Suomen parhaat kannattajat rikkoivat tänä vuonna kaikki yleisöennätykset – JJK kiittää!

02.11.2011

JJK:lla on eittämättä Suomen parhaat kannattajat. Kuva: Mari Nokelainen.

JJK:lla on eittämättä Suomen parhaat kannattajat. Kuva Suomen Turusta viime lauantailta, jolloin lähes 500 kettufania valtasi Aurajoen. Kuva: Mari Nokelainen.

Kausi 2011 huipentui JJK:n osalta paitsi historialliseen pronssimitaliin – ja sen mukanaan tuomaan paikkaan Eurooppaan auringossa – myös kaikkien mahdollisten yleisöennätysten rikkomiseen.

Kettupaitojen yleisökeskiarvo 16 kotiottelussa Harjun stadionilla oli 3512 katsojaa. Tällä lukemalla JJK oli Veikkausliigaseuroista kolmanneksi paras myös kotiyleisön määrässä, edelle ehtivät vain TPS (83 katsojaa enemmän) ja HJK (98 katsojaa enemmän.)

– Jos minulla olisi hattu päässä, ottaisin sen pois ja kumartaisin henkilökohtaisesti kaikkien Harjulla käyneiden katsojien suuntaan. Teitä varten me täällä JJK:ssa tätä hommaa tehdään, te olette tämä seura, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen avautuu selvästi liikuttuneena.

– Jäätiin vain 98 katsojan verran Suomen mestaruudesta yleisömäärissä. Meillä tosin oli yksi kotiottelu vähemmän kuin TPS:llä ja HJK:lla, joten kun ensi kaudelle saadaan tuo ylimääräinen kotipeli lisää niin haastamme entistäkin vahvemmin HJK:n. Lähdetään siitä että ensi vuonna Veikkausliigan ykkösseuran yleisökeskiarvo alkaa nelosella, Vesalainen jatkaa.

JJK rikkoi tänä vuonna myös oman yksittäisen pelin yleisöennätyksensä elokuun 6. päivä pelatussa JJK vs. HJK -ottelussa, jossa Harjulle oli saapunut mahtava lukema eli 5576 katsojaa. Yhtä lailla käsittämättömän komea katsojamäärä saavutettiin kauden viimeisessä kotiottelussa Maarianhaminaa vastaan, kun arkipäivänä klo 14:30 alkaneessa ottelussa JJK:ta oli kannustamassa kotivoittoon yli 4700 ihmistä.

Ennätysputken täydentää valtava kiinnostus JJK:ta kohtaan myös valtakunnan tasolla, sillä pinkkipaidat täyttivät katsomot myös vieraspeleissä yhteensä 43 213 katsojan voimalla, lukema joka jättää taakseen itsensä HJK:n. Kun tähän lisätään vielä JJK:n kokonaisyleisömäärä kotiotteluissa eli 56 197 katsojaa, saadaan JJK:n kauden yleisömääräksi kokonaisuudessaan uskomaton 99 410 katsojaa.

Sadantuhannen katsojan lukema vetää jo itsessään hiljaiseksi, mutta määrä muuttuu entistäkin mykistävämmäksi kun se suhteutetaan koko Veikkausliigan yleisömäärään. Kaudella 2011 korkeimman tason jalkapalloa todisti paikan päällä Suomessa yhteensä 427 506 katsojaa, joka tarkoittaa että joka neljäs heistä nautti juuri JJK:n loisteliaista otteista.

JJK kiittää Suomen parasta yleisöään!