Tiistaina tarjolla derbyviihdettä JJK:n isännöidessä FC Vaajakoskea

21.09.2020

JJK kohtaa tiistai-illan jännittävässä paikalliskamppailussa FC Vaajakosken klo 18:30 alkaen. Ottelua isännöi derby-teeman mukaisesti Jyväskylän kaupunki ja ottelujärjestönä esittäytyvät SPR ja Nälkäpäiväkeräys. KOAS tarjoaa lisäksi opiskelijahaalareissa paikalle saapuville opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn! Ottelun tauolla kukitetaan kaupunkimme tuoreet pesäpallon Suomen Mestarit Kirittäret.

Harjulla on tiistaina sarjapisteiden lisäksi jaossa myös kaupungin herruus miesten jalkapallossa. Tilanne on kutkuttavan tasainen, sillä joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti ja molempien voitettua omat kotipelinsä sekä pisteet että maalit ovat tasan, maalierolla 4-4. Myös keväällä pelattu joukkueiden välinen harjoitusottelu päättyi tasatulokseen, tuolloin lukemin 1-1. Kun kuusi kierrosta sarjaa on vielä pelaamatta löytyy JJK kuitenkin sarjataulukosta paria pykälää vierailijaansa ylempää sijalta kuusi, kahden pisteen etumatkalta.

Heinäkuussa Harjulla 1700-päisen yleisön edessä pelatussa kotiavauksessa FCV:tä vastaan riitti draamaa: JJK meni avausjaksolla johtoon Robin Saastamoisen maalilla kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta FCV:n Matias Sarlin kuittasi reilun tunnin jälkeen tilanteen tasoihin niinikään kulmurin jäljiltä. Voittomaalia päästiin tuulettamaan 85. minuutilla ja sen iski upean soolosuorituksen päätteeksi Mikko Manninen, joka rynnisti vastustamattomasti läpi valkopaitaisen FCV-puolustuksen ja iski pallon Ville Viljalan selän taakse! Näin pisteet jäivät Harjulle lukemin 2-1.

Edellisen kerran JJK ja FCV kohtasivat elokuussa Vaajakoskella kauden toisessa derbyssä, joka tarjosi kotijoukkue FCV:n ennätysyleisölle koko rahalla futisviihdettä ja kotijoukkueen nousun voittoon toisen jakson osumilla. JJK pääsi tuolloin karkaamaan kahdella Saastamoisen maalilla 0-2 – johtoon terävän viimeistelyn ansiosta kotijoukkueen hallinnasta huolimatta, mutta lopulta isännät rynnistivät rinnalle ja ohi 3-2-johtoon. Kettupaidat hakivat vielä loppuminuuteilla ahnaasti tasoitusta, mutta Ville Kirvesojan tolppalaukausta sekä Viljalan ottelun loppuhetkillä riman alta poimimaa palloa lähemmäs maalia ei lopulta päästy.

Vierasjoukkue FCV lähtee tiistain otteluun takanaan neljä voitotonta ottelua, saldonaan kolme tasapeliä ja yksi tappio. Erikoisen sarjaohjelman vuoksi vastustajina niin FCV:llä kuin JJK:llakin ovat viimeisellä neljällä kierroksella olleet kuitenkin vain kärkijoukkueet JIPPO ja KuFu98. Vaajakoskelaisten edellinen voitto onkin juuri elokuussa JJK:ta vastaan pelatusta ottelusta.

Kotijoukkue JJK palasi puolestaan vaikean elokuun jälkeen jälleen takaisin voittokantaan kukistamalla edelliskierroksella kotonaan sarjaa johtavan JIPPO:n, aiheuttaen joensuulaisille vasta kauden ensimmäisen tappion. Molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla: ensin tuttu mies Saastamoinen laukoi 13.minuutilla 1-0-osuman ja kymmenen minuuttia myöhemmin Joel Pasanen iski Joonas Madetojan syötöstä lähietäisyydeltä uransa ensimmäisen maalin Miesten Kakkosen tasolla. JJK puolusti uhrautuvasti läpi koko ottelun ja vaikka JIPPO painosti toisella jaksolla, piti kettulauma hienosti pintansa – siitä huolimatta, että taisteli viimeisen reilun kymmenminuuttisen vajaamiehisenä. Näin JJK palasi muutaman pelin jälkeen jälleen voittojen tielle varsin komealla esityksellä!

