Tasaisen pelin päätteeksi pisteet jakoon FF Jaron kanssa

16.05.2016

2016-05-16_jjk-jaro_0024

JJK ja FF Jaro tasasivat pisteet 1-1-tuloksella tasaisen väännön päätteeksi. Alibek Aliev vei vieraat johtoon salamamaalilla, Iiro Järvinen taas kuittasi reilun tunnin pelin jälkeen.

Ottelu sai kotijoukkueen kannalta karmean alun, kun vierasjoukkue meni jo toisella minuutilla johtoon. Alibek Aliev sai laitettua pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Kettupaidat eivät saaneet palloa siivottua väljemmille vesille.

FF Jaro sai luotua vielä johtomaalinsa jälkeenkin painetta isäntien maalille, mutta Kettupaidat selvittivät sen ja vältttivät toisen takaiskun.

Myös JJK sai kerättyä omaa peliään kasaan pikkuhiljaa jakson edetessä ja sai hyökkäyksiäkin luotu. Parinkymmenen minuutin kohdalla Mikko Manninen nousi keskeltä ja laittoi hyvän pystysyötön kohti Aleksis Lehtosta. Lehtonen puolestaan jatkoi hyvin boksiin nousseelle Iiro Järviselle, mutta Jaro-puolustus kuitenkin blokkasi Järvisen vedon ja piti myös Kettupaidat erossa jatkopallosta.

Puolen tunnin kohdalla oli jälleen paikka tasoitta, kun Tommi Karin kulmapotku löysi boksista Antto Tapanisen pään – topparin pusku putsatiin kuitenkin vielä aivan maaliviivalta väljemmille vesille. Seurauksena oli kuitenkin uusi kulmapotku, jonka jäljiltä puolestaan Järvinen laukoo, mutta veto painuu ohi maalin.

Reilut viisi minuuttia ennen taukoa FF Jaro haki näppärällä kuviolla toista maalia: Papa Niang nosti kaukaa keskikentältä vapaapotkun boksiin, jonne oli noussut toppari Johan Brunell – vapaaksi jäänyt Brunell jatkoi suoraan ilmasta, mutta kotijoukkueen onneksi veto nousi yli maalin.

JJK:n ensimmäinen vaihto nähtiin myös ennen taukoa: Joona Itkonen tuli topparin tontille Matti Lähitien tilalle – Lähitie ei kuitenkaan kärsinyt mistään pahemmasta loukkaantumisesta.

Kettupaidat saivat vielä avausjakson loppuhetkillä parikin kulmapotkua, mutta FF Jaro selvitti ne ja pääsi tauolle 0-1-johtoasemassa.

2016-05-16_jjk-jaro_0018

Jos avausjakso meni vierasjoukkueen nimiin, oli toisella puolestaan kotijoukkue vahvempi. JJK:n hyökkäykset alkoivat käydä vaarallisemmiksi, mutta puolustus ja maalivahti Emil Öhberg katkoivat ne kerta toisensa jälkeen.

65. minuutilla kotijoukkueen tasoitus viimein nähtiin hyvin rakennetun tilanteen päätteeksi. Kari kierrätti pallon toppari Tapaniselle, joka tavoitti hyvällä pitkällä syötöllä Saku Leppäsen keskeltä. Leppänen jatkoi oikeaa laitaa viilettävälle Manniselle, joka puolestaan laittoi mainion keskityksen boksiin – Järvinen tälläsi pallon komeasti suoraan ilmasta maaliin ja pääsi tuulettamaan kauden 2016 avausmaaliaan!

Vielä lisäajalla FF Jarolla oli paikkansa niitata voittomaali, kun vieraat saivat ensin sivuvaparin vaarallisesta paikasta ja sen jäljiltä kulmapotkun. Kettupaidat kuitenkin selvittivät ne ja jatkoivat tappiotonta putkeaan – tasapelin ansiosta sekä JJK että FF Jaro ovat sarjakärki KPV:n lisäksi ainoat joukkueet ilman tappiota. Kettupaidat ovat tällä hetkellä KPV:n vanavedessä, karsijan paikalla toisena sarjataulukossa.

Seuraavaksi JJK matkaa kolmen kotipelin jälkeen vieraskentälle, kun tulevana lauantaina suuntana on Pori. Ottelu FC Jazzin vieraana alkaa klo 16 ja siihen järjestetään jälleen myös bussimatka – tarkemmat tiedot JJK-kannattajien Facebook-sivuilta!

Kotikentälle palataan taas ensi viikolla, kun KPV saapuu kärkikamppailussa vieraaksi perjantaina 27.5.!

FF Jaro-ottelun video- ja kuvakoosteet löydät täältä!

JJK - FF Jaro 1-1 (0-1)

Maalit:

0-1 2' Alibek Aliev

1-1 65' Iiro Järvinen

 

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Matti Kohonen, Matti Lähitie (39' Itkonen), Antto Tapaninen, Niko Markkula; Tommi Kari (c); Settyslas Loutelamio (83' Hanslian), Saku Leppänen, Iiro Järvinen, Mikko Manninen; Aleksis Lehtonen (68' Tahvanainen).

 

Vaihdossa: Teppo Marttinen, Joona Itkonen (39'), Topi Järvinen, Honar Abdi, Toni Tahvanainen (68'), Samu Suoraniemi, Benno Hanslian (83').

 

Tähtipelaajat:

*** Mikko Manninen

** Iiro Järvinen

* Alibek Aliev

 

Yleisöä: 1271

jjk-wwwbanneri-jjkkpv-1000x371