Tasapeli talven ensimmäisestä harjoitusottelusta

14.12.2013

JJK kohtasi Ilveksen harjoituspelissä Pirkkahallissa

JJK pelasi talven ensimmäisessä treenipelissään tasan Ilveksen kanssa. Lauantaina Pirkkahallissa pelattu ottelu oli kokonaisuudessaan tasaista vääntöä, jonka molemmat maalit tulivat puolustuspään herpaantumisista. Ibrahim Köse vei isännät johtoon ensimmäisellä jaksolla, vaihtomies Aleksis Lehtonen taas tasoitti ottelun lopussa.

Ensimmäinen puoliaika mentiin hienokseltaan isäntien hallinnassa. Ensimmäinen maalipaikka aukeni kuitenkin vieraille: vajaan vartin pelin jälkeen JJK sai vapaapotkun kohtalaiselta etäisyydeltä ja Robert Taylor kokeilikin suoraan tulisella vedollaan. Gustav Långbacka Ilves-maalissa oli kuitenkin tarkkana ja torjui.

Muutaman minuutin päästä nähtiin ottelun avausmaali, kun JJK:n alakerrassa tuli kommunikaatiokatkos ja Köse oli kärppänä paikalla rokottaen varmasti lukemiksi 1-0.

Ilveksen lievästä hallinnasta huolimatta JJK:lla oli paikkansa tasoitukseen vielä ensimmäisellä jaksolla. Puoliajan loppupuolella niin Aram Hasanzada oikealta kuin Janne Kuhmonen vasemmalta laidalta nousivat hyvin Ilveksen boksiin, mutta kotijoukkueen puolustus pääsi katkomaan viimeiset, ratkaisevat syötöt.

Myös Kettumaalia vartioinut Teppo Marttinen pääsi esittelemään torjuntataitojaan vielä hetki ennen taukoa: Valtteri Uimonen hankki itselleen hyvän vetopaikan ja vetikin tiukan kudin – jonka kuitenkin Marttinen komeasti torjui!

Toinen puoliaika oli JJK:lta avausjaksoa vahvempi. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen maalinnälkäinen testimies Berat Grabovci oli lähellä tasoittaa ottelun puskullaan, mutta ei aivan osunut maalipuiden väliin. Hetken päästä Kuhmonen kokeili puolestaan kaukolaukauksella, mutta veto painui ohi maalin.

Tunnin kohdalla Juha Pasoja teki tuplavaihdon, kun kentälle Taylorin ja Kuhmosen tilalle tulivat eilen sopimuksen tehnyt Iiro Järvinen sekä A-nuoriin kuuluva Saku Leppänen.

Toisella jaksolla Marttisella ei maalillaan juurikaan töitä ollut. Kapteeninnauha hihassaan vahvasti läpi ottelun pelanneen Antto Tapanisen johtama puolustus hoiteli Ilveksen luomat tilanteet ja etenkin vasempana laitapuolustajana pelannut testimies Antti Maltsin raatoi tiukalla asenteella kohahduttaen liukuineen useammankin kerran kotiyleisöä.

Ilveksen toisen jakson paras paikka lisämaaleihin siunaantui 63. minuutilla, kun isännät saivat sivuvaparin läheltä JJK:n päätyrajaa. Pallo painui kuitenkin yli maalin edustalla odotelleen revohkan ja niinpä tilanne pysyi muuttumattomana.

JJK Aleksis Lehtonen

”Aksu” iski maalin heti ensimmäisessä edustusjoukkueen pelissään

68. minuutilla Kettupaitojen hyökkäysten kärkeen Antto Hilskan tilalle tuli viime kuussa sopimuksen kasvattiseuransa kanssa tehnyt Aleksis Lehtonen. Vuonna 1997 syntynyt Lehtonen väläyttelikin vaarallisuuttaan ensiminuuteista lähtien: vain parin minuutin kentälläolon jälkeen Aksu oli lähellä yllättää Ilveksen maaliin tauolla tulleen Antti Kuusisen  tykittämällä kaukaa, mutta veto meni niukasti yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Leppänen löysi Lehtosen hienosti pystysyötöllään, mutta Ilves-puolustus sai hyökkäyksen lopulta poikki.

Kauaa ei Lehtonen kuitenkaan tarvinnut ensimmäiseen maaliinsa edustusjoukkueen paidassa: 80. minuutilla nuorukainen ryöväsi pallon haparoineelta Ilves-puolustukselta ja nosti sen kylmänviileästi ja varmasti kaukaa maaliin yli vastaan tulleen Ilves-vahdin!

Vielä aivan ottelun viimeisillä hetkillä JJK sai paikkansa voittomaaliin, kun Lehtosta rikottiin parinkymmenen metrin päässä Ilves-maalista. Pallon taakse asettui muulinpotkuinen Grabovci, jonka veto muurin yli kohti etukulmaa ei ollut hassumpi – mutta maali jäi kosovolaiselta kuitenkin tekemättä ja niinpä lopputulos oli kenttätapahtumiin nähden varsin oikeudenmukainen 1-1.

Ilves - JJK 1-1 (1-0)

17’ Köse – 80’ Lehtonen

JJK:n kokoonpano:

Teppo Marttinen; Antti Maltsin (v), Antto Tapaninen ©, Matti Kohonen, Honar Abdi; Aram Hasanzada (46’ Jarkko Kosunen), Robert Taylor (60’ Saku Leppänen), Mikko Hiltunen, Janne Kuhmonen (60’ Iiro Järvinen); Berat Grabovci (v), Antto Hilska (68’ Aleksis Lehtonen).