Torstaina Harjulla vieraana KuFu98

07.10.2020

JJK kohtaa torstaina Kakkosen C-lohkon kamppailussa Harjun iltavaloissa KuFu98:n klo 18:30 alkaen. Otteluisäntänä toimii Laakkonen.

JJK isännöi 14. kierroksen ottelussaan kuopiolaista KuPS:n farmiseuraa KuFu98:a. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmissa kamppailuissa keltamustat ovat vieneet pidemmän korren. KuFu onkin ollut myös tilastohistorian valossa varsin kova kaski Kettupaitojen kannossa.

Joukkueet kohtasivat viimeksi elokuussa niin sanotuissa back-to-back otteluissa, kun ensin pelattiin Harjulla ja heti seuraavalla kierroksella puolestaan Kuopion Keskuskentällä. Kettupaidoista ei ollut tuolloin huippuvireisen ja sarjakärjessäkin hetkellisesti majailleen KuFu:n haastajaksi vaan kuopiolaiset veivät ottelut selvästi nimiinsä peräti 7-1 yhteismaalein. JJK:n ainokaisen osuman iski Kuopiossa rangaistuspotkusta Ville Kirvesoja.

Etenkin Harjulla pelatussa ottelussa KuFu oli liikkeellä varsin nimekkäällä ja kovalla miehistöllä, joista useampikin peluri on esiintynyt kuluvalla kaudella myös KuPS:n Veikkausliiga-joukkueen miehistössä. Tässä vaiheessa syksyä on kuitenkin tuttuun tapaan rajoitettu farmisopimuksen mahdollistamaa liikkumista joukkueiden välillä aikuispelaajien osalta, joten kuopiolaisten rivistö on mitä todennäköisemmin pykälää nuorempi kuin edellisellä Harjun visiitillään. Joukkueesta löytyy nuoresta iästäänkin huolimatta kovia pelimiehiä, joten mitään syytä aliarviointiin ei kuitenkaan ole. KuFu:n keskikentällä häärii mm. Suomeen paluun kesällä tehnyt ja JJK:sta maailmalle ponnistanut 19-vuotias Oskari ”Oke” Sallinen, joka siirtyi JJK:sta hollantilaisseura FC Groningeniin kesällä 2017.

KuFu oli pitelemätön Harjulla elokuussa (Kuva: Mari Nokelainen)

Vierasjoukkue pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä edellisestä matsista on ehtinyt vierähtää jo kaksi ja puoli viikkoa, kun taas Kettupaitojen edellisestä pelistä on kulunut vain muutama päivä. JJK kohtasi sunnuntai-iltapäivänä vieraskentällä oululaisseura Herculeksen ensimmäistä ja samalla ainoata kertaa tällä kaudella. Hercules oli ennen ottelua varsin tasaisessa sarjassa sijalla kaksi, pari pistettä sarjaa johtaneen JIPPO:n kintereillä, JJK puolestaan kuudentena.

JJK sai otteluun vahvan alun ja rakenteli useita hyökkäyksiä, kun kotijoukkue vasta käynnisteli koneitaan. 20 minuutin kohdalla kettujen rakentelu tuotti myös tulosta: topparin paikalla pelannut ja pelikieltonsa kärsinyt Joona Itkonen pääsi riistämään pallon vastustajalta keskialueella ja nousi itse vauhdilla vasenta laitaa. Itkosen korkea keskityspallo putosi maalivahdin nenän edestä suoraan Joel Pasasen syliin, joka ei aikaillut vaan tykitti matalan pallon vasemmalla jalallaan verkon perukoille vieden Kettupaidat ansaitusti 0-1-johtoon. Johto-osuma riitti kuitenkin herättämään myös kotijoukkueen, joka alkoi ottaa peliä pikku hiljaa haltuunsa ja onnistui tasoittamaan lukemat vielä ennen taukoa.

Toisella jaksolla peli pysyi enimmäkseen kotijoukkueen hallussa, mutta vaarallisimmat maalipaikat päättyivät joko kulmalipulle tai paitsioliputuksiin. Kotijoukkue Hercules pääsi kuitenkin lopulta iskemään hakemansa johto-osuman vajaa 10min ennen täyttä aikaa: Pekka Welling taisteli pallon itselleen sivurajan jälkitilanteessa ja pujotteli itsensä nokikkain vastaan tulleen Aati Riihimäen kanssa. Riihimäki ei saanut tilanteessa riittävästi näppejään väliin ja Welling pääsi laukomaan kohti maalia, mutta Itkonen pelasti vielä ensimmäisen yrityksen maaliviivalta. Purku ohjautui kuitenkin takaisin Wellingille, joka jatkoi pallon maalin edustalle Muritala Adeniranille, jolla oli lopulta helppo työ tuikata pallo maaliin. Pisteet jäivät Ouluun ja Hercules nousi kyseisten pisteiden ansiosta sarjan kärkeen ohi JIPPO:n.

