Cup-taival jatkuu kohti puolivälieriä – katso kuvat

16.04.2014
JJK:n Tommi Kari upotti TPS:n Suomen Cupissa

Tommi Kari tuuletti upeaa vaparimaaliaan

JJK kaatoi keskiviikkoiltana turkulaisvieraansa TPS:n vahvan esityksen päätteeksi ja jatkaa matkaansa Suomen Cupin puolivälieriin! Ottelun ainoa maali syntyi 72.minuutilla, kun kapteeni Tommi Kari upotti kauniin vapaapotkun TPS:n verkon perukoille.

Ottelu oli kauttaaltaan hyvätempoinen ja virtaa riitti molemmilla aivan loppuhetkille asti. Alku mentiin tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli puolittaisia maalipaikkoja – varsinaista vaaraa ei kuitenkaan kummankaan maalilla ollut. Jakson edetessä Kettupaidat kuitenkin ottivat komennon ja paikkoja vieraiden maalille alkoi syntyä.

38. minuutilla JJK pelasi loistavan vastahyökkäyksen ja pirteästi pelannut Aram Hasanzada syötti Antto Hilskalle maukkaan paikan. Hilun veto meni kuitenkin tällä kertaa tolppaa hipoen maalipuun väärälle puolelle. Muutamaa minuuttia myöhemmin puolestaan Robert Taylor hätyytteli komean kierteisellä vedolla Arnold Uschanoffin vartioimaa maalia, mutta jälleen veto meni hiukan ohi ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla peli jatkui vauhdikkaana ja isännät jatkoivat vahvalla otteella. 68. minuutilla Juha Pasoja suoritti entimmäisen vaihtonsa ja otti kentälle Aleksis Lehtosen. Lehtonen ehti olla kentällä vain muutaman minuutin, kun alkoi tapahtua: Aksu rynni vahvasti kohti TPS-maalia, eikä vieraiden puolustukselle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin rikkoa – JJK:lle vapaapotku aivan rangaistusalueen reunalta.

Pallon taakse asettui Tommi Kari, eikä kapteeni namupaikastaan erehtynyt vaan upotti suorastaan pirlomaisella varmuudella komean vaparin ohi Uschanoffin ja vei Kettupaidat ansaittuun johtoon!

TPS sai takaiskusta uutta puhtia peliinsä, mutta koko kettulauma puolusti tiiviisti ja yhtenäisesti – ja kun lisäksi viimeisenä lukkona Janne Korhonen hoiteli vähätkin hommansa totutun varmasti, ei isännillä loppujen lopuksi todellista hätää ollut.

JJK:lla puolestaan oli paikkansa vielä lisämaaleihinkin – hetki ennen päätösvihellystä Hasanzada pääsi nokikkain Uschanoffin kanssa, mutta TPS-vahti veti tällä kertaa pidemmän korren ja niin ottelu Vehkalammella vihellettiin päättyneeksi kotijoukkueen 1-0-voittoon!

JJK - TPS 1-0 (0-0)

Maali:

1-0 72' Tommi Kari

JJK:n kokoonpano:

Korhonen; Itkonen, Vielma (v), Tapaninen, Velija; van Gelderen; Kari, Kuhmonen (68' Lehtonen), Taylor (84' I. Järvinen), Hasanzada (v) (90' Abahassine); Hilska

Vaihdossa: Marttinen, Lehtonen (68'), Hanslian, I. Järvinen (84'), Abahassine (90'), Maltsin, Leppänen

Galaksin kovin kettukuvaaja Jussi Reinilä oli myös todistamassa keväistä cup-kiimaa – tässä hienot otokset aurinkoiselta Vehkalammelta: