Tuomanen povaa näyttävää futisiltaa

13.06.2011

6-jukka-pekka-tuomanen-jjk2011JJK kohtaa tänä iltana vieraskentällä FF Jaron. Keskikenttäpelaaja Jukka-Pekka Tuomanen odottaa yleisöönmenevää jalkapallo-ottelua, jossa Kettupaidat osoittautuvat paremmiksi.

– Jaro pyrkii pelaamaan lyhytsyöttöpeliä viimeiseen asti, eikä kovin herkästi lyö pitkää. Siellä on vähän paineitakin jo saada pisteitä, ja kun helle on hellittänyt, tulee varmasti kovatempoinen peli. Odotan jopa aika näyttävääkin futisiltaa, jossa tulee hienosti pelattuja tilanteita molempiin päihin, mutta Jaron päätyyn sen verran enemmän että tehdään muutama maali enemmän.

Tuomanen on muodostanut alkukaudesta vankan duon JJK:n keskikentälle yhdessä Eero Kortteen kanssa. Roolitus on löytynyt luontaisesti, ja Tuomanen on ollut omaan peliinsä pääosin tyytyväinen.

– Suht koht tyytyväinen olen, joukossa on parempia ja huonompia pelejä. Eeron kanssa on ollut tosi hyvä pelata, hän on tosi kova pelimies. Me ajatellaan pelistä aika samalla tavalla, yhteinen sävel on löytynyt ihan hyvin. Tietenkin kehittämistäkin on paljon.

– Joukkueena ollaan tehty hyvää tulosta ja pelikin on pikku hiljaa pienin askelin löytymässä. Kun saadaan hyökkäyspeliä vähän monipuolistettua, ollaan tosi vaarallisia.

Illan Jaro-peliin Tuomasella on selkeät teesit mielessään.

– Siellä on taitavia pelaajia hyökkäyspäässä, mutta sellaista tergetia ei ole. Meidän pitää pakottaa Jaro kovalla prässillä pelaamaan itselleen epäedullista peliä. Sitten ollaan vahvoilla.

Jarossa itsekin pelannut Jipi ei myönnä Pietarsaaren-reissun aiheuttavan enää ylimääräistä latausta.

– Onhan siellä jo tullut käytyä aika monta kertaa, ja vanhoista pelikavereista taitaa olla jäljellä pari kolme.

Jaro-JJK Pietarsaaressa tänään kello 18.30. Canal+ ja UrhoTV Total esittävät ottelun suorana lähetyksenä.