JJK:n sisäistä maalipörssiä johtava viime vuoden Kolmosen maalikuningas Saastamoinen on iskenyt tällä kaudella kahdeksan osumaa, jotka oikeuttavat Kakkosen C-lohkon maalipörssissä sijalla neljä. FCV:n tehokkain mies on puolestaan ollut Sarlin kuudella täysosumallaan. Molemmat joukkueet ovat myös saaneet uutta verta riveihinsä sitten viime kohtaamisen: mikkeliläinen, 17-vuotias hyökkääjä Eero Ylönen liittyi kettumiehistöön kauden loppuun kestävällä lainasopimuksella MP:stä ja FCV puolestaan vahvistui viime kaudella JPS:n paidassa nähdyllä ja Veikkausliigassakin muutaman ottelun verran pelanneella kettukasvatti Aram Hasanzadalla.

JJK:lta loukkaantuneiden pelaajien lisäksi sivussa on tiistaina varmuudella kaksi keltaista korttia JIPPO-pelissä napannut Joona Itkonen.

Muista katsoa yleisöohjeet alta ennen tapahtumaan saapumistasi

Luethan tästä tapahtumaan saapuville tarkoitetut ohjeet huolellisesti, ne sisältävät paljon tärkeitä huomioita. JJK pyytää yleisöä saapumaan hyvissä ajoin stadionille, jotta jonoja ei synny ja sisäänkäynti olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista.

 

HARJUN STADIONIN SISÄÄNKÄYNNIT JA KATSOMOT

Harjulla on katetun pääkatsomon lisäksi siirrettäviä lisäkatsomoita, jotka sijoitetaan kentän ympärille. Niin sanotusta lohkojärjestelystä olemme rajoitusten poistuttua luopuneet, jotta yleisö voi paremmin levittäytyä stadionalueelle ja seurata ottelua mahdollisimman väljästi turvavälejä kunnioittaen.

Sisäänkäyntejä stadionille on 3: Ihantolantien ylempi eli ns. pääportti (portti 1), Ihantolantien alkupäästä stadionille nousevat portaat (portti 2) sekä niin sanottu kaupungin puoleinen portti (portti 3), jonne pääsee kävellen kätevästi keskustasta. Ihantolantien porteilta (1 ja 2) löytyy lipunmyyntipisteet ja kolmannesta portista pääsee sisään vain ennakkoon hankituilla lipulla sekä kausikorteilla. Kausikorteilla ja ennakkolipuilla pääset sisään kaikista porteista.

Varaathan sujuvaa sisäänpääsyä varten ottelulippusi esille ja mikäli olet hankkinut eturyhmien pääsylipun varaudu todistamaan portilla oikeutesi alennushintaiseen lippuun.

KettuVIP-korttilaisten sisäänkäynnin suositellaan tapahtuvan portilta 1. Myös liikuntarajoitteisten sisäänkäynti tapahtuu portista 1 ja esteettömät WC-tilat löytyvät niin sanotun etupihan puolelta katsomoa.

Stadionin portit aukeavat totutusti tuntia ennen ottelun alkua eli klo 17:30

JJK:n yhteistyökumppani KOAS tarjoaa opiskelijahaalareissa tiistain otteluun saapuville opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn. Erillistä pääsylippua ei tarvita.

 

LIPUNMYYNTI

Ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa: jjk.fi. Ostathan lippusi ennakkoon, jotta vältytään lipunmyyntipisteiden ruuhkautumiselta stadionilla ja varmistat paikkasi ottelutapahtumassa ennen kuin se myydään loppuun. Ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi osoitteessa pelipäivänä ottelun alkuun saakka ja porteille jätetään myyntiin myös pieni kiintiö pääsylippuja.

Stadionin portille myyntiin jäävät irtoliput ovat myynnissä kahdella portilla: Ihantolantien ylemmällä pääportilla (portti 1) sekä Ihantolantien alkupään sisäänkäynnin yhteydessä olevien portaiden yläpäässä (portti 2). Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankkikortit (myös lähimaksu) sekä käteinen. Käteisellä asioidessasi varaa tasaraha valmiiksi sujuvan ja mahdollisimman turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Smartumin ja Edenredin 5 euron arvoiset kulttuurisetelit käyvät myös maksuvälineenä. Sirullisia Smartumin tai Edenredin maksukortteja emme vastaanota.