Myös KuFu:lla on takanaan edelliskierrokselta tappio juuri mainittua JIPPO:a vastaan, joten molemmat joukkueet lähtevät varmasti hakemaan torstaina paluuta voittokantaan Harjun iltavaloista.

Luethan alta tapahtumaan saapuville tarkoitetut ohjeet huolellisesti, ne sisältävät paljon tärkeitä huomioita. JJK pyytää yleisöä saapumaan hyvissä ajoin stadionille, jotta jonoja ei synny ja sisäänkäynti olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista.

 

HARJUN STADIONIN SISÄÄNKÄYNNIT

Sisäänkäyntejä stadionille on 2: Ihantolantien ylempi eli ns. pääportti (portti 1) sekä Ihantolantien alkupäästä stadionille nousevat portaat (portti 2).

Varaathan sujuvaa sisäänpääsyä varten ottelulippusi esille ja mikäli olet hankkinut eturyhmien pääsylipun varaudu todistamaan portilla oikeutesi alennushintaiseen lippuun.

KettuVIP-korttilaisten sisäänkäynnin suositellaan tapahtuvan portilta 1. Myös liikuntarajoitteisten sisäänkäynti tapahtuu portista 1 ja esteettömät WC-tilat löytyvät niin sanotun etupihan puolelta katsomoa.

Stadionin portit aukeavat totutusti tuntia ennen ottelun alkua eli klo 17:30

 

LIPUNMYYNTI

Ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa: jjk.fi. Ostathan lippusi ennakkoon, jotta vältytään lipunmyyntipisteiden ruuhkautumiselta stadionilla. Ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi osoitteessa pelipäivänä ottelun alkuun saakka.

Stadionin portille myyntiin jäävät irtoliput ovat myynnissä kahdella portilla: Ihantolantien ylemmällä pääportilla (portti 1) sekä Ihantolantien alkupään sisäänkäynnin yhteydessä olevien portaiden yläpäässä (portti 2). Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankkikortit (myös lähimaksu) sekä käteinen. Käteisellä asioidessasi varaa tasaraha valmiiksi sujuvan ja mahdollisimman turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Smartumin ja Edenredin 5 euron arvoiset kulttuurisetelit käyvät myös maksuvälineenä. Sirullisia Smartumin tai Edenredin maksukortteja emme vastaanota.

Alle 16-vuotiaille on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy niin kauan kuin tilaa riittää.

 

NOUDETTAVAT LIPUT JA KAUSIKORTIT

Mikäli nimelläsi on varattu pääsylippuja tai ennakkoon tilattuja fanituotteita, löydät ne Ihantolantien pääportin (portti 1) noudettavien lippujen pisteeltä.

 

VAPAAKORTIT

JJK:n myöntämät seuran omat ikikausikortit käyvät sellaisenaan sisäänpääsyyn myös poikkeusaikana järjestetyissä otteluissa.

Palloliiton hallituksen päätöksen mukaisesti poikkeustilanteen valittessa mitkään Palloliiton vapaakortit eivät oikeuta automaattisesti sisäänpääsyyn otteluihin. Poikkeuksena tästä ovat vain seuran kanssa ennalta sovitusti työtehtävissä olevat Palloliiton työntekijät, joilla on henkilökortti.

Rajoitusten voimassa ollessa seuraavilla korteilla ei siis ole automaattista sisäänpääsyä otteluun:

– Erotuomarikortti

– Palloliiton kultakortti

– Veikkausliigan legendakortti

 

KIOSKIPALVELUT

Kettukioskeilla valikoimassa on Kulta Katriina -kahvia, virvoitusjuomia, grillimakkaraa sekä Ruthin Leipomon leivonnaisia. Ruuhkia ja jonottamisia välttääksemme kioskilla asiointi ennen ottelun alkua tai sen aikana on paras keino vähentää ottelun puoliaikaruuhkaa, sillä erityisjärjestelyt hidastavat ostotapahtumaa. Kioskilla jonottaessasi huomio turvavälit niin muihin asiakkaisiin kuin henkilökuntaankin, maltti on valttia.

Sausage King Jahva kiipeää kuuluisan hodarikärrynsä kanssa Harjulle (pienellä säävarauksella), joten purtavaa löytyy hieman isompaankin nälkään. Hodarikärryllä maksuvälineinä käy sekä käteinen että kortti.

 

ANNISKELU

Anniskelualueena toimii tuttu Kettutasanne, stadionin Vesilinnan puoleisessa ”ylä” kulmassa. Suosi anniskelussa korttimaksua tai tasarahaa ja huomioi, että anniskelualueella on rajallinen asiakaspaikkamäärä. Kettutasanteelle pääsevät vain täysi-ikäiset katsojat.

 

KETTU-VIP

Kettu-VIP-kortin ostaneille on tarjolla korttiin sisältyvät Kulta Katriina -kahvitarjoilut Ruthin Leipomon leivonnaisilla höystettynä sekä tietysti kisamakkarat. VIP-tarjoilut löytyvät anniskelualueen vierestä, Kettutasanteen yläpuolelta, D-katsomon yläosasta.

