Tapaninen: ”Jazz on meille hankala vastustaja”

04.08.2015

2015-05-13_jjk-eif_0027

Seitsemättä kauttaan kasvattiseuransa edustusjoukkueessa pelaava Antto Tapaninen on kuulunut tukipilareihin Kettupaitojen puolustuspäässä.

Korttitilin täyttymisen myötä huilaamaansa VIFK-vierasottelua lukuunottamatta Tapaninen on pelannut kaikki kuluvan kauden ottelut. Tilille on kertynyt myös kaksi komeaa maalia – henkilökohtainen yhden kauden ennätys. Ensimmäinen maali JJK:n edustusjoukkueessa syntyi viime kaudella KTP:n verkkoon.

– Kai sitä on tyytyväinen oltava, kun on jo tässä vaiheessa kautta tuplannut viime kauden maalimääränsä. Ja tässähän on aikaa tehdä vielä lisääkin!, toppari nauraa.

Molemmat maalit ovat myös olleet todella tärkeitä: ensimmäinen oli voitto-osuma EIF:iä vastaan, toinen taas oli erittäin vapauttava avausosuma MP:n verkkoon lopulta 3-0-kotivoittoon päättyneessä pelissä. Etenkin jälkimmäinen oli puolustajalle itselleen mieleenpainuva, sillä toppari vietti kauden 2013 sinipaitojen riveissä.

– Kai ne on olleet otteluissa semmoisia tilanteita, että mulla on ollut jotenkin erityisen paljon tahtoa tehdä se maali.

– MP-pelin maali oli tietenkin ihan erityinen: pelin kannalta tärkeä ja vielä entisen seuran verkkoon. Marsun keskitys oli vaan niin hyvä, että eihän siitä voinut kuin laittaa pallon maaliin.

Facebookissa järjestetyssä äänestyksessä kannattajat valitsivat Niko Markkulan nappikeskityksestä syöksypuskulla viimeistellyn osuman kauden ensimmäisen puolikkaan komeimmaksi kettumaaliksi. Kaksikon yhteispelin sujuminen ei ole yllätys.

– Meidän yhteispeli on kyllä sujunut  aina hyvin, Tapaninen hymyilee.

– Oikeastaan siitä asti, kun on futis aloitettu, ollaan pelattu Marsun kanssa yhdessä. Olikohan sitä silloin 7- tai 8-vuotias, että onhan tässä jo jokunen vuosi ehtinyt mennä.

2015-06-28_jjk-mp_0019

Tapanisen puskuosuma valittiin kauden ensimmäisen puolikkaan komeimmaksi kettuosumaksi.

JJK:n puolustus on hitsautunut kauden mittaan varsin tiiviiksi ja se on osaltaan taannut meneillään olevan pitkän tappiottomien otteluiden putken. Tapaninen yhdessä toppariparinsa Matti Lähitien kanssa on luutinut takalinjoilla vuorenvarmasti illasta toiseen.

– Omat pelit on menneet pitkälti samoin kuin koko joukkueellakin: alussa vähän haparointia, mutta sitten alkanut kulkea paremmin. Puolustuslinja on vakiintunut sen verran, että yhteispeli on alkanut sujua tosi hyvin.

– Pääpiirteittäin tähänastisiin peleihin voi olla tyytyväinen, mutta kyllähän muutamasta tasuriin päättyneestä pelistä olisi pitänyt saada täydet pisteet.

Täydet pisteet ovat kuitenkin lähteneet mukaan nyt kolmesta perättäisestä ottelusta. Viimeisimmän potin kettulauma haki Turusta TPS:lta, sitä ennen taas häntäpään VIFK piti vieraitaan pitkään tiukilla – JJK puristi kuitenkin 1-2-voiton.

– TPS- ja VIFK-pelit ei olleet mitään parasta peliä meiltä, mutta voitto saatiin silti molemmista ja se on tietenkin tärkeintä. On hienoa, että on pystytty voittamaan myös vähän heikommalla peliesityksellä ja väkisin vääntämään tiukkoja pelejä voitoksi.

– Ennen kaikkea ollaan pystytty nyt pitämään johtoasema loppuun asti. Ehkä niistä alkukauden tasapeleistä on kasvettu joukkueena kauden mittaan ja opittu, että peli kestää 90 minuuttia ja lisäajat päälle – johtoasemassakaan ei voi lopettaa pelaamista yhtään ennen aikojaan.

05082015-jjk-fcjazz-ottelumainos-wwwKuluvalla viikolla on jälleen kaksi kovaa kamppailua: keskiviikkona Harjulle saapuu FC Jazz ja lauantaina Kettupaidat puolestaan matkaavat Vantaalle haastamaan jälleen piikkipaikan haltuunsa ottaneen PK-35:n.

– Tärkeä viikko, molemmat on isoja pelejä – tosin niinhän tässä nyt on jokainen. Kärki on niin tasainen ja meidän on kerättävä pisteitä samaan tahtiin kuin muutkin kärkijoukkueet, etteivät muut pääse karkuun.

JJK:n kisaillessa huipputasaisessa kärkipäässä kamppailee nyt vastaan asettuva FC Jazz taulukon toisessa päässä EIF:n, MP:n ja VIFK:n kanssa ja nostanut itsensä nyt neljän pisteen päähän putoamisviivasta. Myös viime kaudella porilaiset taistelivat pitkään sarjapaikastaan, mutta pääsivät lopulta kuiville ja yksi askel sarjapaikan säilyttämiseen nähtiin Harjulla: JJK meni ottelussa 1-0-johtoon, mutta pisteet lähtivät lopulta Poriin 1-3-lukemin.

Kun AC Oulu on kohtaamatta, on vain kaksi joukkuetta onnistunut tekemään JJK:n verkkoon enemmän kuin yhden maalin illassa: Haka ja nyt vastaan asettuva Jazz. Samat kaksi ovat myös ainoat joukkueet, joita Kettupaidat eivät vielä ole voittaneet – jokainen noista otteluista on päättynyt 2-2-pistejakoon. Kuluvalla kaudella Porissa JJK meni johtoon ensin Jasin Abahassinen, sitten Iiro Järvisen maaleilla – ja Jazz puolestaan tasoitti Elias Ahteen ja Ilkka Santahuhdan osumilla.

– Jazz on ollut meille aina paha vastustaja. Viimeksi johto-osumat saivat jotenkin keskittymisen herpaantumaan ja Jazz pääsi kahdesti tasoihin – kyllähän se jäi harmittamaan. Kova työ meillä on takuulla nytkin edessä, että kolme pistettä saadaan pidettyä.

– Todella kiinnostava loppukausi tulossa: kärkikamppailuun voi nousta vielä lisääkin joukkueita. Liigakarsintojen tuleminen takaisin oli ihan älyttömän hyvä – ne ovat hienoja pelejä ja tuo niin monelle joukkueelle lisää panosta, kun toiseltakin sijalta voi päästä Veikkausliigaan. Onhan se aina hienompi pelata, kun peleissä on oikeasti panosta!

Ykkösen 16. kierros: JJK – FC Jazz, keskiviikkona 5.8. klo 18:30, Harjun stadion – mikäli et pääse paikalle, näyttää SportTV ottelun tuttuun tapaansa!

puolenkaudenkausikortti_mainos_www