Alle 16-vuotiaille on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy niin kauan kuin tilaa riittää, mutta ilmoittautuminen osoitteessa https://events.liveto.io/events/miesten-kakkonen-jjk-fc-vaajakoski-1 on paras tapa varmistaa sisäänpääsy mikäli tapahtuma myytäisiin loppuun. Klikattuasi linkkiä valitse ”osta tuotteita” ja sieltä pääset valitsemaan lasten lipun, joka on siis ilmainen.

 

NOUDETTAVAT LIPUT JA KAUSIKORTIT

Mikäli nimelläsi on varattu pääsylippuja, löydät ne Ihantolantien pääportin (portti 1) noudettavien lippujen pisteeltä.

 

VAPAAKORTIT

JJK:n myöntämät seuran omat ikikausikortit käyvät sellaisenaan sisäänpääsyyn myös poikkeusaikana järjestetyissä otteluissa.

Palloliiton hallituksen päätöksen mukaisesti poikkeustilanteen valittessa mitkään Palloliiton vapaakortit eivät oikeuta automaattisesti sisäänpääsyyn otteluihin. Poikkeuksena tästä ovat vain seuran kanssa ennalta sovitusti työtehtävissä olevat Palloliiton työntekijät, joilla on henkilökortti.

Rajoitusten voimassa ollessa seuraavilla korteilla ei siis ole automaattista sisäänpääsyä otteluun:

– Erotuomarikortti

– Palloliiton kultakortti

– Veikkausliigan legendakortti

 

KIOSKIPALVELUT

Kettukioskeilla valikoimassa on Kulta Katriina -kahvia, virvoitusjuomia, grillimakkaraa sekä Ruthin Leipomon leivonnaisia. Ruuhkia ja jonottamisia välttääksemme kioskilla asiointi ennen ottelun alkua tai sen aikana on paras keino vähentää ottelun puoliaikaruuhkaa, sillä erityisjärjestelyt hidastavat ostotapahtumaa. Kioskilla jonottaessasi huomio turvavälit niin muihin asiakkaisiin kuin henkilökuntaankin, maltti on valttia.

Derbyottelun kunniaksi myös Sausage King Jahva kiipeää kuuluisan hodarikärrynsä kanssa Harjulle, joten purtavaa löytyy hieman isompaankin nälkään. Hodarikärryllä maksuvälineinä käy sekä käteinen että kortti.

 

ANNISKELU

Anniskelualueena toimii tuttu Kettutasanne, stadionin Vesilinnan puoleisessa ”ylä” kulmassa. Suosi anniskelussa korttimaksua tai tasarahaa ja huomioi, että anniskelualueella on rajallinen asiakaspaikkamäärä. Kettutasanteelle pääsevät vain täysi-ikäiset katsojat.

 

KETTU-VIP

Kettu-VIP-kortin ostaneille on tarjolla korttiin sisältyvät Kulta Katriina -kahvitarjoilut Ruthin Leipomon leivonnaisilla höystettynä sekä tietysti kisamakkarat. VIP-tarjoilut löytyvät anniskelualueen vierestä, Kettutasanteen yläpuolelta, D-katsomon yläosasta.

 

FANITUOTTEET

JJK:n tämän kauden viininpunaiset fanihuivit ovat myynnissä ottelutapahtumassa hintaan 20€/kpl. Huiveja voit ostaa kioskipisteiltä sekä lippuluukulta sisään tullessasi ja pääset heti stadionille saapuessasi tunnustamaan väriä.

Pääsylippunsa ennakkoon ostaville on nyt myös luvassa erikoistarjous: ostamalla lippusi ennakkoon osoitteessa jjk.fi voit valita lippukaupasta pääsylippu+fanihuivipaketin, jolloin saat huivista jopa viiden euron alennuksen. Ennakkolipun yhteydessä verkosta ostetut huivit voi noutaa stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Ottelutapahtumassa myytävien fanihuivien lisäksi JJK on avannut myös fanituoteverkkokaupan yhdessä pääyhteistyökumppaninsa Stadiumin kanssa. Osoitteessa stadium.fi/seurat pääset tilaamaan JJK:n viralliset Nike-fanituotteet halutessasi jopa suoraan kotiovellesi edulliseen teamhintaan.

