Suomen cup käyntiin KuPS:n vieraana

20.01.2017

suomencup-kups-jjk-20012017

Cupin lohkovaihe starttaa perjantaina.

Suomen cup pelataan nyt uudistetulla tavalla. Alkukierrokset on pelattu jo syksyn 2016 aikana ja niille osallistuivat sarjatasoilla Kakkosesta alaspäin pelanneet joukkueet. Niiltä jatkoon selvisi neljä joukkuetta, jotka jatkavat nyt alkavaan lohkovaiheeseen, jossa myös kaudella 2016 Ykköstä ja Veikkausliigaa pelanneet joukkuet aloittavat oman cup-urakkansa.

JJK pelaa Lohko E:ssä yhdessä KuPS:, Hakan, MP:n, Ilveksen sekä FC Lahden kanssa. JJK:n osalta cup-taival sekä vuoden 2017 ottelut alkavat Kuopiossa, kun KuPS isännöi Kettupaitoja klo 18 Kuopio-hallissa alkavassa ottelussa.

Ensimmäiseen otteluunsa JJK:n sopimuspelaajina lähtevät Kettupaidassa aivan uudet miehet Felix Gustavsson, Jere Pyhäranta ja Verneri Välimaa sekä omista nuorista noussut Aatu Manninen – kaksi muuta juuri sopimuksen kasvattajaseuraansa tehnytta omaa kasvattia, Tuomas Koppelomäki ja Ville Kirvesoja, olivat mukana jo viime kaudella.  Tällä erää ensimmäinen ottelu sopimuspelaajana on edessä myös paluun tehneellä Patrick Poutiaisella, joka siirtyi takaisin JJK:hon juuri KuPS:sta. Toiseen suuntaan talven aikana siirtyi Saku Leppänen, joka ei kuitenkaan ole tällä kertaa kokoonpanossa kasvattajaseuraansa vastaan.

JJK:lla on muutamia poissaoloja ja Savoon matkaa melko nuorekas kettulauma. Päävalmentaja Juha Pasoja totesi, että vaikka luonnollisesti cupissakin jokaista ottelua lähdetään voittamaan, ovat kevättalven ottelut väistämättä myös paikka kokeilla uusia asioita.

– Muutama pelaaja on poissa loukkaantuneena tai kipeänä, mutta kyllä me täysi kokoonpano vaihtomiehineen saadaan aikaan.

– Näissä otteluissa vähän painotetaan eri asioita ja tutkitaan, mikä toimii ja mikä ei. Tällä kertaa oman mielenkiintonsa tuo hallin alusta, joka ei ole aivan priimaa, mutta eiköhän sielläkin hyvä ja tiukka peli saada aikaan.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi virallisten otteluiden merkeissä kaudella 2013, mutta harjoitusottelun merkeissä on mitelty viimeksi viime talvena. KuPS:a päävalmentajana toimii nyt Jani Honkavaara, joka valmistautuu ensimmäiseen kauteensa keltamustien käskyttäjänä.

Jututimme eilen kokeiluluontoisesti päävalmentaja Juha Pasojaa Facebookin livelähetyksessä – noin vartin juttupätkä on katsottavissa myös jälkikäteen Facebook-sivuiltamme. Puhetta oli luonnollisesti paitsi eilen julkaistusta Veikkausliigan otteluohjelmasta, myös cupin startista.