Turpeenniemi kettupaitaan vuoden sopimuksella

14.02.2012

JJK hankki vahvistusta takalinjoilleen, kun rovaniemeläislähtöinen Janne Turpeenniemi kirjoitti seuran kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Vuonna 1989 syntynyt Turpeenniemi pelaa ensisijaisesti oikeana laitapakkina, mutta voi pelata oikealla laidalla myös keskikentällä tai hyökkäyksessä.

 

Rovaniemen Palloseuran kasvatti ja koko tähänastisen uransa RoPS:aa edustanut Turpeenniemi on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelimies: kaudella 2005 liigadebyyttinsä tehneellä 22-vuotiaalla Turpeenniemellä on rovaniemeläisseuran edustusjoukkueen riveissä takanaan seitsemän kautta, joista neljä kautta liigassa ja kolme Ykkösessä. Hän on toiminut myös kauden verran RoPS:n kapteenina ja löytyypä takataskusta myös jääpallon nuorten MM-kulta vuodelta 2004. Vyöllä on myös useita nuorten maaotteluita eri ikäkausimaajoukkueissa.

 

 

”Nuoruutta ja kokemusta samassa paketissa”


JJK:n päävalmentaja Kari Martonen on luonnollisesti tyytyväinen tuoreimpaan valmennettavaansa. 

 

– Hieno asia, että saatiin Janne täydentämään meidän laitapakkiosastoa, Martsi kiittelee.

– Hän on hyvän junnukoulutuksen saanut pelaaja, joka on ollut mukana myös juniorimaajoukkueissa. Kertoo myös jotain hänen johtajuudestaan, että hän on ehtinyt olla jo joukkueensa kapteenina noinkin nuorena, Martonen sanoo.

Turpeenniemi oli tammi-helmikuun aikana parin viikon verran JJK:n testattavana ja antoi osaamisestaan vakuuttavat näytöt.

– Näiden parin viikon aikana, jotka hän oli testissä, kävi jo ilmi, että hänen tekemisensä treenikentällä ja sen ulkopuolella on hyvin määrätietoista ja jämäkkää. Hän on selvästikin nälkäinen pelaaja, joka haluaa kehittää itseään – toivottavasti JJK onkin Jannelle vain ponnahduslauta matkalla eteenpäin, Martsi tuumaa. 

 

”Innolla vastaamaan haasteeseen”

Myös Turpeenniemi itse on myös tyytyväinen sopimukseensa.

– Todella hyvältä tuntuu, jo testijakson aikana viihdyin todella hyvin joukkueen mukana ja seurassa muutenkin. Tuntui, että heti pääsee hyvin mukaan porukkaan, kettulauman tuorein jäsen kiittelee.

 

Koko uransa rovaniemeläisseurassa pelanneen Turpeenniemen mielestä nyt oli hyvä aika ottaa seuraava askel uralla ja lähteä haistelemaan uusia tuulia.

 

– Ihan mukavalta oikeastaan tuntuu lähteä. RoPS:ssa on ollut hyvä pelata, kun on saanut paljon vastuuta, mutta nyt tuntui siltä, että on hyvä sauma lähteä kokeilemaan muuallekin, Turpeenniemi toteaa.

– Tulossa on varmasti hieno kausi europeleineen kaikkineen. Pyrin ottamaan oman paikkani joukkueessa ja auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon – tavoitteet ovat varmasti korkealla ja tämä onkin hieno haaste, jonka otan kyllä innolla vastaan. Kauden jälkeen sitten taas katsotaan, missä mennään.

 

Turpeenniemi ja muut kettupaidat ovat seuraavan kerran tositoimissa huomenna keskiviikkona, kun JJK matkaa Liigacupin merkeissä Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Ottelu alkaa Tellushallissa kello 18.00.

 
 
TM