Suomen Cup: KPV – JJK tänään kello 17.30

22.03.2012

JJK aloittaa omalta osaltaan Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelulla Kokkolassa KPV:n vieraana. Edellisen kerran Kettupaidat kävivät kokkolalaisten vieraana lokakuussa 2009 liigakarsinnoissa. JJK voitti tuolloin vihreäpaidat tiukkojen käänteiden jälkeen 3-2 –  kokkolalaisten paidassa pelanneen Lasse Linjalan tehtyä toisen KPV:n maaleista – ja oli lopulta otteluparissa parempi yhteismaalein 5-3.

 

Pelin henki on tänäänkin selvä: JJK lähtee hakemaan voittoa ja jatkopaikkaa vuonna 2008 Veikkausliigan maalikuninguuden voittaneen Henri Myntin luotsaaman kotijoukkueen kustannuksella. KPV:ssa on tapahtunut viime kausien aikana melkoisesti muutoksia ja tulevaksi kaudeksi se putosi Kakkoseen pelattuaan sitä ennen kaudesta 2005 asti Ykköstä.

 

Löysäilyyn ei JJK:lla kuitenkaan ole varaa ja asenteen on oltava kunnossa, sillä alemmalla tasolla pelaava kotijoukkue tulee epäilemättä saalistamaan tiukasti liigajoukkueen päänahkaa. Tästä on JJK:llakin omakohtaista kokemusta – raivasihan juuri Ykköseen noussut ketturyhmä Cupissa tieltään niin TPS:n kuin MyPankin vuonna 2007, ennen kuin taival katkesi arvan heitettyä vastaan HJK:n. Viime vuonna taas JJK:n Cupin ottelut loppuivat Ykköseen pudonneen FC Lahden vieraana, kun kotijoukkueen musertavan vahva toinen puoliaika vei kuhnurilauman jatkoon. Edellisvuoden katkerasta Cupin päätöksestä onkin varmasti otettu opiksi, eikä vastaavaa vahinkoa pääse enää tapahtumaan.

 

 

Jatko-ohjelmaan selvyyttä huomenna

 

Tämänpäiväisen ottelun voittaja jatkaa matkaansa Suomen Cupin 6. kierrokselle, joka pelataan 29.3. – 12.4. 2012. 6. kierroksella mukana on 24 joukkuetta: 20 otteluparinsa voittanutta joukkuetta 5. kierrokselta sekä Liigacupin puolivälierissä hävinneet eli Honka, FF Jaro ja KuPS sekä huomenna perjantaina pelattavan TPS – MyPa-parin häviäjä.

 

6. kierroksen otteluparien arvonta suoritetaan huomenna kello 13.00.

 

KPV – JJK torstaina 22.3.2012 kello 17.30, Santahaan kenttä, Kokkola

 

 

14 Mainio Linjala

    Lasse Linjala kohtaa vanhan seuransa

 

 

TM