Turun harjoitusottelusta 2-2-tasapeli

23.03.2018

JJK pääsi avaamaan ulkokenttäkautensa komeassa auringonpaisteessa Turun Kupittaalla, kun Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi noussut TPS isännöi Kettupaitoja harjoitusottelussa.

JJK ja TPS kohtasivat edellisen kerran Ykkösessä kaudella 2016, tuolloin kumpainenkin joukkue vei kolmesta kohtaamisesta nimiinsä yhden ja yksi päättyi tasan. Tuon kauden päätteeksi Kettupaidat juhlivat nousua ja TPS:n paluu Veikkausliigaan jäi vielä haaveeksi. Päättyneellä kaudella turkulaiset onnistuivat kuitenkin tavoitteessaan ja pelaavatkin alkavalla kaudella jälleen korkeimmalla sarjatasolla kolmen vuoden tauon jälkeen. Kotijoukkueen riveissä nähtiin tämän päivän harjoitusottelussa mm. Kettupaidasta tutut nimet Jani ”Jamppa” Virtanen sekä Elias Ahde. Tälle kaudelle Jyväskylästä Turkuun siirtynyt Antto Tapaninen oli ottelusta sivussa.

Kotijoukkue TPS aloitti maalinteon 8. minuutilla, kun nopean pallonriiston seurauksena Oskari Jakonen onnistui ohittamaan kettumaalia vartioineen Jere Pyhärannan. JJK kuittasi kuitenkin heti perään. Aatu Manninen tarjoili oikealta laidaltaan nousseelle Honar Abdille, joka tykitti pallon komealla kaukovedolla vasempaan ylänurkkaan. Näin edellisessä ottelussa debyyttimaaliaan Kettupaidassa juhlinut Abdi pääsi esittämään oman maalintuuletustanssinsa jo toistamiseen tänä keväänä.

Ensimmäisen jakson loppua kohti TPS loi lisää painetta JJK:n maalille ja Pyhärannan torjunnoista huolimatta Ääritalo pääsi puskemaan 2-1 johto-osuman muutama minuutti ennen taukovihellystä. Tauolle siirryttiin samoissa lukemissa.

Toista jaksoa leimasivat harjoitusottelulle tyypillisesti useat vaihdot ja pelin luonne muuttui jonkin verran eivätkä joukkueet juuri päässeet maalipaikoille. JJK vaihtoi toisen jakson aikana kentälle peräti kuusi pelaajaa, joista jokainen oli oman seuran nuoria testimiehiä.

Ottelun 80. minuutilla ensimmäisenkin JJK-maalin rakentelussa mukana ollut Aatu Manninen keskitti oikealta maalin eteen kuin varkain nousseelle Saku Leppäselle joka pääsi ohjaamaan pelivälineen helpon näköisesti ohi TPS-vahdin. 2-2 -lukemat jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

Kettupaitojen ottelut jatkuvat ensi viikon torstaina 29.3., kun Kakkosessa pelaava MiPK saapuu vieraaksi Vehkahalliin klo 18:30 alkavassa harjoitusottelussa. Otteluun on vapaa pääsy.

Harjoitusottelu: TPS - JJK 2-2 (2-1)

1-0 (8') Oskari Jakonen

1-1 (9') Honar Abdi

2-1 (42') Mika Ääritalo

2-2 (80') Saku Leppänen

JJK:n kokoonpano: Jere Pyhäranta (Ikäheimo 46'), Samu Suoraniemi (Rautamies 80'), Felix Gustavsson, Gentrit Kovaqi, Honar Abdi (Luostarinen 80'), Aatu Manninen, Saku Leppänen, Mikko Ala-Porkkunen (Åström 60'), Mikko Manninen (Ervasti 72'), Tomi Petrescu (Heimonen 60'), Patrik Alaharjula

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (46'), Jarkko Heimonen (60'), Petteri Åström (60'), Roope Ervasti (72'), Mikael Luostarinen (80'), Joona Rautamies (80')