Tappio viime hetken maalilla Käpylän Pallon vieraana

28.09.2023
Kuva: Mikko Piispa

JJK taipui keskiviikkoillan kamppailussa kirpaisevaan 1-0-tappioon KäPa:n iskettyä pelin ainoaksi jääneen osuman aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. Kettulauma joutui taistelemaan viimeisen puolituntisen vajaalla, mutta kaatui lopulta saappaat jalassa.

Alemman loppusarjan kolmannen kierroksen kohtaamisesta ei panosta puuttunut, sillä niin JJK kuin kotijoukkuekin lähti otteluun taistelemaan sarjapaikastaan, vaikkakin helsinkiläismiehistön tilanne peliin lähdettäessä oli huomattavasti vieraitaan parempi. Kolmen ottelun pisteputkessa olleella Kettulaumalla oli iso vuori kiivettävänä, sillä sen olisi pitänyt pystyä nappaamaan voitot jokaiselta kolmelta viimeiseltä kierrokselta voidakseen vielä säilyä sarjassa.

JJK aloitti ottelun hyvällä sykkeellä ja KäPa näyttikin ensin jäävän jalkoihin. Pitkin kautta vaivannut tehottomuus maalipaikoissa näkyi kuitenkin ja viimeiset ratkaisut jäivät heikoiksi, eikä ukrainalaisvahti Maxim Zhukilla ollut vaikeuksia torjua laukauksia. Hyökkäyspelaamisessa näkyi myös isossa roolissa koko kauden olleen Oskar Pihlajan puuttuminen kokoonpanosta pakollisen opiskeluesteen vuoksi. Kotijoukkue hyökkäsi terävästi aina pallon saatuaan, mutta tarkkuus oli hukassa eikä Ville Viljala joutunut ensimmäisellä nelivitosella juurikaan torjuntahommiin.

Vähämaaliseksi otteluksi tapahtumia riitti ja ensimmäinen hässäkkä nähtiin 19. minuutilla, kun Zhuk lähti pelastamaan palloa päätyviivan tuntumasta, mutta pelasi itsensä ulos tilanteesta. JJK pääsi yrittämään pariinkin otteeseen lähes tyhjään maaliin, mutta laukaukset kilpistyivät uhrautuvasti maaliviivalla puolustavaan Juri Kinnuseen. Jälkimmäinen laukaus näytti kopsahtavan kokeneen Kinnusen käsivarteen ja kettuleirissä protestoitiinkin voimakkaasti tilannetta, mutta tuloksetta.

Seuraava härdelli syntyi KäPa-maalille, kun Zhuk poimi puolustajan pudotuksen alaspäin käsiinsä ja tuomari vihelsi tilanteesta JJK:lle epäsuoran vapaapotkun. Vapaapotkukuvio meni kuitenkin pipariksi, eikä kettulauma onnistunut hyödyntämään tätä erikoistilannetta.

37. minuutilla tilanne näyttää toistuvan, kun Ville Kirvesoja etenee keskeltä kohti boksia. Casper Lönnqvist liukuu jalkoineen väliin ja Zhuk poimii jälleen puolustajalta saamansa pallon käsiinsä. Vierasjoukkueen protestointi on kuitenkin tälläkin kertaa turhaa ja peli saa jatkua.

Vajaan tunnin kohdalla JJK:n taival muuttui vaikeammaksi, kun Jonne Porkka sai illan toisen keltaisensa ja joutui jättämään kentän. Vierasjoukkue joutui näin taistelemaan viimeisen puolituntisen vajaalla ja KäPa sai sen myötä luotua yhä enemmän painetta JJK-päähän. Viljala venytti maalillaan pelin loppua kohti jälleen useampaankin huipputorjuntaan, mutta japanilaispelaaja Takanori Yokochin 89. minuutilla ampumalle kudille ei kettuveskakaan enää mahtanut mitään.

Kamppailussa nähtiin jälleen yksi Ykkösen debyytti, kun 2007 syntynyt Keuruun Pallon kasvatti Miika Mahlamäki pääsi vaihdosta kentälle

Ottelun huippuhetket on katsottavissa alla:

Tappio tarkoitti siis samalla sitä, ettei JJK pysty enää nousemaan pois kolmen viimeisen joukosta, kun kaksi kierrosta sarjaa on pelaamatta. JJK pelaa näin ollen ensi kaudella kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla, jonka nimi tulee kuitenkin sarjauudistuksen myötä olemaan yhä Ykkönen. KäPa on sen sijaan ensimmäisellä putoajan paikalla ja sillä on yhä mahdollisuus pelata itsensä sieltä turvaan.

Tämän viikon sunnuntaina Kettupaidat isännöivät vielä FF Jaroa Harjulla kauden viimeisessä kotiottelussaan ja kohtaavat ensi viikolla vieraskentällä Kokkolassa KPV:n, jonka putoaminen varmistui niin ikään keskiviikkona.