaan ottelussa.

Kotijoukkue ei puolestaan saanut avausjaksolla todellisia paikkoja luotua, vaan isännät hakkasivat päätään kerta toisensa jälkeen viininpunaiseen puolustusmuuriin. AC Oulu joutui tyytymään lähinnä kaukolaukauksiin ja keskityksiin, jotka viimeistään loisto-ottelun pelannut Ville Viljala torjui. Kertaalleen pallo saatiin pelattua Harjulla tuhojaan tehneelle Aristote Mbomalle JJK:n maalin edustalle, mutta kettupuolustajat pelasivat tilanteen varmasti ja riistivät pallon, ennen kuin ”Totti” ehti saada ratkaisua aikaan.

Wentinillä oli lopulta avauspuolikkaalla virkaveli Viljalaa enemmän torjuntatöitä. Jakson puolivälin paikkeilla keskikentällä puolustuslinjan tukena raatanut kettukapteeni Tommi Kari pääsi kokeilemaan yllättää oululaisvahdin etukulmasta, mutta Wentin piti tällä kertaa maalinsa puhtaana. Vielä puoliajan viime minuuteilla Petrescu ja Manninen laukoivat erikoistilanteiden jälkimainingeista, mutta tauolle mentiin 0-1-tilanteessa.

acoulu-jjk-20160815_190436

Toisen puoliajan edetessä kotijoukkueen luoma paine vieraiden päässä kasvoi. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen oululaiset saivat sivuvapaapotkun vaarallisesta paikasta miltei päätyrajalta – Antto Tapaninen puski sen kuitenkin vuorenvarmasti väljemmille vesille. Tunnin kohdalla AC Oulu sai jälleen vapaapotkun, jonka jäljiltä pallo saatiinkin JJK:n verkkoon. Mboma kuitenkin rikkoi tilanteessa Viljalaa, joten maalia ei hyväksytty. Kolhun saanutta kettuvahtia hoivattiin kentällä lopulta pariinkin otteeseen, mutta Viljala pelasi ottelun loppuun asti.

Matti Lähitie sen sijaan joutui tulemaan vaihtoon ottelun lopulla loukattuaan niinikään jalkaansa. Tapanisen topparipariksi tuli juuri paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Samu Nieminen, joka pelasikin paluudebyytissään varsin hyvin oululaisten hakiessa tiukasti tasoitusmaalia.

Vartti ennen loppua aukeni Hanslianille paikka niitata 0-2-maali – laituri yritti nostaa pallon etukulmaan, mutta Wentin onnistui saamaan käsiään riittävästi väliin ja puolustus siivosi pallon vielä maaliviivan tuntumasta vaarattomammille vesille.

84.minuutilla taas isännillä oli hyvä paikka tasoittaa, mutta ensin nähtiin yksi Viljalan komeista torjunnoista ja sitä seuranneessa tilanteessa Viljalan selän takana varmistamassa ollut Honar Abdi purki pallon pois. Abdi pelasikin vahvan ottelun pelikieltoa kärsineen Niko Markkulan tilalla oikeana laitapakkina ja oli myös lähellä maalintekoa – tulinen kuti 87.minuutilla viuhui kuitenkin niukasti yli maalin.

Vielä lisäajalla AC Oulu pystyi luomaan melkoisen paineen vieraiden päähän, kettulauma jaksoi raataa loppuun asti. Heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löytynyt, kun Kettupaidat puolustivat läpi ottelun uhrautuvasti, kurinalaisesti ja yhtenäisesti taistellen – viimeisenä lukkonaan Viljala, joka esitti ottelussa useammankin huipputorjunnan, viimeisen vielä lisäajalla.

Kärkikamppailu kiinnosti myös katsojia: Ykkösen kuluvan kauden yleisöennätys pistettiin uusiksi, kun huippuottelua oli saapunut yli 2700 katsojaa. Runsaslukuinen kotiyleisö joutui kuitenkin poistumaan pettyneenä, kun juhlimaan jäi vierasjoukkue kannattajineen: upea taistelu toi kärkikamppailusta ansaitun vierasvoiton ja tärkeät kolme pistettä!

Voitolla JJK vahvisti asemiaan sarjakärjessä ja piti piikkipaikan hallussaan! Toiseksi ohi AC Oulun nousi TPS, joka voitti EIF:n viimehetken maalilla. Seuraavaksi Kettupaitojen ottelut jatkuvat ensi maanantaina 22.8. niinikään vieraskentällä – suuntana on tällä kertaa Kotka. Ottelu KTP:n vieraana alkaa tuttun tapaan klo 18:30. Kotikentälle puolestaan palataan lauantaina 27.8., kun kylään saapuu EIF!

AC Oulu - JJK 0-1 (0-1)

0-1 9' Gaël Etock

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Joona Itkonen (v), Matti Lähitie (v) (71' Abahassine), Antto Tapaninen, Honar Abdi; Tommi Kari (c); Benno Hanslian, Gaël Etock (54' Suoraniemi), Tomi Petrescu (78' Nieminen), Mikko Manninen; Toni Tahvanainen.

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Jasin Abahassine (71'), Matti Kohonen, Samu Suoraniemi (54'), Samu Nieminen (78'), Settyslas Loutelamio.