Toukokuun viimeisessä kotiottelussa vastassa OLS

29.05.2024

JJK:n neljän kotiottelun toukokuu tulee torstai-iltana päätökseen, kun vastaan asettuu vieraita Oulusta kello 19.00 alkavassa yhdeksännen ottelukierroksen kamppailussa. Paremmin OLS:n nimellä tunnettu AC Oulun reservijoukkue saapuu haastamaan kettulaumaa Harjulle sarjataulukon neljänneltä sijalta.

JJK:n viimeiset viikot ovat olleet haastavia ja kettulauma löytyy tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukosta sijalta seitsemän. Voitokkaan huhtikuun jälkeen JJK ei ole onnistunut kasvattamaan pistesaalistaan toukokuun aikana kuin kuun alussa pelatussa, tasalukemiin päättyneessä VIFK-vierasottelussa. Viimeisimpänä ketut taipuivat FC Jazzille viime sunnuntaina, kun kenttätapahtumiltaan varsin tasainen ottelu kääntyi lopulta porilaisten hyväksi 2-4-lukemin JJK:n toisen puoliajan painostuksesta huolimatta. Mollivoittoisesti edennyttä toukokuuta sekä keinoja tappioputken katkaisemiseen ruotii joukkueen kapteeni Juho Luoma.

– Vaikeampi jakso ollut meillä nyt viimeiset viikot ja luonnollisesti joukkueen henkistä kanttia mitataan, kun tulee useampi vaikea ottelu putkeen. Toki vastustajat ovat olleet sarjan kärkipäätä, mutta kyllähän meidän täytyisi heille pärjätä, jos halutaan itse noususta pelata. Sunnuntain matsi Jazzia vastaan oli aika kuvaava siinä mielessä, ettei viime aikoina meidän hyvät hetket ole muuttuneet maaleiksi, kun taas vastustaja on ollut tehokas rokottamaan meidän virheistä. Luotto kurssin kääntämiseen on kuitenkin kova. Jos saadaan pallon kanssa itseluottamus ja pelirohkeus kuntoon sekä säilytetään pallottomana valmius ja halu kamppailla koko ottelun läpi, niin pystytään voittamaan mikä vaan tämän sarjan joukkueista. Automaattisesti tai helpolla se ei kuitenkaan tule, kuten ollaan nyt viime kierrosten aikana nähty.

Kuusi pistettä JJK:n edellä sarjataulukossa olevan OLS:n alkukausi on ollut tulosten valossa varsin hyvä, vaikka sarjan kärkikolmikkoa eivät oululaisetkaan ole pystyneet toistaiseksi voittamaan. Muutoin voitokkaasti kauden aloittanut nuori oululaisryhmä on kärsinyt tappiot Atlantikselle sekä viime ottelussa kohtaamalleen KPV:lle ja tasannut pisteet 0-0 lukemin Klubi 04:n kanssa.

OLS on JJK:lle tuttu vastustaja edellisvuosien Kakkosen C-lohkosta. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet kuluneiden vuosien aikana tasaväkisiä ja saavat nyt jatkoa nimellisesti ylemmällä sarjatasolla, kun OLS nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen voitettuaan Kakkosen C-lohkon paremman maalieron turvin oltuaan sarjan päätyttyä tasapisteissä FCV:n kanssa.

Oululaisten ryhmä koostuu varsin nuoresta pelaajamateriaalista, joka kuitenkin reservijoukkueille tyypilliseen tapaan täydentyy myös edustusjoukkueen pelaajilla. AC Oulun edustusjoukkue pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina HJK:ta vastaan kotikentällään Raatissa, jonka takia ei vielä ole tiedossa ketä edustusjoukkueen pelaajia reservijoukkue OLS saa torstaina mukaan Jyväskylään.

Alkukauden vastuunkantajina OLS:n riveistä mainittakoon 24-vuotias hyökkäyspään pelaaja Eemeli Raittinen sekä legendaarisen uran suomalaisessa jalkapallossa tehnyt, nykyisin OLS:n valmennustiimiin kuuluva 41-vuotias Rafinha, joka on kolmessa viimeisessä ottelussa esiintynyt myös kentällä.

Jyväskyläläisittäin mielenkiintoisinta torstain vastustajajoukkueessa lienee se, onko viime kauden jälkeen AC Ouluun siirtynyt Roope Salo mukana OLS:n riveissä huomisessa kohtaamisessa. JJK:ssa suuressa roolissa edellisillä kausilla pelannut Salo on tämän kauden aikana tehnyt debyyttinsä Veikkausliigassa pelaten AC Oulun mukana kahdessa ottelussa sekä OLS:n riveissä neljän ottelun verran. Salo oli mukana kokoonpanossa viimeksi, kun OLS matkasi pari viikkoa sitten Jyväskylään pelaamaan FCV:tä vastaan Viitaniemeen. Nähtäväksi jää, tekeekö Roope paluun myös Harjulle torstai-iltana.

Torstain kamppailua ja oululaista vastustajaa Luoma ennakoi seuraavasti:

– OLS on itselleni aika tuttu joukkue siinä mielessä, että sain viime kausien aikana Oulussa asuessani treenata OLS:n mukana ja tuosta järjestelystä saan kyllä edelleen olla kiitollinen heidän valmennukselle ja pelaajille. Paljon tuttuja pelaajia heidän riveissä vieläkin, joita vastaan on mukava päästä pelaamaan. Toki heidän kokoonpano on etukäteen aina vähän kysymysmerkki, kun edustusjoukkueen tilanne ja tarve on etusijalla. Pyrkivät kuitenkin varmasti pelaajista riippumatta olemaan aktiivisia pallon kanssa, joten voisin torstaille ennakoida varsin vauhdikasta matsia. Odotan meidän löytävän keinot luoda edellisiä otteluita enemmän maalintekotilanteita sekä olevan vahvempia kaksinkamppailuissa. Näissä onnistuessamme jää kolme pistettä Harjulle, Luoma uskoo.

🏆 Ykkönen
⚽️ JJK vs OLS
🗓 30.5.24
🕔 klo 19:00
📍Harjun Stadion
🎫 15€/10€ (16v ja nuoremmat vapaa pääsy)
📺 ksml.fi näyttää ottelun suorana tilaajilleen
✨️ Otteluisäntänä Keskimaa

Keskimaan isännöimässä ottelussa saat tuntuvan edun pääsylipuista, sillä esittämällä S-Etukorttisi lippuluukulla saat kaksi lippua yhden hinnalla.

Ottelun ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan JJK Shopissa. Etukäteen tilatut kausikortit sekä yritysten lippupaketit voi noutaa otteluun tullessaan stadionin lipunmyyntipisteeltä. S-etukorttiedun lunastaminen on mahdollista vain portilla.

Kettutasanne palvelee täysi-ikäisiä katsojia ja Ykkösen (ellei koko Suomen) parhaat hodarit pyöräyttää tietysti King Jahva 🌭

Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi minkäänlaisten omien juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan jjk.fi/ottelu/paasyliput. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.