Tapaninen jatkaa Kettupaidassa

18.11.2016

jjk-ktp-2016-06-18_0062

Kettukasvatti Antto Tapaninen nähdään Kettupaidassa tulevallakin kaudella.

Vuonna 1989 syntynyt Tapaninen on yksi nykyjoukkueen pitkäaikaisimpia Kettupaitoja: yhtä MP:ssä vietettyä kautta lukuunottamatta puolustaja on pelannut koko uransa JJK:ssa.

Kausia tulee nyt ainakin yksi lisää, sillä viime kausina puolustuksen tukipilareihin kuulunut Tapaninen nähdään kasvattajaseuran riveissä jälleen myös Veikkausliigassa. Tapaninen ja Matti Lähitie muodostivat viime kaudella raudanlujan toppariparin, joka olikin yksi nousun takaajista.

– Tavoitteet täyttyi joukkueen osalta ja samalla omaltakin. Vaikka maaleja ei tullut tällä kertaa tehtyä niin puolustussuuntaan sujui hyvin. Ylipäänsä koko joukkueena puolustettiin pääosin hyvin ja tiiviisti, vaikka muutamassa pelissä liikaa omiin menikin.

JJK:n nousu Veikkausliigaan oli usean vuoden pitkäjänteisen työn tulos. Kauden 2013 päätyttyä liigasta putoamiseen rakennettiin joukkue omien nuorten pohjalle ja joukkueen runko on siitä asti pysynyt suurilta osin samana. Kettukannattajat ovatkin saaneet seurata nuorekkaan joukkueen kasvua vuosien varrella.

– Jälleen sekä peli että pelaajat kehittyivät – itsekin. Kaikkein parhaiten kehityksen ja kasvun varmaan huomasi kauden viimeisellä kolmanneksella: pystyttiin vääntämään tiukat pelit voitoksi vaikka väkisin silloin, kun voittoja todella tarvittiin.

– Osittain lisävirtaa antoi varmasti sekin, että edelliskaudesta jäi niin paljon hampaankoloon. Oltiin pitkään hyvin mukana nousutaistelussa, mutta silloin vähän väsyttiin loppukaudesta ja nousu karkasi lopussa – olihan se iso pettymys. Nyt haluttiin varmistaa, ettei se toistu.

2016-10-22_jjk-acoulu_0406

Yksi niistä Kettupaidoista, jotka pääsivät juhlimaan jo toista liiganousuaan.

Tapaninen pelasi kauden 2013 MP:n riveissä Kakkosta ja vakiinnutti pelipaikkansa keskuspuolustukseen. Toppari palasi kaudeksi 2014 hyvin erilaiseen ja huomattavasti nuorempaan joukkueeseen, mistä oli kauden 2012 päätteeksi lähtenyt ja on siitä asti kuulunut joukkueen kokeneempaan osastoon.

– Hyvin siihen rooliin on tottunut. Ennen kaikkea omalla tekemisellään pyrkii olemaan esimerkkinä nuoremmille treeneistä toiseen – ja on myös huomannut sen tärkeyden.

– Tietenkin sitä topparina myös haluaakin olla johtavassa roolissa. Olen kyllä nauttinut tästä, iso rooli kentällä ja samaan pyrin kentän ulkopuolellakin.

Veikkausliiga on ollut puolustajalla tarkassa seurannassa, vaikka omat pelit onkin käyty muualla.

– On sitä tullut seurattua todella tarkkaan, joten aika hyvä kuva on siitä, mitä on edessä. Peli liigassa on tietyllä tavalla selkeämpää, pelitempo on erilainen kuin Ykkösessä. Erimerkiksi hyökkääjät tekevät ratkaisunsa nopeammin, joten puolustajana pitää myös olla paremmin hereillä. Toisaalta vastaavasti pelaajien liikkeet ovat usein paremmin ennakoitavissa – Ykkösessä ei aina oikein tiennyt, että mitä sieltä tulee, Tapaninen naurahtaa.

– Tiukka kausi on takuulla tulossa ja varmasti menee hetki että pääsee siihen rytmiin mukaan, mutta onneksi jo talvella Suomen cupin peleissä tulee muita liigajengejä vastaan niin saa jo esimakua tulevasta.

jjk-kpv-5-2016

JJK:n joukkueenrakennus on alussa: Tapanisen jälkeen koossa on yhdeksän Kettupaitaa tulevalle kaudelle. Tavoitteena on kuitenkin pitää viime kauden runko kasassa ja vahvistaa sitä muutamalla uudella hankinnalla.

– Toivottavasti saadaan joukkueen runko kasaan mahdollisimman pian. Tämä on kuitenkin jokaiselle meidän joukkueessa iso mahdollisuus ottaa jälleen yksi askel kehityksessä eteenpäin.

Tapaninen odottaakin tulevaa jo suurella innolla.

–  Hemmetin hyvälle tuntuu jatkaa täällä. Ja vaikka juuri nyt lomalla onkin ja edessä on vielä pitkä talvi töitä tehden, niin kyllähän tässä jo odottaa vesi kielellä kauden alkua – ja se antaa myös lisäpotkua talven työntekoon. Etenkin kun omalla kohdalla edelliset liigakaudet jäivät loukkaantumisten takia rikkinäisiksi, niin nyt on haluja näyttää, että Veikkausliigan tasolla pystyy pelaamaan ja sinne myös kuuluu.

– Jo silloin kun lähdin MP:hen oli mielessä, että haluan vielä pelata liigassa. Tämä on tietenkin se kaikkein paras vaihtoehto: saa pelata liigaa JJK:ssa. Kuitenkin mulle se kaikkein tärkein seura. Ja teen taas kaikkeni, että olen ensi kaudella entistä parempi.

kaikkikausikortit-banneri