Täydennys maalivahtiosastolle – Tervetuloa takaisin kettupaitaan Tatu Österlund

05.09.2018

JJK on täydentänyt maalivahtiosastoaan. MiPK:n joukkueessa Kakkosen otteluita kuluneen kesän pelannut Tatu Österlund liittyy kettupaitoihin loppukaudeksi!

JJK:n maalivahdeista Aati Riihimäki loukkasi kättään elokuun alussa pelatussa FC Haka -ottelussa. Sen jälkeen Riihimäki on ollut harjoituksissa mukana, kuitenkin kättään kuntouttaen ja säästellen. Ykkösen otteluissa Riihimäki on ollut penkillä varamaalivahdin roolissa. Sunnuntaina Riihimäki torjui maalinsuulla reservijoukkue Villikettujen ottelussa JPS:ää vastaan.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei Riihimäen vamma ole kuntoutunut toivotusti, ja hän on toistaiseksi sivussa maalivahtien vahvuudesta. JJK sai onneksi maalivahtiosastolleen vahvistusta Mikkelin Pallo-Kissoista. Loppukauden kattavalla sopimuksella, tervetuloa Tatu Österlund!

Österlund on 20-vuotias maalivahti, joka on pelannut tätä kesää lukuun ottamatta koko uransa ja juniorivuotensa JJK:ssa. Österlund aloitti futiksen JJK:n junioreissa vuonna 2007 eli 9-vuotiaana. Sen jälkeen hän pelasi läpi JJK:n ikäluokat aina miesten tasolle asti. Myös koripallo kuului Österlundin ohjelmaan B-junioriksi asti.

Viime kaudella Österlund pelasi JJK:ssa sekä A-juniorien SM-sarjan otteluita että reservijoukkue Villikettujen Kakkosen pelejä. Täksi kaudeksi Österlund siirtyi Mikkeliin, jossa hän on pelannut MiPK:n joukkueessa Kakkosen A-lohkossa 18 ottelua eli yhtä vaille mikkeliläisten jokaisen ottelun.

Österlundille JJK on siis kaikin puolin tuttu seura ja organisaatio. Tälläkin kaudella, jo ennen tuoretta sopimusta, Jyväskylässä asuva Österlund on harjoitellut paljon kettupaitojen mukana, vaikkakin pelannut Mikkelissä. Nyt Österlund palaa kasvattiseuraansa myös virallisesti loppukauden mittaiselle sopparilla.

JJK:n seuraava kotiotteluhan pelataan sunnuntaina 9.9. klo 14:00, kun vieraaksi saapuu sarjakärki EIF!