Tärkeä vierasvoitto Porista

26.09.2016

fcjazz-jjk-3650_img_0215

JJK nousi tappioasemasta 1-2-voittoon Porissa! FC Jazz meni jo vartin pelin jälkeen 1-0-johtoon Daniel Sanchezin maalilla, mutta JJK nousi tasoihin Saku Leppäsen maalilla juuri ennen taukoa. Voittomaalin viimeisteli kapteeni Tommi Kari reilun tunnin pelin jälkeen.

Ottelussa nähtiin varsin runsain määrin kulmapotkuja kummassakin päässä ja ensimmäiset nähtiinkin jo alkuminuuteilla. Kauan ei myöskään mennyt, kun kotijoukkue käytti kulmurin hyväkseen: 16.minuutilla Daniel Sanchez pääsi lataamaan Samu-Petteri Mäkelän kulmapotkun voimalla verkon perukoille.

JJK ei kuitenkaan antanut takaiskun lannistaa ja saikin maalin jälkeen hyvän painostusjakson, joka ei kuitenkaan johtanut tasoitukseen. Ottelun hallinta vaihteli joukkueelta toiselle ja tapahtumia riitti kentän molemmissa päissä. Ennen taukoa nähtiin myös ensimmäinen vaihto, kun Juho Lehtonen loukkasi jalkaansa puolen tunnin kohdalla, eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Lehtosen loukkaantumisesta huolimatta FC Jazz sai painettua peliä vieraidensa päätyyn ja sai jälleen myös useamman perättäisen kulmapotkun, jotka JJK kuitenkin selvitti.

Juuri ennen taukovihellystä iskikin vierasjoukkue – ja maali oli hieno esimerkki JJK:n vaarallisesta vastahyökkäyspelaamisesta. Jälleen mainion ottelun keskikentän laidalla pelannut Samu Suoraniemi riisti upeasti pallon, nousi rangaistusalueelle  ja syötti maalin edustalle, jonne Jasin Abahassinen lisäksi oli noussut keskikentältä niin Saku Leppänen kuin Iiro Järvinenkin.

Puolustajien keskittyessä Abahassinen vartioimiseen jäi keskikenttämiehille runsaasti tilaa ja Leppänen niittasikin Suoraniemen nappisyöytöstä pelin varmasti tasoihin! Maali oli keskikenttäpelaajalle jo kauden kahdeksas.

fcjazz-jjk-3650_img_9570

Samu Suoraniemi syötti JJK:n molemmat maalit.

JJK aloitti myös toisen puoliajan väkevästi, mutta isännät kestivät painostuksen. Jakson siihen asti vaarallisin paikka avautuikin kotijoukkueelle, mutta Lehtosen tilalle vaihdosta tulleen Niko Leskelän ohjaus maalin edustalta kohosi reippaasti yli maalin.

Koko ottelu ja etenkin toinen jakso mentiin melko vauhdikkaasti kentän päästä päähän ja niin nytkin: pian Leskelän paikan jälkeen Lauri Pirhonen Jazzin maalilla joutui venyttämään, kun Tommi Kari sivalsi Leppäsen tarjoilusta napakan kaukolaukauksen tolpan juureen. Pirhonen sai vedon kuitenkin torjuttua kulmapotkuksi.

Kun tunti oli juuri tullut täyteen, kävi isäntien johtomaali todella lähellä: Sanchez laukoi rangaistustäplän kohdalta, mutta Ville Viljala sai juuri riittävästi käsiään väliin – pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle ja Honar Abdi siivosi sen varmasti väljemmille vesille.

Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu ja se syntyi jälleen Kettupaitojen terävästä hyökkäyksestä. Järvinen syötti pallon oikealle Suoraniemelle, joka keskitti jälleen maalille. Palloon ei osunut etutolpalla sen enempää Abahassine kuin tätä vartioiva Aleksi Nurminenkaan ja näin pallo ajautui takatolpalle, jonka tuntumasta Kari survoi syöksyen pelivälineen maaliviivan yli Pirhosen ja toppari Tuure Mäntysen estelyistä huolimatta! Näin loisto-ottelun keskikentällä uurastanut kapteeni kruunasi iltansa todellisella tahtomaalilla.

fcjazz-jjk-3650_img_0031

Kapteeni vei joukkonsa huipputärkeään voittoon.

Paikkoja myös lisämaaleihin kuitenkin nähtiin. 70.minuutilla Kari oli lähellä toista maaliaan, tällä kertaa jälleen komealla kaukolaukauksella – Pirhonen pystyi kuitenkin jälleen torjumaan vedon kulmapotkuksi.

Ottelun lopulla nähtiin erityisen tiheästi kulmapotkuja ja vartti ennen loppua JJK sai kolme kulmaa putkeen. Näistä viimeisimmän päätteeksi pallo näytti käyvän jo maalissa, mutta tilanteesta tuomittiin lopulta vapaapotku kotijoukkueelle, kun Pirhosen katsottiin tulleen rikotuksi.

Toisen jakson puolivälissä kentälle tulleelle Gaël Etockille avautui myös hyvä paikka laukoa Kettupaidoille kolmas maali, kun Järvinen spurttasi hyvän nousun vasemmalla laidalla 87.minuutilla. Etockin sijoitus päätyi kuitenkin vieraiden harmiksi tolpan väärälle puolelle.

Kotijoukkue haki raivoisasti maaleja, joilla se olisi saanut säilymistaistelussa elintärkeitä pisteitä. JJK kuitenkin kesti isäntien loppuhetkien painostuksen ja pääsi loppuvihellyksen jälkeen tuulettamaan vierasvoittoa! Voitto oli Kettupaidoille kolmas putkeen.

Kun TPS ja AC Oulu jäivät samalla tasapeliin omissa otteluissaan, kasvatti JJK johtoaan sarjakärjessä jo neljään pisteeseen! Nyt jäljellä on kolme kierrosta ja seuraavaksi JJK pelaa jälleen kotikentällään: sunnuntaina 2.10. vieraaksi saapuu KPV.

Artikkelin kuvat: Kari Saha / UrheiluSuomi (linkki kuvagalleriaan).

FC Jazz - JJK 1-2 (1-1)

Maalit:

1-0 16' Daniel Sanchez

1-1 44' Saku Leppänen

1-2 67' Tommi Kari

 

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala; Honar Abdi, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Matti Kohonen; Tommi Kari (c), Saku Leppänen; Settyslas Loutelamio (72' Etock), Iiro Järvinen (v), Samu Suoraniemi (87' Petrescu); Jasin Abahassine (v).

 

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Gaël Etock (72'), Mikko Manninen, Toni Tahvanainen, Benno Hanslian, Samu Nieminen, Tomi Petrescu (87').

 

Tähtipelaajat:

*** Tommi Kari

** Daniel Sanchez

* Iiro Järvinen

 

Yleisöä: 672

jjk-wwwbanneri-jjkkpv210-1000x371