Synkkä ilta kotijoukkueelle – pisteet Turkuun

24.09.2015

2015-09-24_jjk-tps_0010

Kärkiottelusta muodostui isännille lopulta hyvin synkkä, kun TPS vei pisteet selvin 0-3-lukemin. Maalinteossa onnistuivat avausjaksolla Jussi Aalto rangaistuspotkusta, toisella jaksolla Ilari Mettälä ja Mikko Hyyrynen.

Ottelusta odotettiin tiukkaa ja tasaista ja sellaisena se alkoikin. JJK sai kulmapotkuja tasaisesti pitkin puoliaikaa, mutta ei saanut rokotettua vieraitaan niistä – TPS-puolustus hoiteli pääpalloja varsin hyvällä prosentilla.

Vartin pelin jälkeen Jussi Aalto riisti pallon JJK-boksin nurkalla ja laukoi, mutta Janne Korhonen torjui mallikkaasti. Tilanteen jälkeen TPS:n Tim Tuomikoski loukkasi itseään ja joutui lopulta tuskaisen näköisenä kentän sivuun ja vaihtoon.

JJK sai luotua painetta TPS:n maalin edustalle heti vaihdon jälkeen, mutta Kettupaidat eivät saaneet palloa hyvän ottelun pelanneen Oskari Forsmanin selän taakse.

Myös JJK joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa hetkeä myöhemmin 22. minuutilla, kun Mikko Manninen joutui jättämään paikkansa kentällä ja tilalle tuli Tommi Kari. Manniselle ei kuitenkaan käynyt mitään puujalkaa vakavampaa.

Avausjakson puolivälissä nähtiin ottelun avausmaali – upean runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi väärässä päässä. TPS siirtyi johtoon Aallon taidokkaasti sekä hankkimalla että viimeistelemällä rangaistuspotkulla.

JJK:lle aukeni paikka kuitata ottelu tasoihin miltei saman tien: Kari nousi oikeaa laitaa ja syötti pitkän poikittaissyötön, joka avasi Robert Taylorille loistopaikan maalin edustalta. Huimassa maalivireessä viime aikoina ollut Taylor ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut, vaan Forsman torjui vedon kulmapotkuksi.

Takaiskumaalin jälkeen JJK:n peli haki hetken muotoaan, mutta puoliajan loppua kohti Kettupaidat saivat kaiken aikaa paremmin otetta pelistä. Tauolle mentiin 0-1-tilanteessa kokonaisuudessaan tasaisen 45-minuuttisen päätteeksi.

2015-09-24_jjk-tps_0025

Heti toisen jakson alussa nähtiin kuitenkin ottelun käännekohta. Janne Korhonen tuli maaliltaan vastaan ja puski palloa aivan rangaistusalueen rajalla. Pusku ei täysin onnistunut, vaan pallo otti epäonnisen osuman käteen juuri rangaistusalueen ulkopuolella – tästä hyvästä kettuvahti passitettiin tylysti suihkuun. TPS sai tilanteesta myös vapaapotkun aivan rangaistusalueen reunalta. Maalille vaihdettu Teppo Marttinen kuitenkin torjui hyvin Aallon tulisen vapaapotkun ja kotijoukkue selvisi tiukasta tilanteesta kulmapotkulla.

Marttinen esitti toisen loistotorjunnan hetken kuluttua, kun Aalto tykitti tällä kertaa boksin sisällä kohti etuyläkulmaa, mutta vähintään yhtä tulisesti. Seurauksena oli torjunnan myötä kuitenkin jälleen vain kulmapotku.

JJK taisteli vajaamiehisenäkin pitkään urhoollisesti raskaassa sadesäässä. Toisesta puoliajasta muodostui kuitenkin ennen kaikkea puolustustaistelu, kun TPS sai ylivoiman myötä enemmän tilaa ja aikaa. JJK:llakin oli kuitenkin paikkoja – paras niistä syntyi Benno Hanslianin komeasta esityöstä Antto Hilskalle, kun kellossa oli 73 minuutta. Hilskan veto meni kuitenkin sen verran päin Forsmania, että TPS-vahti sen torjui.

Toisessa päässä 79. minuutilla Ilari Mettälä pääsi karkaamaan yksin läpi ja tuplasi vierasjohdon. Toisen takaiskumaalin jälkeenkin, miesalivoimasta ja yltyvästä sateesta huolimatta Kettupaidat hakivat maalia, mutta TPS:lla ei lopulta ollut enää vaikeuksia ja lopulta Mikko Hyyrynen kaunisteli entisen kotiyleisönsä harmiksi vielä aivan lisäajan lopulla voittolukemiksi 0-3.

Kettupaitojen taistelu kärkisijoista jatkuu tietenkin tappiosta huolimatta ja se jatkuu heti tulevana sunnutnaina, kun JJK matkaa AC Oulun vieraaksi!

JJK - TPS 0-3 (0-1)

1-0 25' Jussi Aalto (rp)

2-0 79' Ilari Mettälä

3-0 90+4' Mikko Hyyrynen

JJK:n kokoonpano: Janne Korhonen (ua), Joona Itkonen, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula, Saku Leppänen (48' Teppo Marttinen) , Iiro Järvinen (78' Aleksis Lehtonen), Benno Hanslian, Robert Taylor, Mikko Manninen (22' Tommi Kari), Antto Hilska.

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv) (48'), Jasin Abahassine, Aleksis Lehtonen (78'), Tommi Kari (22'), Janne Kuhmonen, Honar Abdi, Arjan Goljahanpoor.