Talvilomilta palannut JJK lauantaina VPS:n vieraaksi

10.03.2023
Kuva: Matias Sydänmaa puski voitto-osuman JJK:n edellisessä ottelussa

Kettuleirissä on hiihdelty lomat pois alta ja palattu jälleen toden teolla sorvin ääreen. Kauteen valmistautuminen jatkuukin lauantaina varsin kovalla haasteella, kun JJK matkustaa Veikkausliiga-seura VPS:n vieraaksi Vaasaan

JJK lähtee Vaasan reissulle takanaan 3-2-voitto Pirkkahallissa ennen hiihtolomaa pelatusta harjoitusottelusta. Mika ”Lada” Lahtisen valmentama kotijoukkue Ilves/2 antoi Kettupaidoille hyvän vastuksen, mutta joutui taipumaan jyväskyläläisten käsittelyssä.

Ilves siirtyy kuitenkin ottelussa ensimmäisenä johtoon hyvin rakennellun hyökkäyksen päätteeksi, kun Oskari Paavola pääsee puskemaan keskityspallon aivan maalin edestä verkkoihin. Sekavan alun jälkeen JJK saa pelin juonesta paremmin kiinni ja alkaa hakea tasoitusta.

Tasoitus syntyy lopulta muutama minuutti ennen taukovihellystä painostusvaiheen päätteeksi, kun edustusjoukkueen debytantti, 15-vuotias keskikenttäpelaaja Miika Mahlamäki tarjoilee Robin Saastamoiselle unelmapallon boksiin. Saastamoinen suojaa ja hakee itsensä vetopaikkaan nostaen pelivälineen pienestä kulmasta maalin kattoon.

Toiselle jaksolle tulee pirteäjalkainen kettulauma ja 2-1-johtomaali syntyykin vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Jonne Porkka käynnistää hyökkäyksen syvältä omalta alueelta ja Oskar Pihlaja jatkaa pallon takaisin vasenta laitaa kirmaavalle Porkalle, joka rynnistää lopulta itse koko kentän läpi aina rangaistusalueelle saakka. Boksissa miehen meno pysäytetään sääntöjen vastaisesti ja pallon viedään pilkulle. Vaihdosta sisään tullut Arjan Goljahanpoor vie JJK:n varmasti pilkulta johtoon.

JJK ei ehdi kuitenkaan kauaa johtoasemasta nauttia, kun Leo Kyllönen tuo Ilveksen tasoihin 56. minuutin kohdalla komealla vaparimaalilla, joka painuu aivan maalin oikeaan ylänurkkaan.

Kettulauma jahtaa kuitenkin voittoa ja painaa päälle. Palkinto saadaan 80. minuutilla, kun Shirman Osso tarjoilee keskityksen vasemmalta maalille nousseelle Matias Sydänmaalle, joka puskee pallon vitosen viivan tuntumasta pömpeliin vieden JJK:n jälleen johtoon. Sydänmaan maali jää lopulta myös ottelun voitto-osumaksi.

Ilveksestä JJK:hon kaudelle 2020 siirtyneelle Eduard Ciriacolle ottelu oli merkityksellinen entisen seuran kohtaamisen lisäksi myös siitä syystä, että miehen nuorempi veli Alex pelaa puolustajana Ilves/2 riveissä. Veljesten välinen ensimmäinen kohtaaminen jäi kuitenkin valitettavan lyhyeksi, kun Alex loukkaantui ikävännäköisesti heti ottelun alussa ja joutui jättämään kentän.

– Ensimmäinen puoliaika oli vähän sekavaa peliä ja ei saatu meidän prässiä oikein toimimaan. Puolen tunnin pelin jälkeen saatiin sitten lopulta peli vähän paremmin kontrolliin ja palkinnoksi se tasoitusmaalikin. Toisella puoliajalla korjattiin prässipeli ja jatkettiin hyvää peliä, vaikka pelin lopussa Ilves yrittikin kovasti saada tasoitusta siinä kuitenkaan onnistumatta, Ciriaco kertoo.

Kettujen päävalmentaja Toni Lehtinen marssittaa laumansa lauantaina paria pykälää kovemman vastustajan eteen, kun viime kaudella Veikkausliigan keskikastin joukkueisiin kuulunut VPS isännöi harjoitusottelua Vaasan Lemonsoft Stadionilla. Vaasalaisnipun tämän talven Liigacup-taipaleeseen on mahtunut viisi ottelua, joista saaliina on yksi voitto, kolme tasapeliä sekä yksi tappio. Vepsun veräjänvartijan vastuuta on preseasonilla kantanut pääasiassa JJK-kasvatti Teppo Marttinen, joka pääseekin mahdollisesti kohtaamaan lauantaina vanhan seuransa.

Vehkahallin sorruttua joulukuussa JJK on joutunut valmistautumaan tulevaan kauteensa vieraskentillä koko preseasoninsa ajan. Lehtisen miehistö lähteekin Veikkausliigaseuran vieraaksi hakemaan tärkeitä peliminuutteja ja toiveissaan jatkaa hyviä peliesityksiä.

– Ilves-peli oli vauhdikas taisto laadukasta ja energistä joukkuetta vastaan. Hyvätempoinen peli, joka tarjosi meille tähän väliin juuri sen haasteen mitä tarvittiinkin. Meidän peliesitykset on olleet tähänkin asti hyviä, mutta nyt oli tietysti kiva saada hyvän esityksen päätteeksi myös se palkinto voiton muodossa, Lehtinen tiivistää.

– Lauantaina Vaasassa meitä odottaa taas erilainen, isompi haaste. VPS on kokeneempi ja rutinoituneempi joukkue, joka on varmasti myös fyysisesti kova vastus. Tavoitteenamme on jatkaa pelillisesti hyviä esityksiä myös Vaasassa. Meidän peli on kehittynyt talven mittaan ja mennyt oikeaan suuntaan. Toivottavasti pystymme jatkamaan siitä ja pelaamaan meidän näköistä futista, Lehtinen ennakoi.

VPS isännöi JJK:ta Vaasan Lemonsoft Stadionilla lauantaina 11.3. klo 14 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy. Kamppailusta ei valitettavasti ole saatavilla striimiä.

Vesterinen Yhtyeineen ja Anssi Kela tähdittävät ensi kesän Harjurokkia

Harjun stadionilla nautitaan tähtiartisteista myös ensi kesänä 26. elokuuta. Kolmatta kertaa järjestettävässä Harjurokissa esiintyvät perjantaina 10.3. uuden albumin julkaiseva, valtaisaa livesuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen, rakastettu laulaja-lauluntekijä Anssi Kela bändeineen, Jyväskylän rock-ylpeys Oliver ja sekä suomirockin ja -punkin ikitoteemi Pelle Miljoona Band.

”Harjurokki edustaa meille paikallisen osaamisen ja yhdessä tekemisen voimaa. Upea artistikattaus, Harjun stadion ja kaunis elokuinen kesäilta tarjoavat varmasti parastaan tänäkin vuonna”, Harjurokin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Joni Vesalainen kertoo.

Harjurokki onkin varsin mainio mahdollisuus tulla viihtymään ja nauttimaan Harjun kesäillasta livemusan tahdissa ja samalla tukea kettujen matkaa Ykkösessä!

Liput ovat nyt myynnissä osoitteessa: tiketti.fi

Liity Facebook-tapahtumaan: Harjurokki 2023

HARJUROKKI by Väre 26.8.2023
📍 Harjun Stadion, Jyväskylä
Liput: 59€ / 149€ (VIP)
Ikäraja: K18