Toni Lehtisestä JJK:n tuleva päävalmentaja

24.08.2021

Kuva: Olli-Matti Matihalti

JJK Jyväskylän uusi ensikauden päävalmentaja on Toni Lehtinen. Lehtisen, 37, kolmivuotinen valmentajasopimus käsittää kaudet 2022-2024 ja on muotoa 2+1. Tehtävässään hän aloittaa joulukuun alussa.

“Olen hyvin innostunut ja myös kiitollinen JJK:lle, joka tarjoaa minulle sauman ottaa seuraava steppi valmentajaurallani”, Seinäjoen Jalkapallokerhon (SJK) organisaatiossa kuluvan kauden loppuun asti työskentelevä Lehtinen kertoo.

“SJK:n kakkosvalmentajan roolissa olen päässyt seuraamaan läheltä useiden huippuvalmentajien ja erilaisten persoonien työtä. Näistä kaikista kokemuksista voin ammentaa omaan päävalmentajuuteeni oman ajatusmallini mukaisia kokonaisuuksia”, hän jatkaa.

Resursseiltaan kotimaisen jalkapallon parhaimmistoon lukeutuvan SJK:n organisaatiossa UEFA A-valmentajatutkinnon vuonna 2019 suorittanut Toni Lehtinen on toiminut sekä Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen että SJK:n kakkosjoukkueen/akatemian kakkosvalmentajana ja A- sekä B-junioreiden päävalmentajana päätettyään pitkän ja menestyksekkään pelaajauransa kauden 2016 lopussa.

Pelaajaurallaan seinäjokelaislähtöinen Lehtinen heilutti maaliverkkoja pelaamassaan yli 200 Veikkausliigaottelussa peräti 73 kertaa ja voitti kaksi liigamestaruutta (2004 Haka, 2015 SJK). Lisäksi tilille kertyi kaksi cup-kannua (2005 Haka, 2016 SJK) sekä yksi liigacup-voitto (SJK 2014). Ulkomailta pelikokemusta kertyi Kreikan ja Sveitsin pääsarjoista, ja A-maajoukkuenutun mies veti päälleen kolmesti.

“Tonin pitkä valmentajasopimus on erittäin tärkeä palanen seuran seuraavia kehitysaskelia rakennettaessa. Kolmen viimeisen kauden aikana on seuran toimintaa kehitetty monilla tasoilla ja nyt on urheilullisesti seuraavan askeleen aika”, toteaa JJK Jyväskylä ry:n puheenjohtaja Tom Nevanpää. “Toni sopii kokemukseltaan ja profiililtaan tähän vaiheeseen mainiosti.”

Kuva: Olli-Matti Matihalti

Nykyisen joukkueen vahvojen esitysten ja nuorten pelaajien esiinmarssin myötä seuran tavoite on viimeistään ensi kaudella sarjanousu ja sen jälkeen sarjapaikan vakiinnuttaminen Ykkösessä.

“Tonista paistaa selkeä innostus olla mukana kehittämässä seuraa ja viemässä JJK:ta, pelaajiamme ja seuran tarinaa eteenpäin kohti tätä seuraavaa vaihetta. Yhteistyörakennetta seuran junioripuolen kanssa on kehitetty ja seuran resurssien ja toiminnan laadun suhteen alamme olla valmiita Ykköseen”, painottaa Nevanpää.

Pelaajavuosien kontaktit auttavat uutta päävalmentajaa perehtymään uuteen ympäristöön. “Tunnen Mannisen Mikon pitkältä ajalta, ja se varmasti auttaa ensi kauden valmisteluissa. Tämä kausi on kuitenkin vielä kesken, hoidetaan se täysillä loppuun asti, ja sen jälkeen analysoidaan asioita tarkemmin”, Lehtinen toteaa.

“Kuten pelaajanakin, haluan myös valmentajana katsoa, mihin asti rahkeet riittävät. JJK on urallani tässä vaiheessa todella sopiva ympäristö, ja kun joukkueen, seuran ja oma halu on selkeästi kehittyä ja nousta ylöspäin, yhdessä kasvetaan, kehitytään ja mennään eteenpäin kohti Ykköstä!”

 

Toni Lehtinen pelaajana:
• TP-Seinäjoki, Peterborough United (UK), TP-Seinäjoki, FC Haka, APO Levadiakos (GRE), FC Aarau (SUI), FC Haka, IFK Mariehamn, SJK
• Veikkausliiga: 227 veikkausliigaottelua, 73 maalia
• Ykkönen: 46 ottelua, 23 maalia
• 3 A-maaottelua, 13 U21-maaottelua, 30 poikamaaottelua
• 2 liigamestaruutta, 2 cup-mestaruutta, 1 liigacup-mestaruus

Toni Lehtinen valmentajana:
2017- Seinäjoen Jalkapallokerho
• SJK kakkosvalmentaja (Veikkausliiga),
• SJK II ja SJK akatemia kakkosvalmentaja,
• P17/P20 päävalmentaja

 

Lisätietoja:
Tom Nevanpää
+358 50 586 0368
puheenjohtaja
JJK Jyväskylä ry