Toistamiseen turhauttava reissu Kotkaan – FC KTP voitti 3-1

22.07.2018

JJK hävisi toistamiseen tällä kaudella Kotkassa. Loppulukemat 3-1. JJK:n maalista huikealla vapaapotkulla vastasi Saku Leppänen.

Toinen tappio Kotkassa tällä kaudella – mietteliääksi se luonnollisesti vetää..

JJK:n ottelut pariviikkoisen sarjatauon jälkeen jatkuivat lauantai-iltana Kotkassa. Kettupaidoille vierailu merikaupunkiin oli kauden toinen. Toukokuussa pelatun ottelun tuomisina oli ollut 2-1 vierastappio. Silloin kotijoukkue FC KTP meni johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla, ja yhtä synkkää kaavaa noudatti lauantainen kohtaaminen.

Vihreävalkopaidat menivät 1-0 johtoon vain kahden minuutin pelaamisen jälkeen tuoreen espanjalaisvahvistuksen, Yerai Counago Vilaboan osumalla. Tilannetta edelsi KTP:n ottelun ensimmäinen hyökkäys ja pystysyöttö, jonka kettupaidat ensin onnistuivat katkaisemaan. Matias Lindfors kuitenkin vastaavasti katkaisi JJK-puolustuksen purkuyrityksen, pallo päätyi Vilaboalle, joka lakaisi sen lähietäisyydeltä verkkoon ohi tilanteeseen liukuneiden JJK-puolustajien ja maalivahti Aati Riihimäen.

12. peliminuutilla Riihimäki joutui venymään parhaimpaansa, kun KTP-hyökkääjä Ville Oksanen sai tilaa boksissa ja pommitti tulisesti kohti etukulmaa. Alkuvaikeuksien jälkeen myös JJK sai painetta kotijoukkueen päätyyn. Ensin 15. peliminuutilla rikottiin Aatu Mannista ja Saku Leppänen laukoi 30 metristä tulisen vapaapotkun. Laukaus kuitenkin suuntautui päin maalivahti Jiri Koskea, joka sai vaivoin torjunnan aikaiseksi. Pian tämän jälkeen oli rikkeen kohteena Severi Vielma ja nyt Leppänen pääsi virittelemään vapaapotkua aivan 16-alueen rajalta. Jäätävä laukaus muurin yli yläkulmaan – tällä kertaa maalivahti Koski ei ehtinyt räpäyttää silmiäkään. Peli tasoihin ja Leppäselle jo kauden seitsemäs maali!

Saku Leppänen oli hetken aikaa Ykkösen maalipörssin kärkisijalla upean vapaapotkunsa jälkeen..

22. peliminuutilla Honar Abi haastoi vasemmalta ja hankki JJK:lle ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Kulmasta pallo saatiin toimitettua verkkoon asti, mutta pilli oli ehtinyt soida rikkeen merkiksi. 25. peliminuutilla Ykkösen maalipörssiä johtava Aleksi Pahkasalo pelattiin nokikkain Riihimäen kanssa, mutta JJK-veskarin mahtava torjunta piti pelin tasalukemissa. Puolen tunnin pelin jälkeen ei enää Riihimäelläkään ollut mahdollisuuksia torjuntaan. Kotkalaisten vasen laitapuolustaja Jean-Christophe Coubronne keskitti pallon taka-alueelle, palloon ehti ensimmäisenä Ville Oksanen, joka viimeisteli viidestä metristä varmasti.

Tauolle mentiin lukemissa 2-1 kaiken kaikkiaan vauhdikkaan ja tilannerikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Toisella puoliajalla nähtiin selvästi ensimmäistä verkkaisempaa tekemistä. Maalipaikoilla ei enää todellakaan juhlittu. KTP pyrki suojelemaan johtoaan rauhallisella ja riskittömällä pallonliikuttelulla. Ennen tunnin täyttymistä JJK joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Mikko Manninen vaikutti loukkaavan nilkkaansa. Kehiin tuli 15-vuotias Nooa Laine. Kaksi muuta toisella puoliajalla kentälle vaihtopenkiltä päässyttä kettupaitaa olivat Jasin Abahassine ja Mikko Ala-Porkkunen.

Jasin Abahassine kirmasi kentälle viimeiseksi vartiksi, mutta siitäkään ei ollut Kotkassa apua kettupaidoille takaa-ajossa..

Lähimmäksi maalintekoa toisella puoliajalla kettupaidat pääsivät noin 20 minuuttia ennen loppua. Kulmapotkun jälkitilanteesta Samu Suoraniemi pääsi kokeilemaan vasemmalla jalallaan, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt yritys oli helppo torjuttava Koskelle. Sen jälkeen Tommi Kari vapautti hyvällä pystysyötöllä Patrik Alaharjulan, mutta laukaus suuntautui etukulmasta ohi.

87. peliminuutilla kotkalaiset iskivät viimeisen niitin kettujen arkkuun kieltämättä tyylikkään vastahyökkäyksen päätteeksi. Pallo pelattiin pystyyn Lindforsille, jolla riitti maltti harhauttaa alin JJK-puolustaja ja syöttää vielä maalin eteen Pahkasalolle. Pahkasalo sai nautiskella tyhjään maaliin kauden kahdeksannen osumansa.

JJK:lle siis tappio lukemin 3-1. Toista kertaa tänä kesänä saivat kettupaidat matkata merikaupungista kotiin tyhjin käsin. Ensi viikolla toiveissa on yllätys pääkaupungissa, sillä JJK matkaa perjantaina sarjakärki HIFK:n vieraaksi. Seuraava kotiotteluhan on edessä lauantaina 4.8., kun Harjulle saapuu vieraaksi FC Haka, jonka kustannuksella JJK nappasi aiemmin kesällä kauden ensimmäisen voittonsa.

Tässä vielä tilastot lauantain ottelusta!

FC KTP - JJK 3-1 (2-1)

1-0, 3' Yerai Counago Vilaboa

1-1, 18' Saku Leppänen

2-1, 32' Ville Oksanen

3-1, 87' Aleksi Pahkasalo