Tunde palaa kotiin – myös Eero Korte JJK-paitaan

11.11.2010
Tunde palaa kotiin – myös Eero Korte JJK-paitaan

Hyökkääjä Babatunde Wusu, 26, ja keskikenttäpelaaja Eero Korte, 23, liittyvät JJK:n Veikkausliigajoukkueeseen. Jyväskylään TPS:sta palaavan, kaupungissa huippusuositun Wusun sopimus on kolmevuotinen ja Ykköseen pudonneesta FC Lahdesta siirtyvän Kortteen kaksivuotinen.

– Vuonna 2007 alkaneella JJK-tarinalla oli alusta asti vahvasti Wusun kasvot ja hänen lähtönsä Turkuun oli erittäin kova paikka. Yhtä lailla kova juttu on se, kun mies nyt tulee takaisin. Tunde on ylivoimaisesti tunnetuin jalkapalloilija Keski-Suomessa, toimitusjohtaja Joni Vesalainen hehkuttaa.

– Tunde tuo hymyn ja toivon mukaan kotivoitot takaisin Harjulle. Hänen paluunsa on seuralle iso juttu myös kentän ulkopuolella.

Miltei ikonisesta asemastaan huolimatta Wusun ensisijainen tehtävä on auttaa joukkuetta kentällä. Päävalmentaja Kari Martonen pitääkin niin väkivahvaa hyökkääjää kuin pallollisena taitavaa Kortetta erittäin isoina palasina tulevan kauden joukkueessa.

– Wusu tuo meidän joukkueeseen selkeästi lisää maalintekovoimaa ja on fyysinen hyökkääjä, joka pystyy haastamaan vastustajan puolustusta. Omalla tekemisellään hän nostaa tekemisen tasoa treenikentällä ja tuo lisää tervettä kilpailua pelipaikoista. Kentän ulkopuolella hän on iloinen, positiivinen kaveri joka tuo varmasti joukkueeseen lisävirtaa, Martonen sanoo.

Takavuosina yhtenä Suomi-futiksen kirkkaimmista lupauksista pidetty Korte on kehittynyt pelaajana hieman verkkaisemmin kuin innokkaimmat toivoivat, mutta on vasta 23-vuotiaana jo erittäin hyvä ja tasonsa osoittanut Veikkausliigapelaaja.

– Eerolla on erittäin hyvä pelikäsitys ja riittävästi taitoa hyödyntää sitä kentällä. Halusin hänet meidän keskikentällemme juuri siksi, että hän pystyy toteuttamaan meidän pelitapaa ja toivon mukaan rytmittämään peliä keskikentällä. Eero on sellainen pelaaja, jonka kaltaisia minä JJK:n haluan, pelirohkea kaveri joka pystyy pitämään palloa omalla joukkueella, päävalmentaja kuvailee.

Korte on pelannut kahdella edellisellä kaudella käytännössä täydet minuutit FC Lahden keskikentällä. Pronssivuonna 2008 hänet valittiin seuran vuoden pelaajaksi.

– Olen seurannut Eeron kehitystä muutamia vuosia. Suurin kehitys on tapahtunut puolustuspelissä, aikaisemmin hänet tunnettiin ennen kaikkea hyökkäävänä pelaajana.

JJK seuraa edelleen pelaajamarkkinoita ja pyrkii aktiivisesti vahvistamaan tulevan kauden joukkuettaan.

– Kartoitetaan tilannetta uusien ja vanhojen pelaajien suhteen. Päättyneellä kaudella me nähtiin, että ringissä on oltava leveyttä. Jos me halutaan kehittää JJK:a niin seurana kuin joukkueena, meillä täytyy olla riittävästi sellaisia pelaajia, että voimme pelata Veikkausliigan kärkisijoista. Ensi kauden joukkue on pääpiirteissään valmis 2-3 viikon kuluttua, Martonen uskoo.

JJK