Tiistaina viikon ensimmäinen kotikamppailu: JJK-EIF

14.09.2015

2015-05-13_jjk-eif_0014

JJK:n ottelutahti jatkuu tiiviinä, kun vieraaksi saapuu tiistaina EIF Tammisaaresta.

Viikonloppuna Kettulauma kävi Kemissä ja joutui palaamaan Keski-Suomeen tyhjin käpälin, kun PS Kemi piti täyden pistepotin Billy Ionsin ja Sasa Jovovicin maaleilla 2-0. JJK voitti kauden kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua ansaitusti ja nyt Juha Pasoja antoi voitosta tunnustusta vastapuolelle.

– Enemmän tappio oli PS Kemin hyvyyttä mitä meidän huonoutta. Kokonaisuudessaan peli oli melko tasainen, mutta emme saaneet omaa hyökkäyspeliä toimimaan riittävän hyvin – avausjaksolla se toimi paremmin kuin toisella, mutta kaiken kaikkiaan meillä olisi pitänyt olla enemmän pelirohkeutta ja vastustajan maalilla enemmän nälkää.

– Toisaalta taas maalit tulivat omaan päähän turhan helposti. Molemmat maalit harmittavat, mutta etenkin se ensimmäinen – ei tuollaista maalia pitäisi kenenkään päästä tekemään, eikä niitä onneksi kovin paljoa meitä vastaan ole nyt tehtykään. Toki se oli myös hyvin pelattu Ionsilta, mutta jonkun olisi pitänyt katkaista se tilanne. Se harmittaa siksikin, että näytti jo siltä, että kestämme kemiläisten tiukan alkuryntäyksen – ja sitten päästetään tuollainen takaiskumaali. 2-0-tilanteessa meillä ei sitten enää ollut eväitä murtaa heidän tiivistä puolustustaan.

Kettupaidat kokoontuivat sunnuntaina palauttaviin harjoituksiin ja samalla lauantain peli käsiteltiin loppuun.

– Aika monet vaikuttivat saaneen tappion käsiteltyä jo siinä vaiheessa, kun kokoonnuttiin Harjulle – ja niin pitääkin, ei tuota pitkäksi aikaa voi jäädä miettimään, vaan se on nollattava nopeasti ja katseet käännettävä jo seuraavaan otteluun.

Seuraava ottelu tuleekin varsin pian, kun EIF-peli siirtyi kymmenellä päivällä PS Kemi- ja VIFK-pelien väliin.

– Kierrätystä tulee kokoonpanossa jonkun verran – ihan vain sillä, että saadaan tuoreita jalkoja kehiin. Yksikään pelaajista ei siis vaihdu peliesitysten takia vaan puhtaaksi siksi, että saadaan virkeitä äijiä kentälle.

– Hienoa tietenkin on, että miehistö on niin kunnossa, että rotaatio on mahdollista. Kemistäkin selvittiin ilman uusia kolhuja, vaikka se aika fyysinen taistelu olikin.

Poissa ovat nyt siis vain Jasin Abahassine, Severi Vielma ja Settyslas Loutelamio, kun Mikko Manninen teki paluun pelikentille ja suoraan avauskokoonpanoon jo Kemissä.

2015-05-13_jjk-eif_0023

JJK kaatoi edellisessä kotiottelussaan MP:n 3-2-lukemin – ottelu oli loppulukemia epätasaisempi ja JJK hallitsi peliä. EIF puolestaan haki edelliskierroksella 0-1-vierasvoiton Hakasta ja pelasi sitä ennen kaksi tasapeliä FC Jazzia ja VIFK:iä vastaan.

Keskinäinen kohtaaminen on joukkueille nyt kolmas ja viimeinen kuluvan kauden aikana. Keväällä Harjulla Zacharias Ekström vei tammisaarelaiset johtoon, mutta JJK nousi tappioasemasta 2-1-voittoon Antto Hilskan ja Antto Tapanisen maaleilla. Tammisaaressa puolestaan JJK meni johtoon Aleksis Lehtosen maalilla, mutta EIF tasoitti puhetta herättäneestä rangaistuspotkusta lopputulokseksi 1-1.

– Kyllä meillä pitäisi olla eväät kaataa EIF. Todennäköisesti tullaan hallitsemaan peliä ja vastaiskujen kanssa on oltava erittäin tarkkana, ne lähtevät nimittäin paikan tullen todella nopeasti. Heillä on myös hyviä pelaajia siihen – Mamadou Konate on kova kärkimies ja keskikentältä taas Lucas Kaufmann tekee hyviä taustajuoksuja.

– Se mitä meiltä Kemissä puuttui, oli kunnollinen pelinrakentelu keskeltä – vaikutti siltä, että pelirohkeus ei ollut kunnossa ja sitä kautta ei saatu omaa hyökkäyspeliä tarpeeksi hyvin käyntiin. Nyt se kuntoon, niin eiköhän homma hoideta!

JJK – EIF, tiistaina 15.9. klo 18:30, Harjun stadion

15092015-jjk-eif-ottelumainos-www_2