TPS-JJK: Okarun maalilla pisteet Turkuun

07.10.2012

TPS otti ensimmäisen voittonsa JJK:sta sitten kauden 2010, kun mustavalkoiset olivat niukasti 1-0-tuloksella parempia sunnuntai-iltana Turussa. Ottelun ainokaisen viimeisteli pari minuuttia ennen puoliaikaa Dennis Okaru.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat paikat olivat kotijoukkueella. Myös JJK oli kuitenkin alussa terävänä ja sai ottelussa ensimmäisen kulmansa jo toisella minuutilla. TPS-puolustus kuitenkin hoiteli tilanteen ja ensimmäinen kunnon huippupaikka tulikin isännille: kuusi minuuttia oli takana, kun ensin Okaru pääsi vetämään läheltä ja sitten Mikko Hyyrynen puskemaan vielä lähempää – pallo kuitenkin pyöri vain tolpassa ja maaliviivalla ja lopulta Janne Korhonen vangitsi sen syliinsä.

Seuraava paikka TPS:lle avautui parinkymmenen minuutin kohdalla, kun JJK:n rangaistusalueelle syntyy hässäkkää, josta TPS vaati rangaistuspotkuakin Juho Lähteen mentyä nurin. Seurauksena oli kuitenkin vain kulmapotku, jonka jälkeen Jani Tanska puski hyvin kohti takakulmaa – joukkuetoveri Okaru laittoi kuitenkin vielä päänsä väliin ohjaten Tanskan puskun lähietäisyydeltä yli maalin.

Myös JJK alkoi päästä paremmin mukaan peliin ja vieraiden ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla. Jani Virtanen alusti ja Eero Markkanen pääsi jatkamaan aivan maalin edustalta, mutta jatko ei aivan onnistunut ja Henrik Moisander TPS-maalilla sai torjuttua ohjauksen kulmapotkuksi, jonka TPS selvitti vaivoitta.

Sama mies eli seitsemättä liigamaaliana hakenut Markkanen oli asialla vain hetkeä myöhemmin – pallo ei kuitenkaan tälläkään kertaa mennyt maaliin ja niinpä taululla säilyivät 0-0-lukemat. Virtanen puolestaan kokeili rokottaa kasvattiseuraansa vajaat viisi minuuttia ennen taukoa: TPS:n puolustuksessa oli pientä hämmennystä ja Virtaselle avautui vetopaikka. Jamppa vetikin komeasti, mutta veto kiersi kuitenkin hieman ohi takayläkulman.

Maaleitta ei kuitenkaan menty tauolle. Kun kellossa oli 43 minuuttia, pääsi hyvän ottelun laidalla pelannut Okaru niittaamaan Jarkko Hurmeen syötöstä pallon ohi Korhosen. 1-0 jäi myös taukolukemaksi.

Jos kotijoukkue oli niskan päällä ensimmäisellä jaksolla, aloitettiin toinen jakso vieraiden komennossa. Kesti kuitenkin vain muutaman minuutin, kun TPS alkoi jälleen painaa hyökkäyksiään kohti JJK-maalia. 51. minuutilla Hyyrynen pääsi Dickson Agyemanin syötöstä karkaamaan läpi JJK-puolustuksen, mutta sijoitus painui ohi maalin. Pikkuhetkeä myöhemmin Hyyrynen sai pallon maaliinkin, mutta tilanne oli vihelletty paitsioksi.

Palloa eivät muutkaan tepsiläiset JJK-maaliin painostusjaksonsa aikana saaneet ja ote ottelusta siirtyikin vähitellen jälleen vieraille. JJK haki maalia, mutta TPS puolusti todella tiiviisti ja piti JJK:n hyvin pois maalipaikoilta. Erään JJK:n vaarallisimmista paikoista alusti kotijoukkueen maalivahti Moisander, joka oli lahjoittaa vaihdosta tulleelle Lasse Linjalalle tasoitusmaalin. Moisander sai kuin saikin kuitenkin vielä paikattua tilanteen ja maali jäi syntymättä. Hieman myöhemmin samat miehet olivat jälleen nokikkain, mutta jälleen Moisander sai kätensä väliin.

JJK:n hakiessa tasoitusta loppua kohti aina vain ahneemmin aukeni myös TPS:lle paikkoja lisätä johtoaan. Okarunkaan sihti ei kuitenkaan enää ollut kohdallaan avausjakson malliin ja niinpä viimeisten ratkaisuiden epäonnistuminen yhdessä JJK:n puolustuksen kanssa piti isännät lisämaaleitta.

Kettupaidat pommittivat myös TPS:n maalia, mutta sen enempää Linjalan kuin toisen vaihtomiehen, Mikko Mannisenkaan yritykset eivät menneet maalikehikon sisään. Loppuminuutit olivat kaiken kaikkiaan varsin vauhdikkaat, mutta maaleja niiden aikana ei nähty, niinpä Okarun ensimmäisen jakson maali riitti TPS:n voittoon.

Veikkausliiga vetäytyy nyt parin viikon maaottelutauolle ja seuraavan kerran JJK nähdään tositoimissa 19.10., kun kotikentälle Harjun ELY-stadionille saapuu vieraaksi FF Jaro.

TPS – JJK 1-0 (1-0) (Okaru 43′)

Korhonen; Markkula, van Gelderen, Pasoja, Saksela; Innanen, Poutiainen, Gruborovics, Hilska (55′ Manninen); Virtanen (74′ Latikka), Markkanen (v) (79′ Linjala).

Szeróvay, Nieminen, Manninen, Tapaninen, Latikka, Linjala, Turpeenniemi.