Tatu Hoffren ja Jonne Porkka jatkavat

04.02.2022

JJK:n alakerta vahvistuu jälleen erittäin tärkeillä palasilla, kun vahvan kauden pelanneet puolustajat Tatu Hoffren ja Jonne Porkka ovat allekirjoittaneet jatkosopimukset

JJK on vahvistanut puolustustaan solmimalla jatkosopimukset kettukasvatti Jonne Porkan sekä viime kaudelle kettumiehistöön siirtyneen Tatu Hoffrenin kanssa. JJK:n toiseen sijaan päättynyt Kakkosen kausi 2021 sisälsi onnistumisia monilla mittareilla, mutta suurin ero aiempiin kausiin nähtiin erityisesti puolustuspäässä. Raudanlujasti ja tiiviisti puolustanut kettulauma oli vaikea ohitettava eikä vastustaja päässyt rokottamaan JJK-maalia kuin yhteensä 12 kertaa koko kauden aikana. Yksi ehdottomista onnistujista olikin topparin tontilla vakuuttavin ottein pelannut Hoffren, joka muodosti yhdessä Antti Åken kanssa kiistämättä sarjan vahvimman toppariparin.

– Viime kaudesta jäi hyvä, mutta vähän väsynyt fiilis. Joukkueena pelattiin aika kurinalaista futista, mikä on varsinkin näin topparin näkökulmasta mainio juttu. Päästettyjä maaleja tulikin tämän seurauksena erittäin vähän. Pakko antaa krediittiä vielä erikseen kaikille puolustuspään pelaajille, huipputyyppien kanssa on kivaa pelata! Ei sillä, etteivätkö muutkin joukkuekaverit olisi huipputyyppejä. Meidän pre-season oli pientä vuoristorataa, mutta sarjakauden alettua pelaaminen loksahtikin sitten aika hyvin kohdalleen. SJK Akatemia oli vaan vielä meitäkin parempi. Loppukaudesta nousumahdollisuuksien mentyä pelattiin kuitenkin vielä hyvin eikä se ”kabinetti” nousukaan jäänyt lopulta paljosta kiinni, Hoffren muistelee.

Kajaanilaislähtöinen Hoffren siirtyi keväällä AC Kajaanin riveistä Kettupaitaan takanaan mm. kymmenien otteluiden verran Miesten Ykkösen pelikokemusta. Vuonna 1996 syntynyt puolustaja kuuluukin 25-vuoden iästään huolimatta joukkueen kokeneempaan kaartiin. Kajaanin Palloilijoiden (KaPa) kasvatilla on menossa neljäs vuosi Jyväskylän yliopiston luokanopettajan opintojen parissa ja pitkänä sivuaineenaan mies lukee samalla myös liikunnanopettajaksi.

JJK tavoittelee kaudella 2022 nousua Miesten Ykköseen ja vaikka viime kauden joukkue onkin pysynyt pitkälti kasassa, puhaltavat joukkueessa uudet tuulet valmennuksen osalta. Hoffren on ollut tyytyväinen näkemäänsä ja uskoo kettumiehistön olevan valmis vastaamaan haasteeseen.

– Tässä vaiheessa vuotta joukkueen rakennus on jo erittäin hyvällä mallilla. Viime kauden runko on saatu pidettyä suurelta osin ja pari vahvistustakin saatu siihen päälle. Valmennuksen osalta tekeminen on muuttunut aiempaa ammattimaisemmaksi, mutta onneksi se tekeminen ei kuitenkaan ole pelkkää verta, hikeä ja kyyneliä vaan huumori on säilynyt mukana. Tulevan kauden tavoite on joukkueen osalta selkeä eli nousu Ykköseen. Omalta kohdaltani odotan vielä pientä kehitystä pelaajana sekä ison roolin säilyttämistä puolustuspäässä. Viime kauden päästettyjen maalien määrää olisi hienoa vähentää entisestään ja maaleja haluan tehdä itse enemmän kuin ”Andy” tai vähintäänkin enemmän kuin Jonne, Hoffren virnistää.

Vuonna 1997 syntynyt Suolahden Urhon kasvatti Jonne Porkka siirtyi kasvattajaseurastaan JJK:hon 15-vuotiaana ja teki läpimurtonsa Harjun yleisön edessä kaudella 2020. Kyseisen kauden päätteeksi mies äänestettiin myös JJK:n Vuoden Pelaajaa valittaessa toiselle sijalle heti Robin Saastamoisen jälkeen. Vasenjalkainen Porkka tukee mielellään hyökkäyksiä nousuillaan ja on vaikea pysäytettävä, unohtamatta kovaa duunia myös puolustussuuntaan. Niin Porkka kuin Hoffrenkin kuuluivat JJK:n ehdottomiin luottopuolustajiin päättyneellä kaudella. Molemmille kertyikin vyölleen peräti 21 ottelua eli yhtä vaille kaikki pelit, mikä oli enemmän kuin yhdelläkään muulla kenttäpelaajalla.

– Vaikka pelasimmekin ihan hyvän kauden oli se myös monin puolin vaikea etenkin, kun valmistautuessa pre-seasonilla joukkueen ympärillä oli pientä sekoilua ja monella tapaa haastavia olosuhteita. Siihen nähden meidän saavuttama toinen sija sarjassa kertoo kyllä siitä mitä muutkin kaverit on jo sanoneet, että meidän joukkuehenki oli parempi kuin hyvä! Porkka kiittelee.

– Tässä on pikku hiljaa kiinnitelty palapelin palasia ja joukkue on rakentunut sen verran mukavasti, että jo tässä vaiheessa luotto meidän jengin saavutuksiin ensi kaudelle on korkealla. Valmennuksestakin löytyy monen monta alan ammattilaista, joten kyllä tässä kautta odotellaan jo innolla! Ensi kesä tulee olemaan täynnä kuumia vääntöjä ja etenkin derbyjä. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee aina aurinkoisen lehtereille meitä kannustamaan! Porkka kutsuu.

Myös Hoffren on pitkälti samoilla linjoilla joukkuetoverinsa kanssa ja toivoo kotistadionin katsomoiden täyttyvän taas ensi kesänä:

– Harju on hieno paikka pelata ja sen kotitaika onkin paljon kiinni kannattajista. JJK:n yleisökeskiarvo taisi olla yksi Kakkosen isoimmista ellei jopa isoin, mutta stadionille mahtuu vielä paljon lisää! Toivoisinkin kaikkien vähänkin jalkapallosta kiinnostuneiden saapuvan Harjulle meidän kotipelien aikaan, nähdään siellä! Hoffren toivoo.