Sydänmaa siirtyy määräaikaisella lainasopimuksella Vaajakoskelle

09.05.2023

Matias Sydänmaa siirtyy FC Vaajakosken miehistöön määräaikaisella lainasopimuksella, joka ulottuu tämän kauden loppuun saakka. JJK:lla on kuitenkin sopimuksen mukaan mahdollisuus kutsua pelaaja takaisin riveihinsä kesän siirtoikkunan auettua.

Aiemmin talvella uutisoitiin JJK ja FC Vaajakosken välisestä yhteistyöstä valmentajarintamalla, kun JJK:ssa valmentajana toimiva Jori Särkkä aloitti myös FCV:n maalivahtivalmentajana. Nyt seurat tiivistävät yhteistyötään myös pelaajaliikenteen muodossa, kun 2003 syntynyt hyökkääjä Matias Sydänmaa siirtyy Vaajakoskelle määräaikaisella lainasopimuksella.

– Liityn FCV:n mukaan hyvällä ja odottavaisella mielellä. Uskon, että Vaajakoski on hyvä paikka minulle näyttää kykyni, Sydänmaa uskoo.

JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen on tyytyväinen, että seurojen välillä jo pidempään valmisteltu yhteistyö alkaa konkretisoitua ja on aidosti kaikkia osapuolia hyödyttävä.

– Yhteistyömme FC Vaajakosken kanssa ottaa askeleita eteenpäin ja nyt päästään myös pelaajaliikenteen osalta konkreettisesti seuraavalle tasolle. Maddella on nyt hyvä mahdollisuus saada isoja minuutteja miesten peleissä hyvällä sarjatasolla. Meille on tärkeätä, että nuori, lupaava pelaaja saa mahdollisuuden kehittyä ja kehittää edelleen itseään, jonka myötä kaikki osapuolet voittavat. Seurojen välillä on keskusteltu yhteistyöstä jo pidempään ja ”Neukan” (FCV:n päävalmentaja Antti Neuvonen) kanssa ollaan suunniteltu ja juteltu paljon pelaajaliikenteestä. Ollaan löydetty hienosti yhteinen sävel ja yhteiset intressit viedä jyväskyläläistä jalkapalloa eteenpäin, Lehtinen kiittelee.

Myös FC Vaajakosken päävalmentajaksi tälle kaudelle saapunut Neuvonen näkee yhteistyökuvion tärkeänä.

– Alusta asti, kun siirryin Vaajakoskelle, niin halusin tehdä yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa. JJK:n kanssa se on heti tuntunut luonnolliselta ja olemme Tonin kanssa lähes viikoittain yhteyksissä. Harjoituspeleissä on käynyt useampi JJK:n nuori pelaaja testaamassa Kakkosen vauhtia. Näistä ”Madde” esiintyi Ilves/2 vastaan hyvin edukseen. Silloin, kun molemmat seurat sekä pelaaja ovat halukkaita lainaan, niin yhteistyö toimii. Me halutaan pitää arki vähintään yhtä laadukkaana kuin JJK ja Madde tulee tietysti meillä taistelemaan tosissaan avauksen paikasta, Neuvonen kertoo.

Lue FC Vaajakosken tiedote osoitteessa: fcvaajakoski.com