 

FANITUOTTEET

JJK:n viininpunaiset fanihuivit ovat myynnissä ottelutapahtumassa hintaan 20€/kpl. Huiveja voit ostaa kioskipisteiltä sekä lippuluukulta sisään tullessasi ja pääset heti stadionille saapuessasi tunnustamaan väriä.

Pääsylippunsa ennakkoon ostaville on nyt myös luvassa erikoistarjous: ostamalla lippusi ennakkoon osoitteessa jjk.fi voit valita lippukaupasta pääsylippu+fanihuivipaketin, jolloin saat huivista jopa viiden euron alennuksen. Ennakkolipun yhteydessä verkosta ostetut huivit voi noutaa stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Ottelutapahtumassa myytävien fanihuivien lisäksi JJK on avannut myös fanituoteverkkokaupan yhdessä pääyhteistyökumppaninsa Stadiumin kanssa. Osoitteessa stadium.fi/seurat pääset tilaamaan JJK:n viralliset Nike-fanituotteet halutessasi jopa suoraan kotiovellesi edulliseen teamhintaan.

 

PYSÄKÖINTI

Harjun ainutlaatuisen ympäristön vuoksi stadionilla ei ole yleisön käytössä olevia parkkipaikkoja.

Keskustan parkkialueita ja kadunvarsiparkkipaikkoja kannattaakin hyödyntää – kävelymatkaa stadionille kertyy vain muutamia satoja metrejä.

Moovy -parkkisovelluksen avulla parkkeeraat huolettomasti JJK:n kumppanin Jyväs-Parkin kymmenessä P-talossa sekä useilla kadunvarsilla ympäri kaupunkia.

 

TURVALLINEN OTTELUTAPAHTUMA

Mikäli kausikortissasi on paikkamerkintä, ne eivät automaattisesti ole voimassa tänä poikkeusaikana, sillä katsojien tulee istua stadionilla riittävän väljästi ja turvavälejä noudattaen. Mikäli kehoitukset turvavälien noudattamisen suhteen poistuvat kauden aikana, paikkamerkinnät ovat jälleen voimassa. Päivitämme yleisöohjeita kulloinkin voimassa olevien valtionhallinnon määrittelemien rajoitusten mukaan.

Kaikki kotiottelut kuvataan ja näytetään suorina JJK TV:n lähetyksinä. Kuvauskalusto selostajineen työskentelee kentän keskiviivan kohdalla C1-katsomon yläosassa. Huomioithan tämän mahdollisen näköesteen istumapaikkaa valitessasi.

 

  • Älä tule ottelutapahtumaan sairaana
  • Ottelutapahtumaan saavutaan täysin omalla riskillä
  • Huolehdi erityisen hyvin hygieniasta (käsidesiä on yleisön käytettävissä kioskipisteillä ja pääkatsomon wc-tiloissa on saippuaa käsienpesua varten)
  • Yski ja aivasta hihaasi
  • Huolehdi turvaväleistä jonottaessa ja anna muille katsojille rauha asioida kioskeilla, anniskelualueella, wc-tiloissa sekä muulla stadionalueella.
  • Katsomossa valitse paikkasi siten, että turvavälit toteutuvat. Samaan perheeseen tai seurueeseen kuuluvat voivat kuitenkin istua vierekkäin
  • Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomoissa on suositeltava käyttää maskeja. Jyväskylässä suositus koskee myös ulkona järjestettäviä  turnauksia ja tapahtumia. Lue lisää: Jyväskylä jatkaa yli 15-vuotiaiden maskisuositusta lokakuun ajan Tarvittaessa voit tiedustella itsellesi maskia tapahtumahenkilökunnalta.

Odotamme otteluun saapuvilta katsojilta vastuullista käyttäytymistä, turvavälien kunnioittamista ja hygieniaohjeistusten noudattamista. Olemme pyrkineet luomaan ottelutapahtumasta mahdollisimman asiakasystävällisen, mutta toivomme ymmärrystä ja joustavuutta myös asiakkailtamme.

Lisää ottelutapahtuman yleisistä turvallisuusmääräyksistä voit lukea täällä.

 

OTTELUN SEURAAMINEN KOTISOHVALTA

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille tai epäröit yleisötilaisuuteen saapumista, Kettupaitojen kaikki kauden 2020 kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions ja ilmaiset lähetykset tarjoaa yhteistyökumppanimme SportFINI, joka näyttää Kettupaitojen pelit myös omalla sivustollaan.

JJK:n tämän kauden kotiottelulähetykset selostaa todellinen selostajalegenda, Tapio ”Tapsa” Suominen. Tämän mahdollistaa yhteistyökumppanimme ProSolve.

 

MEDIA

Median edustajien tulee akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa https://www.jjk.fi/ottelu/media/

Paikalle otetaan pressikortilla lähtökohtaisesti vain työvuorossa olevat toimittajat ja kuvaajat ellei toisin ole sovittu. Medialle ei ole varattuna erillistä mediatilaa.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään Harjulle – ja kannustamaan oma suosikkijoukkueesi voittoon!