Suomen Cup: Karjaalle BK-46:n kimppuun!

24.04.2013

suomencuplogoJJK aloitti Veikkausliigan omalta osaltaan sunnuntaina hakemalla Mikko Innasen ja Mikko Mannisen maaleilla 2-2-tuloksella vieraspisteen Maarianhaminasta. Seuraavaksi on aika aloittaa Kettupaitojen osalta myös Suomen Cup.

 

Hyvän Liigacup-menestyksensä ansiosta JJK aloittaa Cupin suoraan 6. kierrokselta eli kuudentoista parhaan joukosta. Vastustajaksi valikoitui kiemuraisen arvonnan jälkeen lopulta BK-46, joka pelaa Kakkosen etelälohkossa. Ottelu pelataan torstaina 25.4. kello 17:30 alkaen Karjaan tekonurmikentällä ja se on myös kuudennen kierroksen osalta Palloliiton valitsema Kierroksen Ottelu.

 

BK-46 aloitti Cup-taipaleensa kolmannelta kierrokselta. Kolmannella kierroksella kaatui Kolmosen PPV lukemin 1-3 ja neljännellä Kakkosen Atlantis FC lopulta jatkoajan jälleen 3-4. Viidenneltä kierrokselta taas karjaalaiset raivasivat tiensä jatkoon tiputtamalla Klubi-04:n 1-0-tuloksella vaihtomies Pete Rantalan maalilla.

 

JJK:n tavoin myös BK-46 aloitti sarjakautensa viime sunnuntaina. Vastaan kaudenavauksessa asettui GrIFK Kauniaisista ja tuokin ottelu päättyi BK:n 1-0-voittoon, maalintekijänä tällä kertaa Daniel Stevens.

 

BK on viime kausina kuulunut Kakkosessa lohkonsa kärkijoukkueisiin ja kärkikahinoihin karjaalaisia odotetaan tänäkin vuonna. Joukkueesta lähti viime kauden päätteeksi useita pelaajia, mutta tilalle myös tuli Kakkoseen kovia pelimiehiä kuten PS Kemissä viime kaudella Ykköstä tahkonnut yhdysvaltalaiskeskikenttämies Stevens sekä liigaa Valkeakosken Hakassa pelannut lohjalaislähtöinen Lassi Luoto, joka voi pelata keskikentän lisäksi tarvittaessa myös puolustuksessa. Lisäksi raaseporilaisseura sai juuri odottamansa peliluvan brasilailaisvahvistus Lucas dos Santosille. Viime kaudella nopea ja teknisesti taitava kymppipaikan pelaaja pelasi saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla SC Pfullendorfin riveissä.

 

Pelillisesti BK-46 luottaa tiiviiseen puolustukseen ja nopeisiin vastaiskuihin. Veikkausliigajoukkueena JJK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta osa cup-kilpailujen viehätystä on aina altavastaajan mahdollisuus yllätyksiin, etenkin kun alempisarjalaiset saavat cupissa aina automaattisesti kotikenttäedun ja pääsevät haastamaan ylempisarjalaisia kotiyleisönsä edessä. Tämä muistetaan myös Kettuleirissä – pudottihan JJK:kin vuonna 2007 Ykkösessä pelatessaan Cupista liigaseurat MYPA:n ja TPS:n laittaen myös HJK:lle tiukasti kampoihin, kunnes ottelun lopulla HJK meni lopulta menojaan. Torstainen ottelu pelataan kuitenkin tekonurmikentällä ja myös tasainen alusta suosii taitavampaa JJK:ta – joka lähtee luonnollisesti hakemaan paikkaa kahdeksan parhaan joukossa!

 

Suomen Cupin 6. kierros: BK-46 – JJK, torstaina 25.4.2013 kello 17:30, Karjaan tekonurmi

 

 

P.S. Olethan jo hankkinut lippusi sunnuntaina 28.4. pelattavaan kauden 2013 Veikkausliigan ensimmäiseen kotiotteluun JJK – FC Lahti?

 

 

130428-jjk-fclahti-vl-920