Tapaninen perää tasaisuutta

21.03.2012

8-antto-tuli-kentalle-haastavaan-aikaan-mutta-hoiti-tontin-kunnialla

 

 

Joulukuussa vuoden jatkosopimuksen Kettupaitoihin kirjoittaneella laitapuolustaja Antto Tapanisella on meneillään mukava talvi: treenaaminen ja pelaaminen sujuu nyt pitkästä aikaa kivuttomasti.

 

Erittäin lupaavasti alkanut kausi 2010 jäi JJK-kasvatilta väliin pahan loukkaantumisen vuoksi. Nyt 23-vuotiaalla Tapanisella on takanaan ehjä kausi 2011, joka päättyi komeasti pronssiin ja jyväskyläläisittäin historialliseen europelipaikkaan. Kulunut kausi oli kuitenkin vielä osin totuttelua loukkaantumisen jättämiin jälkiin.

 

– Jalka on nyt ihan ok, mutta eihän se koskaan tule olemaan aivan sataprosenttisessa kunnossa. Nilkka ei liiku kunnolla, mutta olen oppinut elämään ja pelaamaan sen kanssa. Tiettyjä asioita, kuten potkutekniikkaa, on joutunut opettelemaan uusiksi. Oikea jalka on myös heikompi kuin vasen – sen kehittäminen on nyt työn alla. Kipuja ei kuitenkaan enää ole, Tapaninen kertaa.

 

– Eikä mulle mitään ole pelkoja jäänyt, samalla tavalla pelataan ja mennään tilanteisiin kuin aikaiseminkin. Jos sattuu, niin sitten sattuu, pelirohkeudestaan tunnettu nuorimies toteaa hymyssä suin.

 

 

”Tasaisuutta, keskittymistä ja asennetta”

 

Tapaninen on saanut talvikauden otteluissa mukavasti vastuuta laitapakin tontilla ja tämä luonnollisesti maistuu miehelle itselleen.

 

– Kiva kun on saanut nyt talvella pelata paljon. Tavoitteena on saada nyt pelattua ehjä kausi ja vakiinnuttaa oma paikka joukkuessa. Yritän myös saada omaan peliini tasaisuutta ja löytää tasapainon puolustus- ja hyökkäyspelaamisen välille.

 

– Ja oishan se kiva jos yhen maalinkin saisi tehtyä, ensimmäistä liigamaaliaan jahtaava puolustaja lisää.

 

Tasaisuutta Tapaninen kaipaa myös koko joukkueen otteisiin, jotka ovat talven aikana vielä vaihdelleet turhan paljon.

 

– Hyvien ja huonojen jaksojen välinen ero pelissämme on ollut vielä liian suuri. Myös keskittymisen ja asenteen pitää olla aina kunnossa – joka ottelussa, jokaista vastustajaa vastaan. Nyt Cupissa vastaan tulevaa KPV:takaan ei saa aliarvioida, vaikka he pelaavatkin tulevalla kaudella Kakkosta, Tapaninen muistuttaa.

 

 

Tapaninen ja muut Kettupaidat potkaisevat omalta osaltaan kauden 2012 Suomen Cupin käyntiin huomenna torstaina Kokkolassa. Ottelu KPV – JJK pelataan Santahaan ulkotekonurmella kello 17.30 alkaen.

 

 

TM