Tasapelitulos kuuden maalin ottelusta

21.02.2023
Kuva: Roope Salo iski kahdesti SJK Akatemian verkkoon

JJK avasi Ykköscupin pistetilinsä 3-3-tasapelillä SJK Akatemian vieraana sunnuntai-iltapäivänä. Maalipaikkoja kahdessa aiemmassa Ykköscupin pelissä tuhlaillut kettulauma iski ensimmäisen puolen tunnin sisään kolmesti. JJK:n maaleista vastasivat Oskar Pihlaja sekä Roope Salo, joka osui kahdesti.

JJK pelasi vahvan ensimmäisen jakson ja johti tauolle siirryttäessä ihan ansaitustikin peliä, vaikka kotijoukkuekin hyökkäsi ajoittain terävästi. Ottelun avausmaali syntyy vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Arjan Goljahanpoor ja Shirman Osso prässäävät ensin pelivälineen itselleen boksin tuntumassa ja jatkavat pallon Ville Kirvesojalle. Kirvesoja löytää syötöllään rangaistusalueelle vapaaksi unohtuneen Oskar Pihlajan, joka ei epäröi vaan sujauttaa nopeasti matalan vedon verkon perukoille vieden JJK:n 0-1-johtoon. Maali on juuri JJK:hon siirtyneelle miehelle ensimmäinen Kettupaidassa. SJK Akatemian entisenä kapteenina Pihlaja ei maaliaan vanhan kotiyleisönsä edessä kuitenkaan tuulettele.

Kotijoukkue SJK pääsee kaventamaan 21. minuutilla keskialueen pallonmenetyksen seurauksena. Miro Turunen kirmaa nopeasti vasenta laitaa kohti maalia, leikkaa boksiin ja laukoo. Ville Viljala on hereillä ja torjuu ensimmäisen yrityksen, mutta Turunen on nopeimpana paikalla myös paluupallossa ja nostaa sen maaliin yli Viljalan.

27. minuutilla Tatu Hoffren avaa Pihlajalle vasempaan laitaan. Pihlajan lähettämä ristipallo löytää tiensä Goljahanpoorille, joka etenee keskemmälle ja näkee hyvin vetopaikkaan hiipineen Roope Salon. Salo pommittaa pallon varmasti pömpeliin ja siirtää JJK:n jälleen johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin tullaan jälleen. JJK prässää pallon itselleen sivurajan jälkeen ja etenee Kirvesojan ja Salon toimesta keskeltä aina boksiin saakka. Robin Saastamoinen on ensimmäisenä tilanteessa, mutta SJK-puolustaja saa jalkaansa väliin ja pallo päätyy takaisin Salolle, joka tuikkaa sen jälleen maaliin.

JJK:n ensimmäisellä jaksolla hankkima 1-3-johto ei kestä kuitenkaan lopulta SJK:n kiriä, joka tulee vahvasti toiselle jaksolle jahdaten vielä jatkopaikkaa Ykköscupissa. Ensimmäisen jakson aktiivisuus siirtyi vierasjoukkueelta kotijoukkueelle, eikä JJK onnistunut enää yhtä tehokkaasti hyödyntämään omia paikkojaan.

55. minuutilla JJK on lähellä siirtyä jo 1-4-johtoon, kun Kirvesoja ja Goljahanpoor tuovat pallon nopeasti ylös ja syöttävät sen boksiin vasemmalta nousseelle Pihlajalle. Pihlaja harhauttelee vanhan pelikaverinsa Kaarlo Rintämäen pois tilanteesta ja laukoo tulisesti kohti etukulmaa, mutta pallo karkaa aavistuksen yli maalin.

60. minuutilla kotijoukkue SJK saa vapaapotkun hyvältä tontilta ja Oliver Günes asettuu pallon taakse. Pallo painuukin uhkaavasti kohti JJK-maalia, mutta Viljala nyrkkeilee sen turvaan.