Mikäli olet ehtinyt varata itsellesi loppuunmyydyn JJK-kasvomaskin, saat sen nimelläsi Portin nro 1 lipumyyntipisteeltä. Maksuvälineenä käyvät sekä kortti että käteinen.

 

PYSÄKÖINTI

Harjun ainutlaatuisen ympäristön vuoksi stadionilla ei ole yleisön käytössä olevia parkkipaikkoja.

Keskustan parkkialueita ja kadunvarsiparkkipaikkoja kannattaakin hyödyntää – kävelymatkaa stadionille kertyy vain muutamia satoja metrejä.

Moovy -parkkisovelluksen avulla parkkeeraat huolettomasti JJK:n kumppanin Jyväs-Parkin kymmenessä P-talossa sekä useilla kadunvarsilla ympäri kaupunkia.

 

TURVALLINEN OTTELUTAPAHTUMA

Mikäli kausikortissasi on paikkamerkintä, ne eivät automaattisesti ole voimassa tänä poikkeusaikana, sillä katsojien tulee istua stadionilla riittävän väljästi ja turvavälejä noudattaen. Mikäli kehoitukset turvavälien noudattamisen suhteen poistuvat kauden aikana, paikkamerkinnät ovat jälleen voimassa. Päivitämme yleisöohjeita kulloinkin voimassa olevien valtionhallinnon määrittelemien rajoitusten mukaan.

Kaikki kotiottelut kuvataan ja näytetään suorina JJK TV:n lähetyksinä. Kuvauskalusto selostajineen työskentelee kentän keskiviivan kohdalla C1-katsomon yläosassa. Huomioithan tämän mahdollisen näköesteen istumapaikkaa valitessasi.

 

  • Älä tule ottelutapahtumaan sairaana
  • Ottelutapahtumaan saavutaan täysin omalla riskillä
  • Huolehdi erityisen hyvin hygieniasta (käsidesiä on yleisön käytettävissä kioskipisteillä ja pääkatsomon wc-tiloissa on saippuaa käsienpesua varten)
  • Yski ja aivasta hihaasi
  • Huolehdi turvaväleistä jonottaessa ja anna muille katsojille rauha asioida kioskeilla, anniskelualueella, wc-tiloissa sekä muulla stadionalueella.
  • Katsomossa valitse paikkasi siten, että turvavälit toteutuvat. Samaan perheeseen tai seurueeseen kuuluvat voivat kuitenkin istua vierekkäin
  • THL suosittelee kasvomaskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Maskin käyttäminen tai käyttämättä jättäminen on jokaisen ottelutapahtumaan saapuvan omalla vastuulla. (kts. THL:n maskisuositus)  Tarvittaessa voit tiedustella itsellesi maskia tapahtumahenkilökunnalta.

Odotamme otteluun saapuvilta katsojilta vastuullista käyttäytymistä, turvavälien kunnioittamista ja hygieniaohjeistusten noudattamista. Olemme pyrkineet luomaan ottelutapahtumasta mahdollisimman asiakasystävällisen, mutta toivomme ymmärrystä ja joustavuutta myös asiakkailtamme.

Lisää ottelutapahtuman yleisistä turvallisuusmääräyksistä voit lukea täällä.

 

OTTELUN SEURAAMINEN KOTISOHVALTA

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille tai epäröit yleisötilaisuuteen saapumista, Kettupaitojen kaikki kauden 2020 kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions ja ilmaiset lähetykset tarjoaa yhteistyökumppanimme SportFINI, joka näyttää Kettupaitojen pelit myös omalla sivustollaan.

JJK:n tämän kauden kotiottelulähetykset selostaa todellinen selostajalegenda, Tapio ”Tapsa” Suominen. Tämän mahdollistaa yhteistyökumppanimme ProSolve.

 

MEDIA

Median edustajien tulee akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa https://www.jjk.fi/ottelu/media/

Paikalle otetaan pressikortilla lähtökohtaisesti vain työvuorossa olevat toimittajat ja kuvaajat ellei toisin ole sovittu. Medialle ei ole varattuna erillistä mediatilaa.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään Harjulle – ja kannustamaan oma suosikkijoukkueesi voittoon!