Toisen puoliajan kiri ei riittänyt pisteille Rovaniemellä

24.05.2017

2017-05-19_jjk-vps_0225

RoPS:n Emeka Ezen ja Ivan Tatomirovicin avauspuoliajan maalit riittivät kotivoittoon, kun JJK:n takaa-ajo ei kantanut pisteille asti. Kettujen kavennusmaalin iski Elias Ahde.

RoPS hallitsi ottelua kokonaisuudessaan avauspuoliajalla, mutta JJK iski kuitenkin aivan alkuhetkillä terävämmin. Jo ensimmäisellä minuutilla JJK oli todella lähellä iskeä johto-osuman, mutta Tomi Petrescun sijoitus meni hieman ohi Antonio Regueron vartioiman maalin. 7. minuutilla Mikko Manninen syötti puolustuslinjan taakse kohti hyvää nousua tehnyttä Elias Ahdetta – viime hetkellä puolustus kuitenkin ehti katkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Petrescu puolestaan laittoi vauhtiin Mannisen, joka nousi miltei päätyrajalle ja syötti Ahteelle – hyökkääjän ohjaus karkasi kuitenkin reippaasti yli maalin.

Siihen JJK:n parhaat paikat ensimmäisellä puoliajalla tyrehtyivätkin ja isännät pääsivät kuskin paikalle. 18.minuutilla hyvän ottelun pelannut nuori Timo Stavitski oli vieraidensa kiusana, mutta JJK:n onneksi tiukka laukaus viuhui sivuverkkoon. Jo seuraavalla minuutilla kotijoukkue kuitenkin iski, kun Emeka Eze ryöväsi boksissa pallon Antto Tapanisen heikoksi jääneen syötön jäljiltä ja pääsi iskemään sen ohi kettumaalia vartioineen Jere Pyhärannan.

JJK sai pirteän alkunsa jälkeen luotua lähinnä muutaman erikoistilanteeseen johtaneen hyökkäykse, mutta RoPS pystyi hoitamaan vaivatta niin ne kuin muutkin Kettupaitojen maalinlähentely-yritykset.

41.minuutilla RoPS puolestaan sai kulmapotkun, josta Ivan Tatomirovic jyräsi takatolpalla itsensä vapaaksi ja puski tilanteeksi jo 2-0.  Jakson viimeiset minuutit olivatkin vahvaa RoPS:n hallintaa, mutta lisämaaleja ei ennen taukoa enää nähty.

JJK:n toisen puoliajan esitys taas oli ensimmäistä ehjempi ja JJK pystyi pitämään palloa enemmän sekä rakentelemaan parempia hyökkäyksiä. Vain muutama minuutti peliä oli takana, kun Ahde iski pallon maaliin Mannisen läpisyötöstä – kärkäs kärkimies oli kuitenkin ehtinyt jo paitsion puolelle.

2017-05-19_jjk-vps_0081

Reilun tunnin pelin jälkeen parantunut ote kuitenkin palkittiin, kun Ahde iski uransa toisen Veikkausliiga-maalin! Ansaittu 2-1-kavennusuosuma syntyi varmalla viimeistelyllä Mannisen loistotarjoilusta, kun pitkä syöttö oikealta laidalta löysi tiensä perille maalinedustalla koko pelaajapakan läpi.

RoPS:n osana toisella jaksolla oli lähinnä kytätä vastaiskujen paikkoja. Muutamasti sellainen avautuikin, mutta tällä kertaa Kettupaidat olivat hyvin hereillä ja tilanteet katkottiin hyvin.

67.minuutilla Kettupaitojen ote pelistä vahvistui, kun Gaël Etock tuli kentälle Toni Tahvanaisen tilalle. Etockille saatiinkin jo ensimmäisten kymmenen kentälläolominuutin aikana pelattua parikin laukaisupaikkaa, mutta tällä kertaa Etock ei niistä saanut kuin helppa torjuttavaa Reguerolle.

80.minuutilla nähtiin puoelstaan ottelun ehdottomasti komein torjunta, kun RoPS pääsi toisen puolikkaan parhaaseen maalipaikkaansa. Pyhäranta ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, vaan venytti Ezen tulisen laukauksen komeasti kulmapotkuksi, jonka JJK sitten selvitti.

Vastustaja on muutamassa ottelussa päässyt rokottamaan Kettupaitoja vastaan ottelun lopussa pahimmillaan useammankin maalin verran, mutta tällä kertaa JJK itse haki lisämaaleja tiukasti loppuun asti ja pystyi laittamaan isäntänsä ahtaalle vielä lisäajallakin. Takaa-ajo ei kuitenkaan tuonut Kettupaitoja maalia lähemmäs, eikä kiri näin riittänyt pisteille asti.

Seuraavaksi käydään Ilveksen kimppuun kotikentällä jo tulevana lauantaina klo 17 alkaen!

RoPS - JJK 2-1 (2-0)