Suomen Cup jatkuu lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan

02.02.2018

JJK:n Suomen Cupin lohkovaiheen taival jatkuu lauantaina kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Kolme peräkkäistä nollapeliä pelannut kotijoukkue lähtee hakemaan voittoa myös toisen kierroksen ottelustaan.

Kettupaidat kohtaavat lauantain ottelussa Veikkausliiga-seura Ilveksen jolla on JJK:n tapaan tilillään Suomen Cupista yksi voitto, varsin nuorella joukkueella liikkeellä ollut Ilves kukisti FC Viikingit Pirkkahallissa lukemin 3-0. Tamperelaisten riveissä pelaavat mm. Kettupaidasta tutut miehet Iiro Järvinen ja Aleksis Lehtonen. Joukkueet kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolmesti, joista tuloksena oli molemmille yksi voitto ja kolmas ottelu päättyi 0-0 -pistejakoon.

JJK on aloittanut vuoden 2018 ottelunsa vahvasti erityisesti puolustuspäässä, pitäen oman maalinsa puhtaana viime lauantaina 2-0 voitetun GrIFK-ottelun lisäksi myös harjoitusotteluissa MP:tä ja KuPS:ia vastaan, joista molemmista tuloksena oli 0-0 -tasapelit. Päävalmentaja Juha Pasoja löysi paljon hyvää viime lauantain ottelusta.

– Jatkoimme siitä mihin kahdessa edellisessä harjoituspelissä oltiin jääty. On mukava huomata miten talven aikana harjoitellut asiat alkavat näkyä pelikentällä. Puolustuspeli oli tasapainoista ja vastustajan harvat maalipaikat syntyivätkin oikeastaan lähinnä pitkistä, vaarallisista sivurajaheitoista joita on aina hieman vaikea puolustaa.  Meidän omassa hyökkäyksessä taas nähtiin ilahduttavan useita erilaisia variaatioita ja tulostakin syntyi vihdoin maalien muodossa.

Edellisessä ottelussa JJK:n tämän kauden maalihanat sai auki varsin pirteästi pelannut tehomies Mikko Manninen, joka viimeisteli yhden ja tarjoili myös syötön tuoreen sopimuspelaajan Mikko Ala-porkkusen maaliin. Viime kaudella pronssimitaleille yltänyt Veikkausliiga-seura Ilves tarjonnee Kakkosessa pelaavaa Grankulla IFK:ta kovemman vastuksen, joten liialliseen hyvän olon tunteeseen ei kuitenkaan Pasojan mukaan ole syytä vaikka peli-ilme onkin ollut hyvä.

– Lähdetään jatkamaan samalla ilmeellä Ilves-otteluun, toivottavasti pystytään pitämään tasomme myös ylemmän sarjatason vastusta vastaan. Pyritään tietysti myös parantamaan omaa peliämme.

Kotijoukkue saanee jalkeille pitkälti edellisen ottelun kaltaisen kokoonpanon, varsinaisia tryout-pelaajia ei ole mukana omien nuorten reservimiesten lisäksi.

 

Uudistunut Suomen Cup

Nykymuotoista Suomen Cupia on pelattu kaudesta 2017 alkaen.  Lohkovaiheen joukkueet on jaettu viiteen kuuden joukkueen lohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Lohkovoittajat selviytyvät suoraan puolivälieriin ja lohkokakkoset sekä paras lohkokolmonen pelaavat puolivälieräkarsinnan, jonka kolme voittajaa jatkaa puolivälieriin. Puolivälieristä lähtien jatketaan cup-kilpailuna finaaliin saakka.

Suomen Cupin finaalin voittaja saa entiseen tapaan paikan UEFA:n Eurooppa-liigan karsinnassa kaudella 2019-2020. Cupin finalistien rahapalkintojen lisäksi lohkovaiheessa on tarjolla jokaiselle joukkueelle pisteraha, joten sekä voitot että tasapelit kartuttavat euroja seurojen kassaan.

Suomen Cupin virallinen tulospalvelu ja tilastot löytyvät täältä.

 

KettuTV:n tämän kertaisessa ennakossa kolmessa peräkkäisessä ottelussa nollan pitäneen Jere Pyhärannan kommentit joukkuetoveri Saku Leppäsen kysymyksiin:

 

Kausikorttilaisille alennusta pääsylipuista

JJK – Ilves ottelu alkaa viime viikon tapaan Vehkahallissa klo 13:30. Kenttävuoro alkaa klo 13 eli tuolloin myös alkaa lipunmyynti ja hallin ovet aukeavat yleisölle.

Vehkahallin rajallisesta yleisökapasiteetista johtuen sisään voidaan ottaa saapumisjärjestyksessä kapasiteetin sallimat pari-kolme sataa ensimmäistä, joten saavuthan ajoissa. Lippu maksaa kausikorttilaisille 3 euroa, kaikille muille 5 euroa – paitsi JJK:n omille junioreille, jotka pääsevät sisään maksutta.

Kausikorttinsa jo tilanneista on ovella nimilista ja alennus koskee siis myös kausarihaasteen kautta korttinsa varanneita. Haasteeseen voi lähteä mukaan myös hallilla, tilauslomakkeita löytyy sekä lipunmyynnistä että hallin sisällä palvelevasta kioskista.

Lipunmyynti tapahtuu hallin edustalla sijaitsevasta valkoisen JJK:n lipunmyyntiauton luota. Asioinnin sujuvoittamiseksi mukaan kannattaa varata käteistä rahaa. Lipunmyynnissä on myös korttimaksumahdollisuus, mutta talvisessa ulkoilmassa laitteiden toiminnassa saattaa esiintyä häiriöitä. Kioskissa maksuvälineenä käy vain käteinen.

Suomen Cup:  JJK – Ilves, Vehkahallissa lauantaina 3.2.2018 klo 13:30 alkaen