Vartti ennen loppua Viljala avaa pitkällä kärkeen vaihtomies Matias Sydänmaalle, joka rynnistää itsensä väkisin pallon kanssa rangaistusalueelle asti, mutta ei pääse vetopaikkaan puolustajien häiritessä. Pallo jää kuitenkin pyörimään SJK-päätyyn, missä niin Pihlaja kuin Sydänmaakin taistelevat sen välillä kentän pinnassakin ollessaan vielä takaisin Kettupaidoille ja lopulta Saastamoinen pääsee kaksin maalivahdin kanssa. Topi Säilynoja maalillaan torjuu kuitenkin miehen vedon.

SJK tulee maalin päähän 86. minuutilla, kun se pääsee JJK:n sivuvaparin jäljiltä karkaamaan vastaiskuhyökkäykseen. Ghanasta näyttöjä antamaan saapunut, vikkeläkinttuinen testipelaaja Salim Yussif kirmaa vastustamattomasti karkuun vasenta laitaa ja tarjoilee paitsion rajamailla syöttöä kärkkyneelle Weslen Júniorille, joka tsippaa pallon yli Viljalan.

Täysi pistepotti lipeää lopulta käsistä aivan ottelun viime sekunneilla Yussifin lähettämän korkean pallon pudottua suoraan kettumaalin takanurkkaan kaikkien muiden paitsi miehen itsensä suureksi yllätykseksi. Tasapeli tarkoittaa seinäjokelaisille samalla lohkon kakkossijaa ja sen myötä paikkaa pudotuspeleissä.

Toni Lehtisen miehistön taival Ykköscupissa on puolestaan tältä keväältä taputeltu ja katseet suunnataankin entistä enemmän kohti huhtikuun puolessa välissä alkavaa sarjakautta ja tulevia harjoituspelejä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää tekemistä, luotiin maalipaikkoja ja nyt saatiin niistä myös niitä onnistumia eli maaleja. Harmittava tapa tietysti lopettaa peli noin, tuollaisia osumia ei ihan joka viikko näe. Tasatulos oli kuitenkin kokonaisuutta ajatellen tästä varmasti ihan oikeutettu tulos. Kontrolloitiin peliä ensimmäisellä jaksolla ja SJK oli taas selvästi aktiivisempi osapuoli toisella puoliajalla, vaikka meillekin tarjoutui siinä pari huipputonttia. Meidän peli kehittyy koko ajan ja saatiin siitä tänään palkinto myös maalien muodossa, Lehtinen kiittelee.

Kettujen pelit jatkuvat lauantaina harjoitusottelulla JJK:ssakin pelanneen Mika ”Lada” Lahtisen valmentaman Ilves/2:n vieraana Pirkkahallissa klo 12:30 alkaen. Kamppailu toimii samalla eräänlaisena esiotteluna heti perään pelattavalle Liigacupin ottelulle Ilves-SJK.

– Meidän kauteen valmistautuminen jatkuu viikonloppuna Tampereella. Ilves tulee varmasti peliin ihan kilpailukykyisellä ja laadukkaalla joukkueella. Todennäköisesti he tulevat saamaan jonkin verran apuja myös liigajoukkueen puolelta, joten ihan mielenkiintoinen vääntö on varmasti luvassa. Joukkue on painanut hyvin duunia harjoituskentällä ja Ilves-pelin myötä vetäydytäänkin sitten pienelle hiihtolomalle lataamaan akkuja niin fyysisesti kuin henkisestikin, Lehtinen kertoo.

Ykköscup: SJK Akatemia – JJK 19.2.2023 – lopputulos: 3-3 (1-3)

Maalit: 10′ Pihlaja, 21′ Turunen, 27′ & 30′ Salo, 86′ Weslen Júnior, 90+3′ Yussif

JJK:n avaus: Viljala (MV), Porkka (60′), Hoffren (60′), Åke, Luoma, Kirvesoja (v), Pihlaja, Salo (76′)(v), Osso, Goljahanpoor (64′), Saastamoinen (76′)

Vaihdosta: Riihimäki (MV), Lepo (60′)(v), Savela (76′), Ciriaco (60′), Sydänmaa (64′), Saarikko, Nzeza (76′), Ettanen